Danusiu, burzy się boisz? To niezwykłe zjawisko atmosferyczne, ja je uwielbiam

Najbardziej nocą, kiedy czarne niebo rozświetlają błyskawice

Motyli teraz jest mnóstwo, są wszędzie. Ale właściwie przylatują głównie Pawiki i Ceiki. Lata sporo bielinków i kilka razy pojawił się cytrynek. Ale mimo, że różnorodność może nie jest powalająca, to cieszy mnie ich obecność. Niezliczoną ich ilość przyciągają jeżówki, które dopiero zaczynają swój pokaz. Mam kilka nowych i jestem ciekawa jak będą rosły.
Florek, kiedyś też mi się zdarzało o włos uniknąć zniszczenia trojeści. Teraz miejsce gdzie rosną mam oznaczone, a zresztą po tylu latach już dokładnie pamiętam, gdzie są. Moja w tym roku zagłuszona przez naparstnice, ledwo było ją widać
Kasiu, no tak, ja też tak się czasami kręcę

Od czasu do czasu pozwalam sobie na lenistwo, a nawet lubię taki czas. Zawsze na działce mam jakąś książkę i mogę sobie wtedy ze spokojnym sumieniem poczytać. W ubiegłym roku miałam na to jakoś więcej czasu, a teraz nie mogłam się ogarnąć

Ale już wyszłam na prostą. Działka mała i w tej chwili nie potrzebuje już takiego zaangażowania.
Jagna, ale ja to wszystko zrobiłam, jak już byłam strasznie zmęczona

Ogórkami i całą resztą po prostu się dobiłam. A na działce robiłam
dokładnie nic i to właśnie to mnie tak wykończyło

Alohę kupiłam sobie jako Big Kahunę. Pani na stoisku nie chciała mi uwierzyć, że to nie ta jeżówka i upierała się przy swoim. Po powrocie do domu odnalazłam jej prawdziwe imię

Kompletnie nic z nią nie robię. Tylko ją strasznie kocham
Chcesz trochę deszczu? Chętnie Ci trochę poślę. Dzisiaj znowu padało. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy w tym roku podlewałam borówki i hortensje
Małgosiu, też nie zawsze mam przy sobie komórkę i wtedy urządzam biegi przełajowe przez działkę

Ale raczej są to biegi krótkodystansowe

Niestety niektóre ujęcia giną w tym czasie bezpowrotnie. Czasami jednak uda się mi je dogonić
Z chęcią bym Ci podesłała trochę deszczu, bo dzisiaj znowu padało. Ale potem cały dzień było bardzo gorąco, więc może tym razem podlewanie z nieba się przydało.
Lucynko, czasami coś się dzieje wbrew naszym planom

Jeżeli dotyczy to spraw błahych, to lepiej się nie stresować
Ani dzisiaj, ani wczoraj na działce nie byłam, ale padał deszcz, to może moje hortensje nie są jeszcze spragnione? Jutro w planach mam wyjazd na działkę, ale o realizacji planów, już dyskutowałyśmy
Soniu, oczywiście, że zdaję sobie sprawę, że moje zdjęcia są całkiem niezłe. Ale prawdą jest również, że nie posiadam żadnych nadzwyczajnych umiejętności w tym kierunku. Jednak cieszę się, że się Wam podobają. Wtedy staram się jeszcze bardziej
U mnie deszczu pod dostatkiem, chętnie się podzielę
Elu, to nie układy, to magia
Moje okolice na szczęście, omijały wszelkie kataklizmy, ale deszczu mi nie poskąpiło. Pada co i rusz, czasami ledwie uda mi się uciec przed prysznicem. A czasami wracam mokra
Bożenko, witaj

Lubię robić zdjęcia i robię ich bardzo dużo. A potem wybieram te najlepsze

W ilości kwiatów nawet nie będę próbować z Tobą konkurować

Na szczęście lubię różnorodność i na małej powierzchni mieszczę cudów całkiem sporo. I ciągle próbuję zmieścić ich jeszcze więcej
Marysiu, to Twoje maczki tak wyciągają główki ku słońcu

Są śliczne, ale coś marnieją im liście. Czy ten typ tak ma? Nie wiem czy zdążą dojrzeć, bo wyglądają niestety coraz gorzej
Cały wczorajszy dzień spędziłam na działce u rodziców. Pojechałam z zamiarem pomocy w pieleniu, a znowu skończyło się na nicnierobieniu. Upał był niemiłosierny i samo oddychanie takim parnym powietrzem już było męczące

Cały dzień przesiedzieliśmy w cieniu i dopiero późnym popołudniem udało nam się chociaż zebrać fasolkę. O pracy nie było mowy. Jednak dzień nie był zmarnowany. Spędziłam z nimi trochę czasu, pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Dzień spędziliśmy bardzo przyjemnie.
Z działki u rodziców:
Wzięłam sobie od mamy jakiś zatrwian. Z moich poszukiwań wynika, że jest to zatrwian szerokolistny. Śliczna mgiełka. Muszę dobrze przemyśleć gdzie go posadzę, ale myślę, że sprawa jest już przesądzona. Każdej róży będzie z nim do twarzy
Dobranoc