Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Ala działka pięknieje z wizyty na wizytę, rabata z iglakami super, a róże piękne ;:63
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Śliczna ta rózyczka pomarańczowo-żółta. Na nowej działce poprzedni właściciele zostawili mi niestety śmietnik. Wykopaliśmy mnóstwo potłuczonych płytek , słoików a nawet butów ;:306 . Tak że spadku zazdroszczę ;:304
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu to musisz zrobić tak chodnik by nie zaszkodzić różyczkom, bo szkoda by ich było :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie dziś kolejny dzień bez deszczu wszędzie pada, burze, a u mnie w bielsku ani kropli tylko ;:3 czasami się zachmurzy i to wszystko. jutro zapowiadają deszcze oj przydało by się bo zapasy wody się skończyły teraz tylko woda za która trzeba płacić bo u nas liczniki na wodę.
Iwcia buty gacie kupa ciuchów u mnie tez była i jeszcze jest, ale na strychu bo tylko tam nie sprzątałam. A to moje znalezisko w altanie odmalowane już znalazło miejsce
Obrazek

oraz znalazłam taki domek już wisi na gruszce
Obrazek

Aniu niestety nie da się uniknąć chodnik będzie ucięty około 50 cm żeby był równo z bramką a różyczek mi strasznie szkoda co prawda tylko 4 róże muszę przesadzić ale dla mnie to i tak za dużo żal mi i to bardzo.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Bardzo ładne znaleziska . Ten domek jest uroczy. Ciekawe czy znajdzie lokatora.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam dziś jechać na działkę jak zwykle podlewać, a potem na imieninki kuzynki i kuzyna Haliny i Piotra i plany się zmieniły końcu jest upragniony deszcz :heja :heja niech teraz popada, dobrze podleje i zapasy wody zrobi a potem podziękuję deszczykowi.

Maju mam nadzieje że znajdzie się lokator. W dwóch budkach na drzewie mam sikorki ślicznie ćwierkają są też jeże, które w nocy chrapią i koty milusińskie czasami przychodzą na moją działkę jak nie ma mojego pupila.
Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

U nas też deszcz i tez musiałam zrezygnować z działkowania.
Rodzice w Bielsku mówią że pada non stop, co chcą wyjść na ogród to wracają, bo kropi :D

Twoja budka dla sikorek jest bardzo dobra.
Właśnie chciałam zwrócić na to uwagę przy pierwszym zdjęciu - ten "balkonik" i schodek w pierwszej budce powinno się zlikwidować. Chodzi o to żeby nie miały dostępu tam większe ptaki i drapieżniki, dla których to pomoc przy łowach.
My na początku też robiliśmy budki z żerdzią czy balkonikiem , do czasu aż nie zobaczyliśmy jak większy ptak dolatuje i wyciąga gołe pisklaki z gniazda, a potem rozdziubuje je na gałęzi obok...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana te Twoje znaleziska po poprzednim właścicielu to same perełki :wink: Też bym chciała takie skarby znajdować.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj byłam jednak na działeczce bo trochu pokropiło i przestało oplewiłam sobie koperek i pomidorki potem pojechałam do kuzynki na imieniny i dowiedziałam się że kuzyn za dwa trzy dni przychodzi i robimy remont na działce będzie w końcu normalna kuchnia w altanie taras oraz chodnik :tan jestem szczęśliwa bo już nie mogę patrzyć na ten bałagan przed altaną. Już mam plany co będę sadziła koło chodnika i przed tarasem na pewno clematisy będą i dużo innych kwiatów.

Maju widocznie mnie ten deszcz omijał do Hałcnowa nie dotarł. Dziś już pada od rana i nici z działki. Co do budki masz rację trzeba chronić pisklęta nie chciałabym tego oglądać brr widok jak z horroru u sąsiadki na działce nawet koty grasują po drzewach u mnie nie przychodzą bo nasz pupil pilnuje.

Aniu wczoraj znalazłam kolejna staroć dzwoneczki na pole w kształcie słonka jak zrobię zdjęcie to pokażę.
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Alu fajne znaleziska :)
Ja też za jakiś tydzień zaczynam taras, róże i powojniki już zamówiłam, akurat przyjadą..
Do tego porozrywam moje żurawki, bo już są duże i coś jeszcze na pewno tam posadzę, już nie mogę się doczekać, Ty pewnie też ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu bardzo się cieszę i czas mi się wlecze ale tyle czekałam to i dwa dni tez poczekam mam nadzieję że pogoda nie spłata mi figla. A Jaki taras będziesz robiła murowany czy drewniany ? U mnie będzie drewniany a w okół będzie na 50 cm szerokości obrzeże z bruku.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

My na razie zrobimy zadaszenie i drewniane boki, żeby na głowę nie padało w razie jakiegoś grilla, podłogi na razie nie, na ziemi mamy wysypaną korę. Do tego schody w kaflach i od schodów ścieżka do tarasu.
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

No ta latarenka super,pasowałaby do mojego ogrodu.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cie serdecznie Magdo. Twój ogród jest piękny na pewno by pasowała taka latarenka ja długo się zastanawiałam gdzie ją dać w końcu zawisła.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo piękne róże po byłych właścicielach odziedziczyłaś ;:138
Obsadzenia wzdłuż płotu świetne, będzie zielona ściana.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”