moi drodzy
kania no właśnie przez tą pogodę to sama nie wiem kiedy , gdyby było zapowiedziane , że idą mrozy to bym je już okryła , ale w tym roku pogoda jest bardzo zmienna , jakieś przymrozki zapowiadają ale to w nocy i do - 3 stopni więc chyba jeszcze nie pora .
AGA Z Masz rację co do bylin i na pewno będę w nie inwestować , nasiona to był jednoroczny wybryk , bo za dużo z tym roboty a i tak trzeba będzie wysiać niektóre warzywa w domu . Liści nie palę , mam dwa komposty na końcu ogrodu , jeden jest ten pożyteczny , drugi na te gorsze odpady .Powodzenia z tą przeprowadzką , bo to jest jakiś koszmar najgorzej później cokolwiek znaleźć , wydaję się nam , że będzie się pamiętać a potem szukaj wiatru w polu .
Igala Na przyszły rok też kupię tylko cebule i warzywa i na tym koniec , bo się zastanawiam gdzie ja to wszystko ustawię parapetów aż tyle nie mam
pela11 tak masz rację , niektóre nasiona można wysiewać wprost do gruntu , jest o tyle dobrze że niektóre maja różne terminy wysiewu i przesadzania , także zabawy będę miała na cały sezon

.
Dzisiaj zrobiłam rano zdjęcia i o zgrozo odkryłam sumaka octowca , ale dopiero jak na niego wlazłam zobaczyłam ,że już na ogrodzie jest kilka sadzonek . Trzeba koniecznie wyrwać , nie dość że się użeram z bzem i leszczyną to jeszcze jego tu mi brakowało
Zastanawiam się również nad zamknięciem już wątku , ale muszę zapytać administracji czy jest sens jak mam może z 15 stron wątku . Z drugiej strony w moim ogrodzie już nie ma nic ciekawego . Musze pomyśleć nad tym .
Musiałam zrobić edycję , mam nadzieję że teraz rozmiar zdjęć będzie odpowiedni