Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Witaj Maryniu.
Byłam i widziałam . Pięknie i cudne jak zawsze fotki. Ja swoją trawkę wysadziłam ale pewnie ją na zimę wsadzę do doniczki. Ja dziś pościnałam kwiaty host.Już oblatywały. A czekam na białą.A może już powinna kwitnąć a u mnie nie będzie.Ale ona kwitnie później ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witch Aga ;:196 miło mi czytać taką wspaniałą opinię o moich zdjęciach ! ;:196 Dbam o to jak potrafię
, żeby były ciekawe a jeżeli znajdują uznanie to jestem :D Mój nieliczny fan klub :) ;:4 na bieżąco śledzi mój wątek i nie szczędzi miłych opinii co mnie nakręca do trwania tutaj...

anabuko1 Aniu pewnie wiesz , że jestem wieloletnią miłośniczką roślin i ogródka toteż metodą prób i błędów stworzyłam to miłe mojemu ;:167 miejsce na ziemi..A że lubię nieustannie coś majstrować przy rabatach i mam coraz to nowe wizje nasadzeń to i fotki robię z coraz większym natchnieniem.. :) :roll: Ale takich fotoogrodomaniaków :) przybywa i miło obserwować ich rozkwit choćby tu na forum... Wzrost ambicji fotograficznych widoczny w codziennych fotorelacjach. ;:108
Dziękuję za miły komentarz! ;:196

Biedronka641 Alu bardzo mi miło, że i Tobie się u mnie spodobało i dziękuję za wizytę! ;:196 Hostom i ja wczoraj
wycinałam przekwitnięte już niestety kwiaty ale jeszcze nie wszystkie kwitły...plantagine`a jeszcze nawet pąków nie ma, uwielbiam zapach jej kwiatów...Przez kilka lat sadziłam ją do donicy koło tarasu , żeby ją było widać i czuć ale podarowałam ją sąsiadom a drugą mam na cienistej rabacie i już zaniechałam jej przesadzanie do donicy...

Dzisiaj zapraszam na jedno z moich hostowisk i w jego okolice...wczoraj było cieplutko i słonecznie więc większość czasu spędziłam właśnie w jego cieniu no i nie omieszkałam fotopstrykom poświęcić trochę czasu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, dziękuję za solidną porcję fantastycznych zdjęć. ;:196
Siedzę w domu i spaceruję sobie po zaprzyjaźnionych ogrodach, by zapewnić sobie choć namiastkę natury. ;:7
Masz naprawdę pokaźne hostowisko. ;:333
Widać na niektórych, że ślimaki też u Ciebie grasują. :( Moje hosty, podobnie jak Twoje (niektóre) też podziurkowane przez te paskudy. ;:145

ŚLICZNY TEN LILIOWIEC. ;:63 ;:63
https://www.fotosik.pl/zdjecie/c0f8e7066823dab0

Dobrego dnia, Maryniu. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 miło wiedzieć, że dostarczyłam Ci rozrywki skoro siedzisz w domu...Ja dzisiaj siedzę.. M wrócił z "miasta " ale zmęczony, dzisiaj prognozowane 33 st.C więc już zapowiedział , że na działkę się nie wybiera... ;:173 no cóż...siła wyższa,trzeba przeczekać do wieczora...
Hostowisko pokazane to zaledwie skromny fragment...a podziurkowanych naprawdę host nawet nie pokazuję ;:oj ..jest kilka odmian,które szczególnie im zasmakowały..liście wycięłam , żeby nie straszyły !

W ramach walki z nudą ...tradycyjnie kilka lipcowych fotopstryków proponuję..

Obrazek

Obrazek
róże w słońcu
Obrazek

Obrazek
jedne z bardzo nielicznych moich lilii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
marpa pisze:
anabuko1 Aniu pewnie wiesz , że jestem wieloletnią miłośniczką roślin i ogródka toteż metodą prób i błędów stworzyłam to miłe mojemu ;:167 miejsce na ziemi..A że lubię nieustannie coś majstrować przy rabatach i mam coraz to nowe wizje nasadzeń to i fotki robię z coraz większym natchnieniem.. :) :roll: Ale takich fotoogrodomaniaków :) przybywa i miło obserwować ich rozkwit choćby tu na forum... Wzrost ambicji fotograficznych widoczny w codziennych fotorelacjach. ;:108
Dziękuję za miły komentarz! ;:196

Wiem,wiem,że jesteś wspaniałą ogrodniczką.I pięknym poczuciem prezentacji roślin.
O tak gdyby nie bycie na forum .To moja pasja fotografowania roślin i kwiatów też by się nie obudziła. fotoogrodomaniak Masz raję i ja nalezę do nich. ;:306
Ciągle zachwycam się twoim pięknym bujnym kolorowym ślicznym ogrodem.
Piękne lilie , liliowce, róże , jezowki .Do tego wszystko zaprezentowane na perfekcyjnych zdjęciach.
Widzę ,że dużo masz bardzo ładnych host.Podziwiam twoje.I wiesz, ja je też uwielbiam ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i już nie jest nudno, Maryniu! ;:333
Twoje zdjęcia błyskawicznie poprawiają nastrój. ;:63
A ja dzisiaj część dnia spędziłam na działce, ale nic mi się nie chciało robić. ;:306
Tylko malinki zebrałam i stałam się bardzo zmęczona. ;:306 Wobec czego siedziałam i czytałam, by nie umrzeć z nudów. ;:224
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Lucynko, zazdroszczę czytania na działce ;:63 Może kiedyś też do tego dojdę :)

Maryniu, hosty świetne i jaka ilość ;:oj Gdzieś czytałam, że jest coraz więcej odmian niesmakujących ślimakom ;:oj Tylko nie wiem jak te odmiany znaleźć w sklepie :;230

Dereń ciągle mnie zachwyca ;:167 Muszę go posadzić.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Twój ogród 'kipi' od roślin i kolorów, jest po prostu cudnie ;:63 .
Moje 'kacze dzioby', to dwie łodyżki z jednym kwiatkiem - ogrom, co? ;:145 . Nic a nic nie chce rosnąć, a tak się zauroczyłam.
Super zdjęcia, ale to już wiesz ;:108 . Miło się ogląda takie ciekawe zestawienia i odcienie ;:196 .
Ja nie mam 'oka' do takich zdjęć. Mówią, że nie można mieć wszystkiego :;230 .
Dzisiaj jest parno i gorąco, tylko rano dało się popracować. Znowu widzę co nie co do przesadzenia :roll: .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, ja mam jeszcze pytanie odnośnie tego derenia białego. Czy on odbija od korzenia wieloma odrostami jak np. zwykły lilak czy jest spokojnym krzewem pod tym względem?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Znowu nadrabiam :oops: piękne widoki ;:63 zwłaszcza na zacienione hostowisko w upalny dzień przyjemnie popatrzeć ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu piękne zdjęcie, choć powinnam o każdym tak napisać. :)

Obrazek

Ostróżki mamy z jednego źródła, kolor taki sam, nawet rozszyfrowałam nazwy. ;:108 Dereń na pniu świetny, ;:215 mojego potwora nie mogę strawić, ale żal go wyrzucać, bo to jednak piękny krzew. Miłego działkowania. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 Aniu ;:180 fotoogrodomaniacy łączmy się! ;:306
Lucynko ;:180 ostatnio i ja dojrzałam do tego,żeby nic nie robić na działce... no nie licząc fotografowania ale to dla mnie przyjemność ;:173 Na obecną chwilę jestem jako tako ogarnięta , działka czysta od chwastów i przekwitłych roślin , czekam na róże... :roll:
lemonka Izo host jest dużo dużo więcej u mnie,nawet nie pokazuję innych miejsc bo albo same standardowe odmiany albo podziurawione..no może jakbym tak bardzo chciała to by się coś niecoś do pokazania jeszcze znalazło..Ale zainteresowanie znikome więc nie mam ich na uwadze ..nowych odmian do pochwalenia się nie mam
bo zupełnie mi te maziaste odmiany nie leżą i nie pragnę już nic nowego z host...Cieszą mnie te ,które mam i chwatit...
Co do derenia białego to mam 3 odmiany i wszystkie kompaktowe ;:108 ... To z natury duże krzewy ale u mnie rosną na "nodze" strzygę co roku ich czupryny i trzymają fason jak dla mnie zadawalający... Od czasu do czasu pojawi się jakaś cienka witka,którą z łatwością wycinam i nie stanowi problemu..To moje ulubione krzewy choć odmiany nie wyszukane/kupowałam w markecie/ lata temu...

Blueberry Natalko ;:180 dziękuję za wizytę, hostowisko to znakomite u mnie miejsce na upalne dni...jest i miejsce na leżak więc odpoczynek gwarantowany... :)

cyma2704 Soniu cieszy mnie, że znajdujesz u mnie fotki do podobania! :) ;:180
Te ostróżki, które ostatnio pokazuję mamy z jednego źródła... ;:108 Jestem z nich zadowolona,poprzednie już wycięte a te je godnie zastępują...U Ciebie same rośliny- giganty ja moim tak nie dogadzam więc moje nie przekraczają rozmiaru midi... , także krzewy trzymam w ryzach ;:oj ...Derenia możesz ostrzyc ,tniesz bukszpany to i jego można , to mu wcale nie przeszkadza...Mam to wypraktykowane... :)

wczorajsze fotopstryki...jakby się ktoś tu zapędził to zapraszam...śmiało !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S .
Zauważyłam, :oops: że pominęłam wizytę Ani-Pulpa Aniu wybacz ! ;:196 Kacze dzioby i u mnie nie należą do zbytnio wyrywnych roślin..Po ub. zimie prawie ich nie było...śladowe ilości tylko... fakt,że były odkopane w sezonie ze wszystkich stron bo moje przyjaciółki ogrodowe bardzo chciały je mieć u siebie i w sezonie było co i rusz łopatkowanie Ale tej zimy sobie poradziły i się odniedały.
Co do fotek to nie bądź taka skromna ... radzisz sobie z aparatem znakomicie , efekty w Twoim wątku nader widoczne! ;:108 :)

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Maryniu. Zapędziłam się.
Uchwyciłaś już babie lato a to już świadczy o zbliżającej się jesieni. ;:108 U mnie zaczynają kwitnienie jesienne a to mnie smuci. Lubie lato ale nie tropiki. Pomimo upałów mówię lato trwaj. ;:108 Niech tylko jeszcze nam ogrody podlewa codziennie. Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z przyjemnością obejrzałam rano Twoje zdjęcia :) Dziękuję za info o dereniu. Czyli powinnam kupić derenia na pniu bo nie rośnie wielki i nie odbija od korzenia. Podobno zwykłe odbijają w ten sposób.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu miło, że się zapędziłaś jak widzisz tłumów nie ma ..kanikuła wszędzie trwa ... ;:180
Straszą burzami ,wczoraj tylko na cmentarzu byliśmy,przy grobie Rodziców wyrwało / w piątek/ z korzeniami bardzo leciwą lipę..Na szczęście jakimś cudem wsparła się na żelaznym krzyżu opodal i nie ma wielkich uszkodzeń ..U nas tylko wyrwało parę kostek brukowych...Poniekąd mnie to cieszy bo straszna śmieciara z niej była i ciężko było wyrobić z myciem i czyszczeniem pod nią...
Mam nadzieję , że dzisiaj zdecydujemy się pojechać na działkę...

Izko moje były krzaczaste kupowane w pudełku,/jak to w markecie/ miały pewnie po 3 pędy, które zaplotłam jak podrosły na ile się dało w warkocz,związałam sznurkiem i rosną...To chyba nie jest odbijanie tylko po prostu to są przyrosty... buduje się krzaczek bo to krzaczasty krzew..Związanie chyba hamuje jego przyrosty...pojedynczy jakiś się przy nóżce pokaże ale to dosłownie pojedyncze egz.który daje się wyrwać nawet, nie mam z nimi żadnego problemu...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”