Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Gdy widzę wściekłe buźki forumowiczów na wzmiankę o kolejnym deszczu, to się zastanawiam czemu ten deszcz się tak nie szanuje i pada tam, gdzie go nei chcą, zamiast przyjść do ogrodów, w których go pragną, wyglądają, bramę na oścież otwierają i czerwony dywan gotowi rozwijać, byle tylko do nich zawitał ;:306
Podziwiam ujęcie na zdjeciach niemal każdego owada :D Ja wczoraj miałam porobić zdjęcia motylom na budlei, ale aparat zostawiłam na tarasie i jakoś za daleko mi się widziało specjalnie po niego pójść :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, doskonale rozumiem Twoje niezadowolenie z pogodowego psikusa. ;:108
Mnie też się takie sytuacje zdarzają ;:108 i choć nie z mojej winy, to jednak stresują potężnie. :oops:
Ja dzisiaj już podlewałam działkę, bo większość roślinek po prostu zemdlała w gorącym słońcu. ;:174
Dobrej i przewidywalnej pogody życzę. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko rozbawiłaś mnie tym zdaniem: "Nic nie robię nadzwyczajnego, tylko "cyk" a one same takie wychodzą." Twoje zdjęcia są przecudne, ;:180 nieważne fotografujesz kwiaty, czy owady, to szczególnie piękne.

Obrazek

Jesteś szczęśliwym człowiekiem, że masz na działkach życzliwych sąsiadów i śmigasz rowerem przez takie piękne okolice. Gdyby tak u mnie wyszła czarna chmura i zaczęło padać, nawet przez dwa dni. ;:131
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , ja bym się ucieszyła gdyby u mnie popadało bo nie ma mnie w ogrodzie , ma odemnie tygodniowy urlop , a co tam , niech trochę odpocznie .Upały są niesamowite ,wstałam z bolącą głową , więc może coś popada bo i się chmurzy .Jutro jadę na tydzień i mam nadzieję że na wypoczynek .Bzyk przepięknie Ci pozował ;:63 , podejrzewam Cię o tajemny układ z fauną .Pozdrawiam ;:167
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Iwonko przyszłam z rewizytą do Ciebie podziękować za odwiedzenie mnie i miłe słowa ;:180 I jestem zachwycona Twoją działeczką , dużą ilością pięknego kwiecia a szczególnie róż :tan ;:167 , Już nie mówiąc o przepięknych zdjęciach ;:oj Przyrodę masz wspaniałą / jak to w krainie Tysiąca jezior ;:108 / i pięknie ją pokazujesz ;:138
pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko to lubię https://www.fotosik.pl/zdjecie/7ac659adf7f32f8e
Nie przypisuj sobie moja miła grzechów przecież w życiu należy nam się wszystko i praca i odpoczynek, a w lenistwie jest też sens :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Danusiu, burzy się boisz? To niezwykłe zjawisko atmosferyczne, ja je uwielbiam :tan Najbardziej nocą, kiedy czarne niebo rozświetlają błyskawiceObrazek Motyli teraz jest mnóstwo, są wszędzie. Ale właściwie przylatują głównie Pawiki i Ceiki. Lata sporo bielinków i kilka razy pojawił się cytrynek. Ale mimo, że różnorodność może nie jest powalająca, to cieszy mnie ich obecność. Niezliczoną ich ilość przyciągają jeżówki, które dopiero zaczynają swój pokaz. Mam kilka nowych i jestem ciekawa jak będą rosły.

Obrazek

Florek, kiedyś też mi się zdarzało o włos uniknąć zniszczenia trojeści. Teraz miejsce gdzie rosną mam oznaczone, a zresztą po tylu latach już dokładnie pamiętam, gdzie są. Moja w tym roku zagłuszona przez naparstnice, ledwo było ją widać ;:202

Obrazek

Kasiu, no tak, ja też tak się czasami kręcęObrazek Od czasu do czasu pozwalam sobie na lenistwo, a nawet lubię taki czas. Zawsze na działce mam jakąś książkę i mogę sobie wtedy ze spokojnym sumieniem poczytać. W ubiegłym roku miałam na to jakoś więcej czasu, a teraz nie mogłam się ogarnąć ;:218 Ale już wyszłam na prostą. Działka mała i w tej chwili nie potrzebuje już takiego zaangażowania.

Obrazek

Jagna, ale ja to wszystko zrobiłam, jak już byłam strasznie zmęczonaObrazek Ogórkami i całą resztą po prostu się dobiłam. A na działce robiłam dokładnie nic i to właśnie to mnie tak wykończyłoObrazek
Alohę kupiłam sobie jako Big Kahunę. Pani na stoisku nie chciała mi uwierzyć, że to nie ta jeżówka i upierała się przy swoim. Po powrocie do domu odnalazłam jej prawdziwe imię ;:63 Kompletnie nic z nią nie robię. Tylko ją strasznie kochamObrazek
Chcesz trochę deszczu? Chętnie Ci trochę poślę. Dzisiaj znowu padało. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy w tym roku podlewałam borówki i hortensjeObrazek

Obrazek

Małgosiu, też nie zawsze mam przy sobie komórkę i wtedy urządzam biegi przełajowe przez działkę ;:306 Ale raczej są to biegi krótkodystansowe :;230 Niestety niektóre ujęcia giną w tym czasie bezpowrotnie. Czasami jednak uda się mi je dogonić :tan
Z chęcią bym Ci podesłała trochę deszczu, bo dzisiaj znowu padało. Ale potem cały dzień było bardzo gorąco, więc może tym razem podlewanie z nieba się przydało.

Obrazek

Lucynko, czasami coś się dzieje wbrew naszym planom ;:222 Jeżeli dotyczy to spraw błahych, to lepiej się nie stresowaćObrazek
Ani dzisiaj, ani wczoraj na działce nie byłam, ale padał deszcz, to może moje hortensje nie są jeszcze spragnione? Jutro w planach mam wyjazd na działkę, ale o realizacji planów, już dyskutowałyśmyObrazek

Obrazek

Soniu, oczywiście, że zdaję sobie sprawę, że moje zdjęcia są całkiem niezłe. Ale prawdą jest również, że nie posiadam żadnych nadzwyczajnych umiejętności w tym kierunku. Jednak cieszę się, że się Wam podobają. Wtedy staram się jeszcze bardziej :heja
U mnie deszczu pod dostatkiem, chętnie się podzielęObrazek

Obrazek

Elu, to nie układy, to magia ;:oj
Moje okolice na szczęście, omijały wszelkie kataklizmy, ale deszczu mi nie poskąpiło. Pada co i rusz, czasami ledwie uda mi się uciec przed prysznicem. A czasami wracam mokraObrazek

Obrazek

Bożenko, witaj ;:196 Lubię robić zdjęcia i robię ich bardzo dużo. A potem wybieram te najlepsze ;:108 W ilości kwiatów nawet nie będę próbować z Tobą konkurować ;:180 Na szczęście lubię różnorodność i na małej powierzchni mieszczę cudów całkiem sporo. I ciągle próbuję zmieścić ich jeszcze więcej ;:306

Obrazek

Marysiu, to Twoje maczki tak wyciągają główki ku słońcu ;:63 Są śliczne, ale coś marnieją im liście. Czy ten typ tak ma? Nie wiem czy zdążą dojrzeć, bo wyglądają niestety coraz gorzej ;:145

Obrazek

Cały wczorajszy dzień spędziłam na działce u rodziców. Pojechałam z zamiarem pomocy w pieleniu, a znowu skończyło się na nicnierobieniu. Upał był niemiłosierny i samo oddychanie takim parnym powietrzem już było męczące ;:202 Cały dzień przesiedzieliśmy w cieniu i dopiero późnym popołudniem udało nam się chociaż zebrać fasolkę. O pracy nie było mowy. Jednak dzień nie był zmarnowany. Spędziłam z nimi trochę czasu, pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Dzień spędziliśmy bardzo przyjemnie.
Z działki u rodziców:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wzięłam sobie od mamy jakiś zatrwian. Z moich poszukiwań wynika, że jest to zatrwian szerokolistny. Śliczna mgiełka. Muszę dobrze przemyśleć gdzie go posadzę, ale myślę, że sprawa jest już przesądzona. Każdej róży będzie z nim do twarzy ;:108

Dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonka piękne zdjęcia ;:63 domek dla owadów wkomponował się super, musze przyznać, że powojnik u rodziców bardzo ładnie kwitnie ;:63
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem dlaczego, ale się boję,może kiedyś dawno,dawno temu coś się wydarzyło,któż to zgadnie. ;:306
Ze swoimi zdjęciami powinnaś wziąć udział w jakimś konkursie. Ależ Ty masz oko.Świetne to zdjęcie z motylkiem.U mnie same białe motylki,tylko jednego widziałam innego ale już szłam do domu. , zresztą mój aparat w telefonie mnie denerwuje, czasami nie robi zdjęć.,a to wkurza. :twisted: O i te czarne są świetne.
Bardzo ładny pełny powojnik u mamy.Ta kompozycja też świetna.Wszystkie zdjęcia fajne tylko ślimak be! ;:134
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Cudne zdjęcia nam pokazujesz ;:138 . Mówisz, że robisz tylko "cyk" ?? To jak widać jednak bardzo dużo bo zdjęcia są fantastyczne ;:108 . Bardzo podoba mi się Twój własnoręcznie ( jak sądzę) wykonany domek dla owadów . Jest ładniejszy niż takie kupne ;:173 . Motyli teraz bardzo dużo bo pogoda im dopisuje i różnorodność kwiatów ;:333 . Twoja działka tętni życiem ;:138 . Powinnaś być z siebie dumna, że stworzyłaś kawałek raju na ziemi ;:63 . Ja też lubię burze ;:108 . Wiem, że niosą za sobą szkody ale sam fakt tego zjawiska jest bardzo fascynujący. Nocne burze i błyskawice są niesamowite ;:oj . Szkoda, że nie umiem tego fotografować ale może Ty potrafisz ?? Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwonko, kupiłaś jezówkę ?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Strasznie lubię Twoje zdjęcia. Są takie pogodne, słoneczne. Niby te same kwiaty oglądam wokoło, ale ich pokazanie w obiektywie to już inna bajka. I dobrze, że pokazałaś zebrinusa. Posadziłam tą cudną trawę w pobliżu miskanta. Miskant na tyle się rozrósł, ze zasłonił mi zebrinusa. Wiosną zmienię mu miejscówkę.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, jak nazywa się ten powojnik u rodziców? Niesamowity jest... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Iwonko - nie robieniem nic człowiek rzeczywiscie potrafi się zmęczyć :;230 Wiem to dobrze, bo czasem sama zastanawiam się, dlaczego jestem narobiona jak mops, a niczego tak naprawdę nie zrobiłam. A Twoje "cyk i już" jest kapitalne!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Łał, jakie cudne pełne clematisy ;:138 ślicznie u Ciebie , pełno kwiecia a jaki super domek dla pszczół , nawet siateczka jest . Ja się zbieram zrobić i nie mam czasu, ale patyki z dziurkami są, cegły dziurawki też, tylko trochę czasu i na wiosnę będą miały domek :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”