Rosario mieszaniec, nie powtórzy cech owoców. Bingo ustalona odmiana, można zbierać nasiona, powtórzy cechy. Nasiona wydłubujesz z dojrzałego arbuza, suszysz i przechowujesz w torebce do wiosny, i wysiewasz. Powinno Ci lepiej wzejść, niż te kupowane ze sklepu nasiennego.wampir_wawelski pisze:Mam do Was takie pytanie,
w oczekiwaniu na kiełki posianej Rosario oraz Bingo, zastanawiam się, czy zakładajcą, ze rok arbuzowy u mnie się uda (w tunelu) czy ziarna arbuzów - które są w dość dużych ilościach, nadają się do przyszłorocznej rozsady? czy muszą mieć jakieś specjalne warunki i lepiej jest zwyczajnie kupić w ogrodniczym?
Kawon ( arbuz ) - część 1
Re: Kawon(arbuz)
wodnik
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witia nie powtórzy cech jeśli nie będzie zapylony ręcznie z zabezpieczaniem wcześniej obu kwiatów przeznaczonych do tej operacji - ona będzie sadzić kilka odmian. One sie przekrzyżują:)
Ja zebrałem nasiona Janosika i Crimson Sweet, które obok siebie rosły. Zobaczymy co z nich w tym roku wyrośnie.
wodnik
-
Sweet Janosik albo Janosik Crimson;)) Aczkolwiek Słodki Janek czy Krwawy Janek oba brzmią dobrze;D
Aby były dobre w jedzeniu. Z tej mieszanki jakby wyszedł któryś pomarańczowy, też by było fajnie.loeb pisze:Sweet Janosik albo Janosik Crimson;)) Aczkolwiek Słodki Janek czy Krwawy Janek oba brzmią dobrze;D

wodnik
-
No niestety, geny to nie farbki. Ale, są takie arbuzy. W ogóle, miąższ arbuzów może być w 8 kolorach @@ Oczywiście nie naraz;) Ale pamiętam, że widziałam gdzieś zdjęcie takiego co w środku był żółto-różowy.witia pisze:Z tej mieszanki jakby wyszedł któryś pomarańczowy, też by było fajnie.
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
u mnie janosiki
po trzech dniach na ligninie i kalolyfrze
wykiełkowały i są już w donicach,mimo wszystko po dwie sztuki,ten,który wyjdzie jako drugi zostanie unicestwiony..seba bawi się w regulatora urodzeń 

Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:46
Moje Rosario siane 7 marca, i już się ładnie wychylają spod ziemi. Siałam normalnie do ziemi, bez moczenia i piłowania
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Czy to już czas na wysiewanie Sugar Babe, czy lepiej poczekać do kwietnia? Docelowo będzie rósł w gruncie.

Czy to już czas na wysiewanie Sugar Babe, czy lepiej poczekać do kwietnia? Docelowo będzie rósł w gruncie.
pozdrawiam, Anita
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak w gruncie to poczekaj do kwietnia bo ci duży urośnie i nic z tego nie wyjdzie
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Moje wydłubane z arbuza przywiezionego przez znajomych z Grecji też wykiełkowały. Zobaczymy co z tego będzie 

- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ja swoje położyłam na ligninie.. już 4 dni leżakują i nadal śpią :P
jakieś lenie
jakieś lenie

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Wyczytałam, ze arbuzy w temp. 15*C nie kiełkują wcale.
soje arbuzy wysiałam 2tygdnie temu 10szt
wzeszło 5szt ale może jeszcze coś wykiełkuje
wzeszło 5szt ale może jeszcze coś wykiełkuje