Rzadko, a praktycznie w ogóle nie kupuje już w marketach, po pierwsze często nie ma po prostu roślin, które mnie interesują, po drugie przez internet można kupić ciekawsze egzemplarze.

Narzekasz na to, że ludzie kupują coraz więcej roślin? Dla mnie to super sprawa, przez pandemię wiele osób odkryło w sobie pasję do uprawy roślin. A pomieszczenie z dużą ich ilością wygląda po prostu niesamowicie.Marmarelka pisze:Dlatego ja Wam przyznam, nie kupuje już kwiatów w supermarketach czy nawet sklepach budowlanych :/
Tyle co sobie świństwa naprzynosiłam to mało powiedziane. Skupiam się na tych doniczkowych które mam,
mam tylko jedno marzenie już do spełnienia i tych kilkanaście mi zupełnie wystarczy. Teraz taka moda się zrobiła
i zastanawiam się czy to nie bardziej wyścigi kto ma więcej...
Marmarelka pisze: Teraz taka moda się zrobiła
i zastanawiam się czy to nie bardziej wyścigi kto ma więcej...
Tak myślę, że to moje nastawienie wynika trochę z niektórych postów na grupach roślinnych na FB, gdzie osoby prześcigały się we wrzucaniudaraxus pisze:Norbert dokładnieim więcej roślin tym lepiej, bo zieleniej w domu i wtedy mam wrażenie że człowiek jest bliżej natury, co w dzisiejszych czasach jest niełatwe. Nawet w mieście dzięki roślinom można stworzyć sobie dżunglę