Tak
Krysiu mam projektanta, Ty go też znasz, kilkukrotne przesadzanie, aż oczy zgodzą się na taki układ roślin.
Izabelko dziękuję za odwiedziny, a że liliowce już kwitną to nie moja zasługa, tylko regionu, w którym mieszkam.
Gosiu moja katalpa się "rozkręciła" od czasu jak posadziłam pod nią hosty.
Hosty dostały kompost i są regularnie podlewane, a katalpa korzysta.
Wklejam kolejne zdjęcia, chociaż nie wszystkie kwiaty jeszcze się rozwinęły.
Grażynko katalpa ma naprawdę piękne kwiaty.
Co do "głów na karku".....dwoje technokratów z reguły myśli realnie. Chociaż żeby nie popadać w samozadowolenie, zapomnieliśmy o drewutni. Został do tego celu przeprojektowany domek ogrodowy, i stąd jego trochę nieproporcjonalny kształt.
Izuniu dziękuję za baaardzo miłe słowa.
Masz rację "sznurek" przestaje dominować, ale to głównie Wasza zasługa.
Anulko mój jest cięty regularnie i jakoś to wytrzymuje, myślę, że i Twój powinien przeżyć tak radykalne cięcie.
Na Twoje życzenie, następne liliowce.
Wiesiu dziękuję za odwiedziny, i za pochwały dla liliowca.
Przekażę mu je.
Giguś cieszę się, że Ci się podoba mój ogród. Jest mi bardzo miło.
Grażynko dziękuję za wizytę i bardzo miłe słowa.
Ewelinko masz rację, ogród pomału zaczyna "buszowacieć", ale to wszystko pod wpływem forum, czyli Was wszystkich.
Co do żarnowca, są różne teorie. Jedni radzą przycinanie na 2/3, inni na 1/3, a ja robię to na intuicję. Nie podobają mi się u żarnowców zdrewniałe łodygi, dlatego ścinam najniżej jak można.
Jadziu możesz skopiować mój skalniak, ale on powstaje pod wpływem chwili, czyli sadzę rośliny tam, gdzie wydaje mi się, że będą pasowały. Jeżeli tak nie jest, to przesadzam, i tak powstaje coś co miało być skalniakiem.
Oczko wyłożone jest folią o grubości 1,2 mm. Zapewne glina i ił utrzymałyby wodę w oczku, ale przy tak dużej ilości podziemnych kopaczy (przede wszystkim mam na myśli karczownika, który cały czas próbuje się dokopać do wody) miałabym problemy z utrzymaniem wody w oczku, zrobiłby odpływ wbrew mojej woli.
Pierwsze kwiaty hortensji.
Całe drzewo i kwiaty katalpy
No i lilie. Podaję nazwy tych, których jestem pewna.
Lilia azjatycka
PUP ART
Liliowce. Nazwy pierwszego nie jestem pewna dlatego nie podaję.
Liliowiec
PANDORA'S BOX
Liliowiec
EL DESPERADO
Liliowiec
JANICE BROWN
Liliowiec
PRETY FANCY
Nazwy tego liliowca, nie znam.
Moja ulubiona żurawka w towarzystwie prosiecznika.
Zaczynają kwitnąć tawułki.