Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko masz piękne rabaty, i długie, jest co robić.
Kiedy Ty to ogarniasz?
Lilie bardzo ładne, ja dopiero zaczynam z nimi przygodę :)
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak to może być tygrysia Red Tiger :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biedny Polish Spirit, dobrze że on włoski, więc pewnie szybko się otrząśnie po upadku :wink: Widzę, że nie tylko mnie wzięło na zmiany w ogrodzie ;:224 Dwie rabaty zmieniałam zaledwie w tamtym roku, a już mi nie pasują... O tych starszych już nawet nie wspominam ;:218
Lilie ci już szaleją ;:215 Ta czerwona wygięta to może być też Red Flavour.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Moja werbena patagońska to jakiś karzeł jest- ma z 15 cm i nie chce wcale rosnąć ;:145 Posadziłem w najróżniejszych miejscach.
Ciesz się z deszczu, nie narzekaj ;:306
To dla Ciebie i dla roślin ulga ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko no to się porobiło z liliami :;230 U mnie dopiero werbena hastata kwitnie, a patagonka jeszcze w niemowlęctwie bo przetrwały tylko siewki a stare rośliny wymarzły. Sporo masz lilii i pięknie kwitną, moje kapryśne jedne w ogóle a innych wysiało się mnóstwo ;:oj Dobrego tygodnia Ewelinko :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko siałaś patagońską czy sama Ci się rozsiewa?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj w godzinach porannych padał u mnie deszcz. W zasadzie to dobrze bo woda potrzebna ;:108 . Później trochę się przejaśniło ale pogoda taka w sumie dziwna. Temperatura dość niska jak na lipiec no ale cóż :roll: . Dzisiaj trochę popieliłam w warzywach i wycięłam przekwitłe kwiaty na rabatach. Niestety zbyt wiele czasu nie miałam bo zabraliśmy się za remont spiżarki ;:173 . Co prawda plany były zupełnie inne ale tak to czasem w życiu bywa, że plany się zmieniają. Pokój dziecięcy i korytarze muszą poczekać do przyszłego roku . Zrobimy wszystko za jednym zamachem i będzie spokój ;:333 . Spiżarka wymaga właściwie tylko odświeżenia, położenia paneli i urządzenia bo stała tam tylko stara szafa i stół. Dziewczyny jeszcze przez tydzień będą w przedszkolu tak więc możemy na spokojnie zrobić najpotrzebniejsze rzeczy ;:108 .

Leonardo da Vinci.

Obrazek

Obrazek

Wiolu bardzo dziękuję za pochwały ;:196 . Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej ;:173 . Pozdrawiam :wit .

Arabian Night.

Obrazek

NN.

Obrazek

Obrazek

Może jednak ktoś ma jakiś pomysł co to za jedna ??

Kasiu nie pracuję zawodowo i w związku z tym mam sporo wolnego czasu , tak teoretycznie oczywiście ;:173 . Jak dziewczyny są w przedszkolu mogę na spokojnie wszystko zrobić ;:108 . Wcześniej , kiedy były ze mną w domu miałam dużo trudniej ale jakoś sobie radziłam. Lilie musisz koniecznie do siebie zaprosić bo jest ich całe mnóstwo i pięknie zdobią ogród ;:333 .

Jeżówka Aloha.

Obrazek

Liliowiec NN .

Obrazek

Lenko właściwie do odmian lilii jakoś nie przywiązuję specjalnej wagi ;:173 ale dzięki ;:196 .

Obrazek

Lavender Ice.

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu Polish Spirit jakoś sobie musi poradzić. Na szczęście nie wyrwało mu pędów przy ziemi a jak go zobaczyłam to tego bałam się najbardziej ;:oj . Zmiany są potrzebne, tym bardziej, że już wiem co mi się podoba, jakie rośliny radzą sobie u mnie najlepiej ;:108 . Ogród jest dla mnie więc muszę koniecznie zmienić to co mi się nie podoba. Nie wiem co to za lilia ale w zasadzie nigdy nie przywiązywałam do tego wagi ;:173 .

Obrazek

Debiutantka, róża Gemma.

Obrazek

Seba masz rację , nie narzekam ;:131 . Moja werbena całkiem ładnie rośnie mimo, że dość późno ją przesadzałam w miejsce docelowe. Widać spasowała jej moja ziemia :wink: .

Obrazek

NN.

Obrazek

Marysiu werbeny hastaty nie mam ale bardzo ładna jest i mus ją kiedyś posadzić ;:108 . Moje rośliny to też siewki :lol: . Stare rośliny tak jak u Ciebie wymarzły. Na szczęście ona chętnie się wysiewa. Lilie dokupowałam co roku i uzbierało się już trochę . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Moje pomidorki rosną .

Obrazek

Basiu w zeszłym roku dostałam siewki werbeny od naszej forumowej Soni ( dziękuję ;:196 ) i wysiała mi się sama ;:138 .

Swany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanego wieczoru Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Jeżówka Aloha ;:oj szok, jest piękna! ja mam zaledwie dwie odmiany i żadna jeszcze nie rozkwitła :(
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, jak miło wieczorem przed snem pospacerować po Twoim ogrodzie, lilie cudowne, powojniki róże. Nie mogę mieć
wszystkich kwiatów w swym ogrodzie,uwielbiam lilie, ale mam tylko parę sadzonek ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Ewelinko! ;:196
Cudownie kwitnie Twój ogród! ;:63 ;:63
Ciekawy kolor ma jeżówka, ;:333 śliczne różyczki ;:215 lilie trąbkowe ;:215 Bardzo je lubię.
Pięknie skomponowana rabata przy domu! ;:138 ;:138
Wszystko elegancko wypielone, po prostu na ;:77
Dobrego tygodnia, Ewelinko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko Arabian Night pięknie się rozwija. ;:oj Niecierpki mają taki pokrój, ja mam kupowane i dokładnie tak samo rozpłaszczone na rabacie, ;:306 ale i tak je lubię, bo kwitną do mrozów. Lilii masz wyjątkowo dużo. ;:215 Ja tez większości nie zapisałam nazw, teraz już nie kupuję, raczej rozdaję. ;:173 Nad hastatą się zastanów. Miałam, ale jeszcze przed zakończeniem sezonu wykopałam. Urosły potwory ponad 150 cm, kwiatki malutkie, słabo widoczne, a liście jak barszcz Sosnowskiego, wielkie i kłujące ;:202 Na żywopłot by się nadawały, gdyby nie były jednoroczne. Zmiany planujesz, czyli jesteś już rasową ogrodniczką. ;:180 Ja w sobotę przesadzałam kwitnące jeżówki i ostróżki. :;230 Szybkiego zakończenia remontu spiżarni. :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lenko tą jeżówkę mam przez przypadek bo kupowałam inną ale ta mi zakwitła. W każdym razie bardzo ładna ;:333 . Ja mam kilka odmianowych i te zwykłe purpurowe. Wszystkie przezimowały ale to jeszcze młode rośliny. Marzę o dużych kępach tych roślin ;:224 .

Pierwszy raz wysiewałam lobelię i w końcu zakwitła ;:138 . Nawet jakaś siewka smagliczki tam się znalazła ;:306 .

Obrazek

Wandziu dziękuję za dobre słowo ;:196 . Lilie kupuję co roku i powoli powiększam ich kolekcję . Te, które sadziłam dwa lata temu jako pierwsze już ładnie się rozrosły ;:333 . To bardzo fajne rośliny ;:108 .

Obrazek

Lucynko Ty zawsze tak miło mi piszesz, dziękuję ;:196 . Chwasty rosną ale na zdjęciach ich nie pokazują ;:306 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Soniu niecierpki to fajne rośliny ;:108 . Miałam je z reguły w donicach ale tego roku dochowałam się sporej liczby sadzonek i posadziłam na rabacie. Widać, że ostatnie deszcze im sprzyjają . Nie wiedziałam, że hastata to taki potworek ;:306 . Jasne, planuję zmiany ale co mi z tego wyjdzie to zobaczymy :;230 . Na razie nic nie przesadzam, cierpliwie czekam na wrzesień ;:224 . Trochę przeraża mnie to przesuwanie ceglanego obrzeża ( po raz kolejny ) no ale skąd ja mogłam wiedzieć, że będę chciała większe rabaty ;:306 . Dziękuję ;:196 , powinniśmy szybko się z tym uwinąć. Pozdrawiam :wit .

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ech,,,piękne różyczki i piękne widoczki ogrodowe.
Sama poezja ogrodowa. :)
Jeżówka Aloha. już pięknieje.
A ta różyczka pod Swany to ??Jakaś okrywowa??Śliczna.
Coś mnie ostanio na te okrywówki wzięło ;:173
No i liliowce,,cudne.A zwłaszcza ten pierwszy NN. :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wszystko u Ciebie piękne, Ewelinko! Masz takie uporządkowane rabatki, że aż Ci zazdroszczę ;:180 ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”