Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Ignis05-Krysiu Mam sporo miejsca na nowe nasadzenia,Ale one muszą byc już bardzo przemyślane.Już takich rabat kwiatowych jak tutaj tam nie będzie.Wystarczy mi tej pracy tutaj.Nad stawem z czasem trochę coś posadzę.
Warzywnik mnie cieszy.I to bardzo .Wreszcie nie pod drzewami .Może warzywka będą rosły .
U mnie przez dwa dni deszczyk spokojnie padał z pzrzewami.I fajnie wszystko podlał.
Oj tego ganiania z wężem czy z konewkami to nie zazdroszczę.Ale jak wcześniej też tak ganiałam.
|Ja podlewania kropelkowego nie mam wcale. :roll:
Dziękuję i wzajemnie dobrej majówki. ;:196
Bazyla-Beatko Dziękuję bardzo. ;:196
Tak ta rajska jabłoń jest przepiękna.I ja ją bardzo lubię.Moja papierówka wcale nie kwitła.
Czyli jabłuszek nie będzie.Dobrze,ze ty będziesz miała owocki.Ale inne jabłonie kwitną.. ;:108
Z warzywnika też się cieszę, bo na słońcu i większy ;:173
Ja i na na wcześniejszym miejscu miałam warzywnik. I trochę warzywek zawsze siałem, sadziłam.
Swoje wiadomo duużo lepsze.
Dziękuję i tobie życzę udanej majówki .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Fiona lubi z trasowej kanapki obserwować ogród
Obrazek
I spanko
Obrazek

udanej , dobrej Majówki wam życzę.
U mnie słońce się przedziera przez chmurki. Ale jest chłodniej. ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,ja też posiedziałam z Fioną na tej pięknej kanapie ,świetny masz kącik do obserwacji ogrodu w którym tyle pięknych kwitnień można prawdziwie porządnie odpocząć ,pozdrawiam i pięknej majówki życzę ,u mnie cudownie świeci słoneczko p dwóch dniach intensywnego deszczu ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu Fiona na kanapie wygląda jak królowa tylko koronę jej dać ;:167 Wygłaskaj ja ode mnie ;:333
Ogród cudownie kwitnie, nawet nie jestem w stanie wymienić roślin, które mnie zachwyciły. Przed Tobą parę wspaniałych dni na Dębowym więc ciesz się ogrodem i odpoczywaj! :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę,że Fiona ma raj.Wyleguje się jak królowa.
W ogóle świetnie uchwyciłaś ogród z meblami.Gratulacje. ;:138
Piękne tulipanki.Różne kolory.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec-Martuś To m iłe ,że sobie posiedziałaś na tarasie na kanapie razem z Fioną. ;:173
Tak zarówno, dla niej czy dla nas to bardzo fajny widok obserwacyjny na ogród. ;:108
Dziś dzień był pracowity, sianie warzywek jeszcze i noszenie dziewa, tak, tak.Ledwo żyję. :roll:
Ale dla siebie człowiek dużo musi zrobić. Jutro też sporo prac.Odpocznę 3 maja. ;:109
U mnie też słonko było.I umilało prace. :D .
Maska -Marysiu Fiona uwielbia siedzieć i obserwować z tej kanapy wszystko i ogród.
Dziękuję, zaraz ją wygłaskam.
Ogród kwitnie i to sporo ma już rożnych kwiatuszków.Co mnie bardzo cieszy.
Dziś pracowity był dzień.Sianie warzyw, przesadnie paproci.I noszenie drzewa ściętych wcześniej leżących na kupie.z jednego końca działki na jedno miejsce już z drzewem.Ledwo żyję.Jutro następne kupki.A jest ich jeszcze 3
.Uff, ile to człowiek dla siebie musi zrobić i zrobi. ;:108
Wypoczynek będzie 3 dopiero. ;:173
Na Dębowym jestem już cały czas. .Tu jest cudnie. nawet jak nie ma pogody, czy zimno.ptaki, spokój, cisza. ;:167
danuta z-Danusiu Fiona potrafi i zachowywać się jak królowa tak jest,Ale jest nasza, I chodzi z nami i za nami.I łowna też jest.
Dziękuję za miłe słowa. ;:196

A jeszcze dzisiaj na j trawnik dałam oprysk od chwastów .Bo zachwaścił się strasznie :twisted:

Fiona przynosi często jak i dzisiaj żywą myszkę pochwali się i potem bawi się nią w ogrodzie.Często potem zadusi.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magnolia Ann
Obrazek
Szkoda,że już przekwita :(
Obrazek
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, cudna fotorelacja Fionki! ;:138 ;:138
Moja Miśka ma tak samo jak Twoja Fiona. Zbiera myszy na sąsiedzkich działkach, przynosi na swoje włości i bawi się nimi tak długo, jak długo myszy dają znaki życia. Potem porzuca zdobycz i udaje się na poszukiwanie kolejnej. ;:7
Fantastycznie tak sobie posiedzieć w towarzystwie pupilki - kotki i podziwiać piękne owoce własnej pracy. ;:138 ;:138 ;:138
Buziaki dla Ciebie ;:196 ;:196 Głaski dla Fionki ;:168 ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Pięknie kwitną ci magnolie, u mnie niestety mróz zaszkodził tej jednej, którą mam, zakwitła teraz zaledwie kilkoma kwiatkami :(
Swietne są te pełne szafirki ;:173 Jak widać hosty to indywidualistki, każda wychodzi z ziemi wtedy, kiedy ma na to ochotę :lol:
Kwitnące drzewa są przepiękne, ale rajska jabłoń ;:oj Fiona na tej kanapie wygląda na rasową arystokratkę :wink:
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie uchwyciłaś zabawę Fiony. ;:oj
Fajne te zdjęcia z magnolią i płatkami na ziemi.Nie ma co ukrywać masz raj na ziemi.To nic,że ciężka praca ale potem jak miło się odpoczywa chociażby na kanapach z Fioną. ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Ach te nasze kotki.Ale fajnie,że są ładowne.Tylko mus uważać, bo często chce do domu wnieść swoją zdobycz i pokazać .Jak nie widzi nas na działce. ;:oj
Ostatnio mama mało czasu na posiedzenie sobie...
Ale jeszcze trochę i może być luźniej :wink:
I na podziwianie jeszcze przyjdzie czas. ;:173
clem3-Małgosiu Szkoda,że mróz zaszkodził ci twojej magnolii.U mnie obło się bez żadnych strat.
Te pełne szafirki kupiłam ze 2 lata temu.Kwitną trochę później niż zwykłe.Ale niezawodnie.I takie fajne, inne.
Hosty u mnie też jeszcze różnie wychodzą. Sporo jeszcze jest w kłach.
Ja też bardzo lubię ten czas kwitnących drzew i krzewów.Świat wówczas taki ładniejszy, cudowniejszy.
Fiona upodobała sobie tą kanapę.Lubi patzreć na ogród i widzieć co tam się dzieje. ;:173
danuta z-Danusiu Fiona często przynosi swoje zabawki do ogrodu lub na taras i zaczyna zabawę.I faktycznie to zabawnie wgląda. :)
No szkoda,że magnolie już przekwitają.
Oj ostatnio to trudny czas, sporo rożnych prac.Czasu na wszystko ( co chcialoby się ) brakuje ;:173
Ale myślę, że jeszcze trochę i będę miała więcej czasu na posiedzenie na kanpce z książką może.Albo z gazetką ;:173

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czy smagliczkę po przekwitnięciu, przycinacie ?
Bo moja już tak powyciągana..Ale kwitnie na końcach ładnie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu myszka jak sztuczna ;:306
Nasze domowe koty robią tak z muchami i innymi fruwającymi :wink:
Cudne poduchy floksów ;:333 i zdjęcie szafirków ;:215
Wcale się nie dziwię, że lubisz tam być :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Patrząc Aniu na twe ostatnie zdjęcia, przypomniałem sobie jak i ja chciałem zrobić takie ujęcie z poziomu murawy. Nie potrafiłem się tak mocno pochylić i ... położyłem się na brzuchu ;:306 Ale zdjęcie mi się udało :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Aniu.
Odpocząć koniecznie trzeba,żeby zobaczyć co by tu jeszcze zrobić./ ;:306
Ja niestety nie umiem odpoczywać jak napisałam wyżej co usiądę to już widzę nową robotę którą muszę już wykonać i nie ma siedzenia. ;:124 ;:223 ;:134 .
Smagliczkę po przekwitnięciu trzeba koniecznie przyciąć.Ja to robię co roku a i tak dostaje gołych pędów.Cięć trzeba tak żeby zostało zielonego bo inaczej raczej nie odbije. :D Takich roślinek jest więcej które po przekwitnięciu się obcina i mogą zakwitnąć drugi raz.

pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Piękny Aniu Twój ogródek, piękne wazoniki/donice a Fiona jest bezkonkurencyjna, jednym słowem c u d o w n a.
Siewki ciemierników są przeważnie blisko rośliny matecznej, dobrze jest więc nie grzebać zbyt często przy niej, siewki są jasno zielone, nie pomylisz ich raczej z chwastami. U mnie bardzo ładnie się rozsiewają co roku. Służę fotkami młodych roślinek.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, to ostatnie zdjęcie z poprzedniego postu, to z magnolią jest przepiękne. Jak z jakiegoś katalogu. Patrzę i patrzę i nie mam dość :lol:
Kolekcja tulipanów imponująca, a poduchy floksów robią wrażenie :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu Fionka to dobry, łowny kot.
Dekoracje ogrodowe w bieli przyciągają wzrok, ładnie je wyeksponowałaś, gratuluję pomysłu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”