Też z wielką niecierpliwością czekam na pierwsze kwiaty na moich daliach. Wasze są śliczne, a mnie najbardziej podobają się te pomponowe, misternie ułożone płatki i kruche i mocne jednocześnie. Ale się rozmarzyłam ...
Przeczytałam wątek caluśki, przepiękne kwiaty.Bardzo mi się podobają.
Też czekam na moje dalie.Pierwszy raz wysiane z nasionek, rosną juz na działce- część w donicach /to przed turkuciami ochrona, bo szkoda jakby mi żeżarły wszystkie, nie zobaczyłabym jak kwitły:) / a część w ziemi.
Czekam cierpliwie.
Dalie sadziłam co roku,siejąc je w lutym ,potem powstałe karpy przechowywałam do następnej wiosny.W tym roku kupiłam karpę dalii ciemnolistnej i wygląda tak
Jak Wam się podoba,bo mnie bardzo,zgubiłam kartkę z nazwą i nie wiem jak się zowie,może ktoś wie?
ale mnie zazdrosc bierze jak ogladam te wasze piękności bo moje to nawet o kwitnięciu jeszcze nie myślą na przyszły rok koniecznie je podpędze chociaż kilka
Asiu a pisałam Ci ,zebys już wsadzała do gruntu.Ja robiłam taki eksperyment ,ze dalie których nie chciałam wsadzałam do gruntu w marcu ,jak robiło się cieplej .Żadna nie zmarzła i mają się dobrze Przyjdzie i Twoja kolej -bądz spokojna