Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Witam Was wszystkich ,dzień dzisiaj miałam pełen emocji,bo goście zawitali do mojego ogrodu ,w końcu sezon się zaczął i trzeba się spotykać w gronie zielonych marzycieli.Dziękuję Wam dziewczynki za cudowny dzień razem spędzony,za smakołyki ,za pogaduchy którym zawsze nie ma końca ,pogoda nam dopisała ,więc dzień spędziliśmy w ogrodzie pod katalpami.

Oto migawki ze spotkania
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jest świetną Ogrodniczką i taką samą Gospodynią ;:167 Ogród przygotowany na przyjazd gości wyglądał idealnie, wyplewiony i trawa wykoszona, a kącik pod katalpami ugościł nas pysznym jedzeniem, szumem fontanny i wspaniałą pogodą ;:4 Dziękuję wspaniałemu towarzystwu, a szczególnie Darii i Mirkowi że byli tak mili i mogłam z nimi pojechać do Marty ;:168 Dziękuję i do miłego ;:162
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,goście już pojechali ,dzień cudownie spędzony ,a ja mam niedosyt,jak zawsze zresztą przy takich spotkaniach ,kopałyśmy w ogrodzie kwiatuszki ,których jeszcze nie mają ,żeby sobie wzięły do swoich ogródków,mam nadzieję ,ze wszystkie będą u nich pięknie rosły,wilczomlecze na pewno będą wszystkie na przyszłą wiosnę w nadwyżkach,pozdrawiam ;:168

Marysiu,dla mnie to jeszcze mu dużo brakuje ,ale już nie dam rady więcej ,chociaż tak ogólnie ujdzie ,fajnie ,że mogłaś przyjechać ,ale dla mnie to ciągle mało :uszy ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,spotkanie było bardzo udane ,dziewczynki wesołe,pogoda piękna ,nie za gorąco ,słoneczko świeciło ,fontanna nam chłodziła otoczenie ,kwiaty pięknie się prezentowały, ogród pachniał wszystkimi zapachami ,jedzenia mieliśmy pod dostatkiem ,cóż chcieć więcej ,szkoda tylko ,że już musiałaś wracać ,ale mam nadzieję ,że ugoszczę Cie w moim ogrodzie kiedyś ,pozdrawiam ;:196

Agatko,ten wilczomlecz na pewno będzie w mich nadwyżkach na wiosnę ,on długo kwitnie i ten kolor taki niespotykany ,pozdrawiam :wit

Aniu,miło,że jesteś ,spaceruj o każdej porze ,każdy ogród trochę wycisza i i uspokaja człowieka ,i jest kolorowy ,a my bardzo lubimy takie kolory ,rośliny kupujemy bo nam się podobają ,a jak się zobaczy w różnych kompozycjach to nasza wyobraźnia zaraz zaczyna działać ,pozdrawiam ;:168

Anetko,witam z kawusią w ręku ,ja też tak chodzę po ogrodzie ,u mnie deszczu nie było wiele ,ale mam gliny to może lepiej trzyma się woda ,nie mocz nóżek za długo w Dunajcu ,bo woda jeszcze zimna ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,łóżka dostały nawet materace ,żeby gościom było mięciutko ;:306 pogoda nam bardzo sprzyjała,dzień był cudowny a ogród tak pachniał gościom ,że chyba byli oszołomieni różnymi zapachami ,pozdrawiam ;:196

Dorota,dziękuję ,że byłaś ,że super spędziłyśmy ten dzień ,nagadaliśmy się za wszystkie czasy ,za pyszne ciasto,a kwiatuszki niech się u Ciebie dobrze sprawują ,pozdrawiam i do zobaczenia na następnym spotkaniu ;:196

Gosiu,bardzo miło cię widzę w moim ogrodzie ,uwielbiam gości ,więc spaceruj do woli i miło,ze ten ogród sie podoba ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,tak się cieszę ,że Daria i Mirek byli tacy wspaniali i po Ciebie pojechali,żebyś mogła być z nami w tym dzisiejszym dniu ,do ideału to ogrodowi daleko,ale bardzo się starałam ,żeby jakoś wyglądał :uszy towarzystwo mamy doborowe ;:162 więc i atmosfera wspaniała była ,bardzo dziękuję za wszystko,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja również dziękuję za wspaniale spędzony dzień,było wesoło, smacznie i ogrodowo, ale u Martusi to norma .
O rozkoszach kulinarnych pisała Dorotka, ja tylko dodam, że podane zostały w przepięknej Bolesławskiej porcelanie, ogród przepiękny o każdej porze roku, ale wiosną szczególnie zachwyca.
Zawsze mnie wzrusza ten aniołek, może dlatego, że przy nim robiliśmy zdjęcia z pierwszego spotkania ogrodowego?
Obrazek
No i kolejka po "dary", Martuś zadbała nawet o pojemniki na roślinki ;:306

Obrazek

Jeszcze raz dziękuję wspaniałym Gospodarzom za tak urocze przyjęcie ;:180

Dorotka, to nie była kiszka, tylko kaszanka Bogdana z cebulką. :;230 :D

Pozdrawiam Irena
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ to musi być przyjemność spacerować po takim ogrodzie. Aż zazdroszczę Twoim gościom Martuś. Jest przecudnie ;:167
Martunia, te łuki to z połączonych grabów są? Moje marzenie, tylko nie wiem czy trzeba jakąś specjalną odmianę sadzić. Możesz napisać coś o nich żebym wiedziała jak się za to zabrać.
Idę oglądać jeszcze raz bo nie nasyciłam się ;:65
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak niedosyt jest przyjeżdżamy do poprawki ;:306 na spektakl piwoniowy. Marty ogród na pewno wtedy jest najpiękniejszy. Ja jeszcze takich ogromnych piwonii nie widziałam, a pąków kwiatowych nie do zliczenia ( myślę o babcinych chyba Ludwiki).
Nie mogłam zasnąć, miałam cały czas zakątki z ogrodu Marty, wrażenia niezapomniane.

Irenko jak ja się cieszę , że w drodze powrotnej jechaliście przede mną, gdyby nie Wy to zapewne spanikowałabym tymi bocznymi objazdami. Ja wiem, że to kaszanka ( pszepyszna), ale tak po krakowsku dla mnie kiszka :;230 myślę , że Boguś nie jest zły za sproszczenie nazwy pysznej przekąski.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko Boguś też je kiszkę! :D

Martusiu dlatego, że ciągle czujemy niedosyt nasze ogrody zmieniają się i zyskują na urodzie :D

p.s. coś musimy zrobić, żeby Twój na zasadzie udoskonalania nie stał się całkowicie piwoniowy ;:306 ;:306

Miłej niedzieli i posyłam pianie będkowickiego koguta Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia świetne spotkanie i dobrze, że są z niego fotki ;:215 Ci co nie mogą w realu choć wirtualnie mogą poczuć atmosferę takiego spotkania ... Fajnie, że pogoda i ;:3 dopisały ... Widzę, że i miejsce na mini boisko do kosza masz... jednym słowem ogród z wszystkimi funkcjami...czyli idealny ;:138 Ale ile pracy on wymaga, to wiedzą ci co też mają ogrody... Brawo WY ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś zazdroszczę tyle miejsca, że możesz sobie pozwolić na to, aby roślinki dowolnie się rozsiewały ;:173 U mnie z tym krucho, co wymyślę jakieś miejsce na nową rabatę w mig się zapełnia nowymi zakupami ;:223 A u ciebie to jak w jakimś parku ;:333 Nic więc dziwnego, że twarze wszystkich na spotkaniu szeroko uśmiechnięte :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w nowym tygodniu,pracy w ogrodzie czeka mnie bardzo dużo,dziewczynki w sobotę nawiozły tyle różności łącznie z pomidorkami ,nie mówiąc o moich pomidorkach ,więc naprawdę mam co robić i do tego szybko trzeba to zrobić ,piję teraz kawkę i zabieram się do pracy,miłego dnia życzę wszystkim .

Irenko,tak się cieszę ,że mogłaś przyjechać do mnie i fajnie ,że Twój mąż cierpliwie czekał aż skończymy nasze pogaduchy i kwiatowe dylematy,aniołek nieprzerwanie czuwa na tym stanowisku,każde takie spotkanie zostawia w naszej w pamięci każdy szczegół ,pozdrawiam i do zobaczenia ;:168

Aguś,jak miło ,że jesteś ,zawsze można do mnie przyjechać ,te łuki to u mnie grab i buk ,,wysłałam męża do lasu ,na kraju rosną takie wyciągnięte długie siewki tych drzew ,była wczesna wiosna i nie widział lisci i przyniósł jedne i drugie i takie wsadziłam obydwa nadają sie do cięcia i formowania ,ale grab ładniej od dołu się zagęszcza ,buk trochę od dołu łysy ,ja zrobiłam dwie bramy razem w różnych kierunkach,czyli mam posadzone 4 szt,ale można zrobić piękną sześciokątną zieloną altanę z zielonym dachem ,sadzonki-siewki trzeba przynieść z kraju lasu długie wyciągnięte ,żeby od razu na górze na odpowiedniej wysokości spiąć drutem i górę jak będą wypuszczać gałęzie nie podcinać od razu tylko związać w dach ,a jak będzie się rozrastał to wtedy przycinać i będzie sie super zagęszczał,więc altanka lub bramy mogą być za darmo,tylko trzeba znaleźć,odpowiednie siewki tych drzew,bo krótkich nie warto przynosić ,bo zanim urosną do spięcia na górze to musi minąć dużo czasu ,pozdrawiam :wit

Dorota,bardzo proszę do poprawki ;:306 to wspólnie posadzimy pomidory i będzie po moim strapieniu :;230 te piwonie o dużej ilości pączków to piwonie od znajomej babci Franciszki ,Ludwiki nie było ;:306 ,oj mam dzisiaj pracy w ogrodzie ,a co dam radę zrobić to zdam relację wieczór,pozdrawiam ;:168

Marysiu,nie mogłaś to przyjechać z takim kogutem,pianie uwielbiam ,no i rosół ;:306 ,z Twojego wpisu aż się do łez uśmiałam z tego udoskonalenia ogrodu i przekwalifikowania na piwoniowy ,muszę przyznać ,ze chyba nigdy tyle piwoniowych pączków- kulek nie było,gdzie się nie obrócę to kuli widzę ;:306 ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę z lekkim deszczykiem wieczorem ,u mnie niebotyczna susza ,wczoraj wsadziłam od Ciebie chryzantemy to podlewałam z wiaderka ,bo nie chce mi sie ciągnąć tego długiego węża ,jeszcze mi sie poplątał i czekam na Bogusia żeby mi to odplątał ;:306 ,bo szkoda mi na to czasu :uszy buziaczki ;:196

Ewciu,spotkania sa super ,ja się bardzo rozochociłam i ciągle bym robiła spotkanie ,szkoda ,ze nie możesz przyjechać ,a może możesz to byłoby super,napisz coś na ten temat,staram się ,żeby ogród spełniał różne funkcje ,pracy wymaga dużo,ale jaka to dla nas uciecha ,ja zaczynam mieć problem ze sarnami ,bo zaczynają mi zjadać róże ,floksy i przetaczniki ,na razie takie lubią,rozłożyłam po rabatach pocięte kostki domestosu i niedomytych mydełek ,uzbierałam cały woreczek ,zobaczymy jak zareagują ,nie chę mieć zjedzonego ogrodu,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę fotek z ogrodu ,żeby było miejsce na spacerek .

Wszewłoga górska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grujecznik japoński
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu,miejsca mam pod dostatkiem ,ale już się nie rozpieram bo tego nie obrobię ,a pomocników nie ma , mój mąż też jest jak na lekarstwo,ja też jak zrobię jakąś nową rabatę to natychmiast jest zapełniona ,rzeczywiście ogród tak pomyślany z tymi ścieżkami , polankami i ławeczkami ,że wygląda na parkowy,bo jest dużo miejsc do spacerów i można sie doskonale kamuflować w jakimś kąciku :uszy ,czasem trzeba się szukać ;:306 ,dziewczynki myślę czuły się u mnie dobrze pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Martusia przepięknie o tej porze u Ciebie, chciałoby się na tym tarasie w otoczeniu drzew odpoczywać z dobrą książką! Spodobały mi się Twoje krzesła na tarasie ;:oj Bardzo eleganckie!
Nie widziałam wcześniej, że masz tyle azalii! Normalnie ogród różanecznikowy, jak nasze Wojsławickie Arboretum :D
Piwonie to już tuż-tuż ;:138 Tych też u Ciebie nie brakuje! Ja mam tylko dwie kwitnące do których w tym roku dołączy trzecia, a reszta ciągle zwleka z kwitnieniem ;:173 I tak co roku dosadzam jedną.

Buziaki ;:196 :wit
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zaczyna się cudowny czas w Twoim ogrodzie. Z każdego kątka wygląda jakaś ślicznotka. A to azalia, a to rododendron, nie można w tym wszystkim zapomnieć o piwoniach ;:oj Za chwilę zaczniesz na dobre nas nimi czarować, za każdym razem jak otworzę komputer, będę czuła ich zapach. Żagle rozpięte nad pergolą tworzą niezwykłe miejsce do spotkań, albo do odpoczynku. Ogrom masz do obrobienia, nic więc dziwnego, że ciągle jesteś w biegu ;:108 Pewnie przydałaby Ci się dłuższa doba, chociaż na zdrowie raczej by Ci to nie wyszło. Umiaru więc i spokojności ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”