Storczyki Joasi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu, przepiękne są te Twoje storczyki, aż trudno wzrok oderwać. A Vandy :shock: .Kolorki ścian też niezłe , super tło dla roślin :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Vandy? ja widzę jedną Vandę, druga to na 99% Ascocenda. ale Vanda (to ta z wyraźniejszą kratką) jest super, chciałabym taką, ale na pewno nigdy nie będę miała. tak długo na nią czekam, że nie wierzę już w to, że kiedyś ją kupię. inne storczyki też cudne.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Dziewczyny Dzięki za odwiedziny i miłe słowa ,cieszę się, że podobają Wam się moje storczyki.
Dusiu jeśli czegoś bardzo pragniesz to prędzej, czy później będziesz to miała .Marzenia się spełniają .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale ja Vandę chcę mieć jak najszybciej, a nie za 5,10 lat. za niecały tydzień wystawa, ale jak ostatnio mi się nie udało kupić to teraz też się nie uda. jak znowu będą takie drogie to T. mi na pewno nie kupi. jakby były za 100 zł to jeszcze mogę kupić, ale 160-200 to już przesada. Nie lubię, gdy moje marzenie się nie spełnia. byłam wściekła i zawiedziona, że nie mogłam kupić sobie tamtej Vandy.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Dusiu a urodziny kiedy masz ? Pogadaj z rodzicami może na urodziny dostaniesz.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Asiu ,za każdym razem gdy do Ciebie zaglądam nie mogę oderwać oczu masz cudne okazy, ja mam tylko hybrydy z marketu, ale może w przyszłości też będę mieć coś orginalnego, ostatnio mogłam kupić Vandę były przecenione, ale ich stan był opłakany, bałam się ,ze sobie z nią nie poradzę i nie kupiłam teraz patrząc na Twoje trochę żałuję.U Ciebie bardzo kolorowo ,a zapowiada się jeszcze bardziej-super.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

joannna pisze:Dusiu a urodziny kiedy masz ? Pogadaj z rodzicami może na urodziny dostaniesz.
mam dopiero pod koniec maja. wtedy nie ma żadnych wystaw, więc nie ma jak kupić Vandy. a poza tym Vandę chciałabym kupić na tej wystawie. mam nadzieję, że będą.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Dusiu jak znajdziesz na tej wystawie taką jak Ci się pododa to powiedz T . że to prezent na przyszłe urodziny i obiecujesz że na urodziny już nic nie będziesz chciała .To działało na moją mamę. Może na twojego T.też podziała i Ci ja kupi jako prezent urodzinowy .
Renatko Dzięki serdeczne a mi właśnie hybrydy po głowie chodzą ,bardzo mi sie podobają .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za więcej niż 100 zł to mi nie kupi. Nie ma nawet co prosić, bo i tak się nie uda. nie wierzę w to, że kiedykolwiek ją spotkam. nawet na wystawę czekam mniej niż zwykle (tzn. nie myślę o niej non stop tak jak zawsze, bo jak na poprzednich moje marzenie się nie spełniło to teraz też raczej się nie spełni)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Dusiu ale ty wszystko widzisz w czarnych kolorach,rozjasnij i dodaj troche barw do twoich mysli a bedzie ci lepiej.Jezeli mowisz ze T nie kupi ci tak drogiej vandy to moze czas pomyslec o tym aby sobie troszke dorobic dorywczo po szkole :?: Moja corka ma 17 lat a juz od 13 roku zycia sobie zarabia najpierw jako niania do dzieci a teraz w sklepie a przez wakacje to nawet sprzatala domy co uwazam za bardzo ciezka prace ale ona byla zadowolona i zawsze ma swoje pieniazki.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marta c pisze:Dusiu ale ty wszystko widzisz w czarnych kolorach,rozjasnij i dodaj troche barw do twoich mysli a bedzie ci lepiej.Jezeli mowisz ze T nie kupi ci tak drogiej vandy to moze czas pomyslec o tym aby sobie troszke dorobic dorywczo po szkole :?: Moja corka ma 17 lat a już od 13 roku zycia sobie zarabia najpierw jako niania do dzieci a teraz w sklepie a przez wakacje to nawet sprzatala domy co uwazam za bardzo ciezka prace ale ona byla zadowolona i zawsze ma swoje pieniazki.
ja jestem raczej leniwa i niechętnie wychodzę z domu. a poza tym tu, gdzie mieszkam, nikt w moim wieku nie pracuje. musiałabym się bardzo dużo napracować, by zarobić na Vandę, a dla mnie czas wolny, obijanie się i zajmowanie się storczykami są bardzo ważne i robię to przez większość dnia. to ja już chyba wolę czekać aż znajdę tanią Vandę, a pewnie mi się to nigdy nie uda bo nie ma tanich Vand.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p

Post »

Dusiu
Lenistwo nie popłaca ,z takim podejściem nie bedziesz miała nic .Obijanie sie do niczego dobrego nie prowadzi ,pamietaj rodzicow zawsze nie bedziesz miała .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

joannna pisze:Dusiu
Lenistwo nie popłaca ,z takim podejściem nie bedziesz miała nic .Obijanie się do niczego dobrego nie prowadzi ,pamietaj rodzicow zawsze nie bedziesz miała .
w dorosłości będę chciała mieć kwiaciarnię, a tam nie trzeba się raczej dużo wysilać. ja bym mogła cały czas siedzieć w domu i zajmować się storczykami.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Dusiu jak ty bedziesz miala takie podejscie do zycia to wiele nie osiagniesz a i w kwiaciarni nieraz trzeba sie ciezko napracowac.
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Oj, Duśka, Duśka, niewiele wiesz o życiu i pewnie nieraz od niego dostaniesz po głowie. A Marta ma rację, jeśli czegoś bardzo pragniesz, możesz to mieć, ale należy na to sobie zapracować. Mój syn w ciągu roku szkolnego "odłożył" 2000zł, bo bardzo chciał mieć gitarę i wzmacniacz (stać nas na to, żeby mu kupić ten sprzęt, ale musiał nauczyć się, ze nie wszystko w życiu przychodzi lekko, że trzeba natrudzić się, żeby mieć upragnioną rzecz).
Ile w ciągu dnia poświęcasz na tzw. obijanie się? (jestem bardzo ciekawa, ile czasu marnujesz bezproduktywnie) :lol: A może lepiej coś dobrego przeczytać, coś mądrego obejrzeć lub zwyczajnie pouczyć się dla samej przyjemności dowiedzenia się czegoś nowego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”