Na starym po nowemu 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 6

Post »

Witaj Beatko kolorowo masz u siebie szczególnie zachwycają mnie irysy .U mnie tylko 4 szt ale i tak się z nich bardzo cieszę.Krzewuszka też cudownie zakwitła tę variegatę podziwiałam zawsze jakoś do mnie bardziej przemawiają variegatki obojętnie czy floksy czy inne rośliny w tej tonacji. Życzę owoców na Miechunce raczej dadzą radę . Byłam zszokowana gdy zobaczyłam parę kwiatów na Theresce ;:167 którą przesadziłam na rabatkę przed domem ,a myślałam że przy akacji nie da rady a widać to twarda sztuka .Kielichowiec też obsypany kwiatami na bogato ;:63 Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, irysy bródkowe cudne ;:167 , a i holenderskie śliczne :tan . Kielichowiec pięknie kwitnie i krzewuszki obłędnie obsypane kwieciem ;:138 , a i mniejsze byliny dotrzymują im kroku :heja .
Amsonia ucieszy Cię swoimi niebieskimi gwiazdkami ;:333 . Nie powinno mnie zaskoczyć, że masz ją w donicy ;:306 , ale ja bym się nie odważyła, może spróbuję, jak będę miała dużą kępę? Na razie nie rozrasta się szałowo ;:185 , mam wrażenie, że co drugi rok przybywa jej jeden pęd, ale zaczynałam z mizerną sadzoneczką.
Na tawułę nippońską namówiłaś mnie ;:168 .
Z sentymentu do babcinego ogródka, mam tawułę van Houtte'a, ale przeważnie ostatnie przymrozki pozbawiają ją kwiatków ;:14 , a u Babci kwitła niezawodnie, tylko nie przypominam sobie kiedy, pamiętam jedynie, że było wtedy cieplutko. Podejrzewam, że ciepłe zimy teraz, przyspieszają jej wegetację i dostaje po nosie mrozkiem.
Chaberek uroczy ;:333 , u mnie ani jednego ;:145 , a przez lata same się nasiewały.
Mam nadzieję, że deszczyk podlał Twój ogród i weekend spędzisz tylko na podziwianiu roślinek ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ta krzewuszka wspaniale zakwitła - naszą zaniedbałem, była stłamszona przez winorośle. Teraz dostała więcej światła, więc w tym roku będzie lepiej.
Faktycznie gwiazdy, te irysy - tym bardziej, ze pięknie je zaprezentowałaś ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Beatko, pozachwycałam się Twoją krzewuszką. ;:138 ;:138
Moje wszystkie trzy ustroiły się w ogromną ilość kwiatków, ale słońce szybko pozbawiło je urody. ;:222 Kwiaty przyschły i wyglądają mocno nieefektownie. Nawet zdjęć im nie robię, bo płakać się chce nad ich wyglądem. ;:oj
Masz bogatą kolekcję irysków bródkowych i wszystkie śliczne. ;:215

U mnie nadal susza aż piszczy, ;:145 ale może dzięki temu pędraki mniej atakują. ;:204 Tylko roślinek żal, bo bardzo im palące słońce dokucza, ;:174 a i woda już racjonowana.

Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Pięknie,bardzo kolorowo i kolażowo ;:138
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :wit ;:3
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Beatko
Krzewuszki, rutewka i róża piękne. ;:215
Irysy bródkowe takie kolorowe.
Fotki padniętego ogrodnika i kwiatowe dżinsy z kaloszami super. :;230
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Beatko ;:196 ciesz się ,że wreszcie do Ciebie dotarłam. ;:138
A Ty szalejesz ,bawisz się pracujesz w ogrodzie itd .
Cała Ty jak czytam :D super.
Przegapiłam maj u Ciebie ,świetna migawka z Pszczyny ;:306
Grunt to cieszyć się Życiem ,a takie spotkania ogrodników pozytywnie
zakręconych są super.
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia ,cóż więcej dodać ? Nic ,tylko się upajać i spacerować :D
Beatko dużo sił i zdrówka ,resztę zorganizujesz :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wandziu, irysy wybierałam ze zdjęć u minnie. Już w pierwszym sezonie zakwitły chyba wszystkie. Kwiaty mają ogromne. A niektóre też bardzo pachnące. Jestem nimi zachwycona.
Za tą czerwoną krzewuszką chodziłam ponad 6 lat, ale wreszcie się udało ją kupić. ;:3
Renia / Reniak
mi ją zaproponowała chyba w 2014 i dopiero teraz jest u mnie, ale jest / Red Prince/.

Olu, a różnie to z tymi krzewuszkami bywa, albo im spasuje, albo nie. Jedną straciłam już po pierwszej zimie. Ale te co mam to trzymają się na razie dobrze i niech tak będzie. Lubię te krzewy od zawsze.

Maryniu, jak Ci zakwitną irysy to znowu zrobisz kolejne bajkowe zdjęcia.
Krzewuszka, tak samo jak forsycja - lubię te krzewy od zawsze.

Jadziu, Jadziu, Jadziu - jak miło móc ponownie czytać Twoje wpisy ;:196
Miechunkę doglądam dzień w dzień. Ma kwiatki, więc może, może....
Brawa dla Twojej Tereski, że i w tym sezonie Cię nie zawiodła a miło zaskoczyła.
Jeszcze nie miałam floksów o pstrokatych liściach. Ale też lubię takie roślinki.

Martuś - bingo! Amsonia super przezimowała w donicy. Mam 3 sadzoneczki, ale już ją tak zostawię. Zakwitła, jest cudna.
Niestety, Pipi jeszcze nie odbiła. Dam ją do doniczki, może ruszy.

Andrzejku, tak wyjątkowo pięknie zakwitła ta krzewuszka. Jest u mnie na honorowym miejscu.
A to kolejna gwiazdeczka od Ciebie. Też musiałam ją dać do dużej donicy, bo w gruncie u mnie nie chciała być. W donicy czuje się doskonale.

Obrazek

Lucynko, a ta różowa krzewuszka to ta co była na wylocie. Co dopytywałam kiedyś Ciebie o nią. Wyczuła sprawę i postanowiła pięknie zakwitnąć.

Arkadius, kolaże po to by nie wklejać setki zdjęć, które aż się tu same tak garną ;:306
Wciąż trzymaj, proszę kciuki za mój toskański jarmuż. :D

Ewuś, trochę zimno było na Dniach Daisy, ale cieszę się, że i tak się to święto odbyło.
Teraz czekam na tę chmurkową rutewkę, lada moment zakwitną.

Bogusiu - fajnie powiedziane, ze jak jest zdrówko to się resztę zorganizuje ;:215
Na razie raczej się nie bawię, i mnie dopadł ten smutniejszy czas - samo życie. Praca w ogródku pomaga na wszelkie smętki i smuteczki.

Kilka migawek z mojego czerwcowego ogrodu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Beatko, ;:168 , widzę, że amsonia zasłużyła na sesję fotograficzną ;:138 .
Pięknie kwitną róże i powojnik ;:63 (ta Andrzejkowa, ciekawa), petunie obsypane kwieciem, nawet Apricot Fudge ładnie rozwinęła płatki :tan .
Z chryzantemami w tym roku, mam same kłopoty, mimo granulkowania, nie daję rady ratować ich przed ślimakami, ogryzają je do ziemi ;:145 , a niektóre nie odbiły po zimie. Myślisz, że jeszcze można mieć nadzieję, że coś wypuszczą?
Pięknego lata, Beatko, niech ogród daje Ci dużo radości ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko kolor tego floksa jest różowy dostałam go od Iwonki 042 jeśli dobrze pamiętam mam tak samo pstrokatego przetacznika długolistnego Charlotte .Trochę go zaniedbałam i w tym roku nie będzie sie czym pochwalić muszę go objąć specjalną troską . Masz ślicznego powojnika i chabry .Szkoda, że Księciunia musisz trzymać w donicy ojjj poszalałby sobie Udanego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Martuś, mi dwie chryzantemy jak dotąd nie odbiły po zimie. Taka żółta i niestety Pipi. No cóż, jeszcze na Pipi poczekam, może akurat... Tak ze dwa tygodnie jeszcze.
Lato moje nie wiem jakie będzie - ale Twoje niech będzie cudne, zdrowe i milutkie. Dziękuję za życzenia ;:196

Jadziu, myślę, że jak Księciunio osiągnie wiek studencki to pójdzie do gruntu, pewnie w donicy, ale do gruntu. :D
Oooo, przetacznik pstry - znowu o czymś nowym się dowiaduję. ;:196

Lucynko, to ta szałwia ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róże.
Piękne powojniki. a ten ostatni, to co to za odmiana ?
Bardzo ładnie się prezentuje , I chyba oficie kwitnie ?
Szałwia bardzo ładna.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj, to, to! Właśnie kupiłam tę szałwię i jestem ciekawa, czy da się ją ładnie dzielić z kępy, tak jak inne odmiany. Podpowiesz coś?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wysiałam na jednej z rabatek nasionka dla motyli ,kurcze więcej jest kładącej się Facelii robi bałagan na rabacie mam też w tym jednego chabra .Muszę spróbować zebrać nasionka z niego .Super rozłożysta szałwia .Beatko biedny ten Księciunio :( ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Piękne róże i klematisy. Miałam kiedyś chryzantemę Pipi, jednak zbyt długo się nią nie nacieszyłam. Miałam ich klika w pewnym momencie, została mi jedyna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”