Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

MARTO! Fajnie określiłaś stokrotki jako truskawki ze śmietaną,aż chciałoby się je zjeść. :D
Ten tulipanek mnie zaskoczył jak go zobaczyłam.Też mi się podoba i od razu zrobiłam mu zdjęcie "ku pamięci".Tak szybko wszystko przekwita.Zawilców żółtych nie widziałam.Zobaczyłam już przekwitnięte.Tak samo białych leśnych.Zawsze tak ładnie kwitły,a teraz jakieś
czarne i już zanikają.
Pierwiosnek pełny kupiłam u nas w sklepie ogrodniczym i miałam szczęście bo to już druga zima u mnie.Dziś kupiłam sobie w ogrodniku
słonecznicę żółtą na wielkie słońce.Ciekawe czy przeżyje zimę.W tamtym roku ślimaki zjadły mi całą,ale w tym roku obsypię pokruszonymi
skorupkami od jajek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, najpierw pozwól, że pozachwycam się Twoimi cudnymi tulipanami. Masz ich naprawdę duże i całe kępy. Śliczności prawdziwe. ;:138 ;:138 ;:138
Stokrotki, szachownice, jagodowiec, pełnokwiatowy pierwiosnek - przepiękne! ;:215
A to cudo.... https://www.fotosik.pl/zdjecie/b4c252005e2636fc Czy to stopowiec tak ładnie kwitnie? I jaki duży! ;:111
Cieszę się, że masz już wodę i możesz tańce z wężem uskuteczniać, by swoim roślinkom dogadzać. ;:63
Normalnie nie składalibyśmy tunelu na zimę, zdjęlibyśmy tylko folię, ale ponieważ musi dostać inną miejscówke, to tak, rozbierzemy go całkowicie. ;:108
Z tymi pomidorami to trafiłaś w sedno, tylko że najwięcej skorzysta Paweł, który jako jedyny jest bliziutko. Prezentodawca niestety rzadko bywa w domu rodzinnym, ;:131 taka praca.
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ładnie ci szachownice kwitną.U mnie gdzieś poprzepadały :evil:
Tulipanki, różne i jakie piękne. ;:215
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO! wielkie dzięki za pochwały.Tulipanki się cieszą. ;:138
Masz rację,beczka pełna a ja biegam na dwa węże.Przestawiam raz jeden raz drugi bo inaczej nic bym nie zrobiła.Sadziłam pod folią pomidory,a tu zapowiadają zmianę pogody na zimną,byle bez mrozu. ;:134 Tak stopowiec fajnie kwitnie.Ma nawet dzieci ponieważ nasiona
wiszą w ogromnych kokonach aż spadną i się nasieją.Miałam dwa stopowce,ale jednemu coś się stało.One lubią półcień więc zostawiłam wisienkę ,żeby zacieniała."taka jestem mądra" ;:306 :;230
No tak praca czasami trochę przeszkadza. :D
Kupiłam sobie wczoraj słonecznicę. :heja

ANIU!Szachownice mam w jednym miejscu.Były jeszcze pod papierówką,ale chciałam wykopać i coś się stało,że ich tam nie ma.
Widziałam jeden zakwitł dalej,może się nasiał?Miałam też białe i też już nie ma.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
kwiat klonika.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, u nas dzisiaj temperatura spadła o dwanaście stopni: z 27 do 15 :shock: i powiem Ci, że zmarzłam na działce, mimo że cieplej się ubrałam. ;:223 Nic mi się nie chciało robić ;:224 i cieszę się, że wczoraj w upale dokończyłam plewienie, bo nie lubię pracować naubierana na cebulkę. :oops:
Mój - Twój stopowiec dzisiaj wychylił nosek, ale nie widać, by miał chęć zakwitnąć. ;:174 Może za rok....
Pigwowce w tym roku bogato kwitną, ;:63 mój sąsiedzki też obsypany kwieciem. ;:333 Niech już mrozu nie będzie, bo zaszkodziłby wielu roślinkom, które wyrwane ze snu przez kwietniowe lato, mogłyby znacznie ucierpieć. ;:108
Widzę, że Twój migdałek już się rozkręca ;:333 , a klonik ma bardzo ładny kwiatek. ;:215 Czy to już z tegorocznego siewu?
Dobrego niedzielnego wypoczynku życzę i wymarzonej pogody. ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, piękne masz tulipany! I stokroty ;:oj Szachownica kwitnie, a u mnie już nasienniki :( narcyzy też przekwitły. Słonecznicę możesz sobie przechowac na parapecie, łatwo się ukorzenia. U nas to był popularny doniczkowiec na oknach południowych
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj LUCYNKO!
Moja siostra nie chciała mi uwierzyć,że u nas ciepło.Dla mnie było bardzo gorąco.Do domu jechałam na krótki rękaw i z gołymi nogami. :D
Dopiero pod wieczór zaczęło się ochładzać.Dziś jest pochmurno,ale deszczu próżno szukać. :twisted:
Tak to kwiatek klonika.Prawie wszystkie mają pąki kwiatowe,a mam ich 12 szt. ;:14
Twój stopowiec musi się trochę rozrosnąć,zmężnieć, wtedy na pewno zakwitnie.
Jestem w szoku,że pigwowiec tak zakwitł,a myślałam,że dlatego,że jesienią go przycięłam,ale się myliłam. ;:124
Lucynko życzę dla Ciebie ciepełka na ogrodzie i dużo ;:3 , bo dla mnie pod folią ciężko pracować w upale.Zostało mi jeszcze do posadzenia
sporo pomidorów.

Zdrówka,zdrówka i jeszcze raz zdrówka. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj w niedzielne dżdżyste popołudnie, Danusiu. ;:196
U mnie właśnie lekko sobie pada, tak delikatnie i oby jak najdłużej. ;:333
Zdrówko przytulam, ono zawsze potrzebne, a co do ciepełka to raczej marne szanse, bo wieszczą znaczne ochłodzenie.
Nic jeszcze nie sadziłam w tunelu, trochę mnie wystraszyły zapowiedzi przymrozków ;:oj , a pomidorki tak ładnie mi urosły, żal byłoby je stracić. ;:224
Niedziela leniwa i głównie w domu, tylko M do swoich skrzydlatych musiał pojechać. ;:7

Dobrego tygodnia, Danusiu. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Marto!
U mnie też szachownica już przekwitła.No właśnie nie wiem co ze słonecznicą.Piszesz że dobrze rośnie w domu to może na razie posadzę do gruntu,a na zimę zabiorę do domu.Trochę zostawię w gruncie na zimę,celem sprawdzenia.Pani sprzedająca mówiła,że dobrze zimuje bez okrywania.
Miłego dnia. :wit

LUCYNKO witaj.
U mnie nic nie pada chociaż jest pochmurno.Namówiłam koleżankę na wypad do Brico i potem żałowałam,że ją wyciągnęłam.Po pierwsze
wzięłam fuksję.Jak byk pisało,że przeceniona z ponad trzech na ponad dwa złote.Poszłam do kasy a pani mi mówi ponad trzy.Więc mówię,że na tabliczce skreślona cena to ona do mnie żebym poszła jeszcze raz.Nie miałam chęci więc powiedziałam,że mają bałagan i wyszłam.
Na prawdę rośliny pomrożone,nie ma cen,totalny bałagan.Koleżanka z synem kupowali jakieś podpory i siatkę to naliczyła im ponad 200,-zł.
Jej syn zwrócił uwagę,że coś drogo to zaczęła sprawdzać i wyszło jej o 120,-zł.za dużo.Jak widać trzeba się pilnować,żeby nie przepłacić.
Przestaje mi się tam podobać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje bratki balkonowe.

Obrazek

Obrazek
zwróćcie uwagę na czerwone serduszka na płatkach.

Obrazek

Obrazek
Cudowna wiosna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przyjemnej niedzieli. ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Deszcz musiał Cię ucieszyć :tan Ale i mnie cieszy, że u Ciebie pada, bo to daje nadzieję, że i u mnie zacznie :heja Na razie tylko się ochłodziło i pochmurno cały dzień.
Fajnie wygląda stopowiec, będę mu się przyglądać, bo mnie zaintrygował. Ładnieje ogród z każdym dniem, już jest pięknie, a przecież to dopiero kwiecień ;:oj Pozdrawiam ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Danusiu zachwycam się wszystkimi roślinami ale Stopowiec u Ciebie....cudeńko, on kwitnie ?.Tak się dziwię bo mam już trzeci rok przyrosty ma marne i nie kwitnie.
Zapytam Ciebie czym jemu dogodzić żeby mi zakwitł ?
U mnie deszcz pada, radość dużą bo tej wiosny jeszcze kropla deszczu nie spadła...cieszę się Ja jak i rośliny też.
Pozdrawiam
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO.
Deszcz padał.Nawet były kałuże.Na działce dziś prawie nie podlewałam bo było mokro,ale pewnie nie od deszczu tylko dlatego,że wcześniej
wlałam sporo wody.Wydaje mi się,że stopowiec ma dzieci,więc tylko rzeknij słówko. :D Jestem Ci to winna.Właśnie dopiero kwiecień a tulipany już przekwitają.Sasanki przekwitły nie zdążyłam się nimi nacieszyć.Rano wiał mrożny wiaterek,a potem zrobiło się ciepło.Nawet fajnie pracowało się na działce.Niestety byłam tylko dwie godziny.Miałam sprawę do załatwienia.

Pozdrawiam i życzę deszczyku.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU!
Stopowiec kwitnie co roku i zawiązuje nasiona które wiszą aż spadną.
Stopowiec lubi półcień .U mnie rośnie pod wisienką.A u Ciebie gdzie rośnie?Ma półcień?Prawdę mówiąc to ja go prawie wcale nie zasilałam. :oops:
Fajnie,że masz deszczyk.Jednak deszcz z nieba to nie to co z węża. ;:108
Dziś bardzo się śpieszyłam na działkę,aż zapomniałam wziąć aparat.Niestety nie mam zdjęć.Gapa ze mnie.

Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

no i piękna wiosna :)
Jak drzewa kwitną, i większe krzewy to z daleka widoki są cudne ;:108 ;:108
Zablokowany