Soniu cieszy mnie kiedy moje kadry zasłużą na uwagę ...
Na odpoczywanie to trzeba mieć czas,którego mi brakuje . Zawsze sobie coś znajdę do roboty a że idzie mi to znacznie wolniej jak kiedyś to wciąż zarobiona jestem... Działkowanie w pojedynkę to nie tylko odchwaszczanie ...Pomocnikom nie śpieszno z pomocą a ja nie jestem namolna... Póki co,daję radę,powoli ale do przodu !
lipcowo...
pomidorki i u mnie rosną/ w tym roku tylko 20 krzaków w tunelu i jeszcze ogórki uprawiam w gruncie ponadto buraczki i fasolę Jaś karłowy, z reszty upraw w tym roku zrezygnowałam...
Małgorzatko ja już czas,kiedy 3/4 działki było u mnie obsiewane warzywkami mam dawno za sobą ...Obecnie nie potrzebuję ich tyle,a nawet na niewielkie uprawy szkoda zachodu...Owoce;jabłka ,maliny,borówki,czarne porzeczki ,zachowałam...A że kocham wszelkie kwiaty i fotografię to teraz hulaj dusza...
Bardzo dziękuję za tak miłe uznanie dla moich fotografii
Katyniu ale masz kolorowo i pięknie u siebie.
Burza różnych piękności.
Róże, floksy, lilie i bardzo ładne odmiany liliowców.
Rdesty i rudbekie już zaczynają piękne pokazy.
Podziwiam dzielzany. Nie mam żadnego
Pomidorki smakowicie już wyglądają.
Cudne lato
Aniu ponad 40 letnie ogrodowanie daje efekty... Od początku odezwał się we mnie zew roślinomaniactwa i nie odpuszcza!
Dzielżan wcześniejszy kwitnie całe lato a reszta dopiero jesienią..ubolewam bo jeden z trzech zginął po zimie.
Przyjemnego dnia! Jolu pszczółki i inne bzyki mają używanie choć jest ich w tym roku znacznie mniej...Szaleją motyle i dokazują...ślimaki.Po niedzielnym deszczu wysypałam miejscowo granulkami i leżały wczoraj pokotem w niezliczonej ilości...brrr! /ślimaki a nie motyle /
Dziękuję za miły wpis i odwiedziny!
Piękne "obrazki".
40 lat ogrodowania to na pewno nie jest powodem tak pieknego ogrodu, jak Twój. Musi być ta zielona ręka i umiejętność aranżacji roślin. Tobie to wyszło na 100%. Przepięknie!
Aniu dziękuję za dobre słowo!
Upał daje się nam we znaki ,rośliny umdlewają ,dzisiaj się nie wybrałam na działkę bo w domu mam miły chłodek...Jutro z samego rana trzeba będzie gnać z podlewaniem...
Piękny portret ogrodniczki.
Bordowa pysznogłówka cudna. Jeszcze zdjęcie różowej dalii mnie zauroczyło.
Też pracuję sama w ogrodzie, a niestety upały wymuszają siedzenie w domu.
Z utęsknieniem czekam na deszcz, bo sucho strasznie.
Maryniu spokojnego działkowania.