kaLo pisze:Wystarczy mieć minimalną wiedzę w temacie. Z dyniami jak z ludźmi. Kobieta , która ma męża z Afryki nie robi się czarna a on nie bieleje. Dopiero ich dzieci maja pomieszane geny. Jeżeli nawet cukinie zapylą się dyniami to będzie to wiadomo dopiero za rok , jak posadzisz te skrzyżowane lub nie, nasiona.
Poza tym dynie ozdobne to odmiany dyni zwyczajnej i dyni olbrzymaiej. Trafiają się też tykwy ale one chyba się nie krzyżują.
Dynie/cukinie z tykwami się nie krzyżują na 100%.
Że dopiero następne pokolenie może wyjść pomieszane po nasionach różnych rodziców to wiem

Tylko ta gorzkości mnie zainteresowała.
-- 24 cze 2018, o 10:42 --
ciastki pisze:kaLo pisze:Wystarczy mieć minimalną wiedzę w temacie. Z dyniami jak z ludźmi. Kobieta , która ma męża z Afryki nie robi się czarna a on nie bieleje. Dopiero ich dzieci maja pomieszane geny. Jeżeli nawet cukinie zapylą się dyniami to będzie to wiadomo dopiero za rok , jak posadzisz te skrzyżowane lub nie, nasiona.
Poza tym dynie ozdobne to odmiany dyni zwyczajnej i dyni olbrzymaiej. Trafiają się też tykwy ale one chyba się nie krzyżują.
Dynie/cukinie z tykwami się nie krzyżują na 100%.
Że dopiero następne pokolenie może wyjść pomieszane po nasionach zapylonych od różnych rodziców to wiem

Tylko ta gorzkośc o której pisała Ebabka mnie zainteresowała.