Witajcie kochani.
Wreszcie możemy się cieszyć piękną , słoneczną pogodą. Co niektórzy już narzekają , że za gorąco....
Dopiero co było nam zimno i mokro. Ale jednym słowem to tak grzeje

mocno jak w czerwcu.
Żeby tylko się nie okazało że już w lipcu będzie po lecie, bo i tak może być...
Ostatnio ten klimat bardzo mamy zwariowany...
Ja coś jestem ostatnimi dniami ciągle w niedoczasie . Tyle mam do roboty , że aż zaniedbałam forum i mam pełno zaległości. Coś tam jednym okiem, od czasu do czasu zajrzałam do niektórych ogrodów. Ale wszystko na biegu....Dziś ,co dopiero troszkę zwolniłam tempa i właśnie usiadłam z kawką.

Za to, mam wsadzone prawie wszystkie siewki parapetowe,( tylko nieliczne czekają jeszcze w cieniu)
skopany ogródek...(chwasty już rosną od nowa...

Robota głupiego a my tak za tym tęsknimy...

) i obsadzone wszystkie donice z jednorocznymi...
Ewelinko i jak tam , złapałaś coś z przecen Biedr.....?Tydzień miałam deszczowy, za to mam zapas wody.

Teraz jak znalazł przy tym upale...
A i roślinki poszły w górę niesamowicie. Napiły się , teraz mają cieplutko , to rosną....
Wczoraj zasiliłam nawozem hortensje, dziś muszę nakarmić róże i powojniki....
Beatko ty zaraz pojedziesz do Pszczyny....Aż ci zazdroszczę. Ja i tak bym nie mogła -pracuję.
Wiesz, że z naparstnicami nie widziałam...chyba nie byli , bo bym zauważyła.
O kaktusach muszę bardziej poczytać w kaktusowym wątku. Na razie stoją na parapecie i pomalutku rozkwitają...
Jadziu dzięki za namiary na Andrzeja. Na pewno przyda mi się taki znawca....
Ty byłaś odebrać roślinki a ja jeszcze czekam na dostawę z BR. Nie ma to jak osobiście sprawę załatwić...
Seba u mnie taka giełda co roku jest. A i w okolicznych miejscowościach też. Nawet na Targu 2x w tygodniu bardzo duży wybór....Tylko jadąc do tego parku nastawiłam się na więcej sprzedających a tam zaledwie parę stoisk. Może dlatego , że byłam w piątek? Może sobota , niedziela więcej chętnych to i więcej stoisk?
Park przecudny.Widać , ze dbają o rośliny. A żebyś widział te zakątki jesienią. Trawy takie piękne, że mogłabym tam siedzieć godzinami.
Małgosiu Clem i ja muszę podlewać.Sucho niemiłosiernie a dopiero co ,tak przecież padało.
Ale mam zapasy w czterech beczkach.... Trochę wody jest!
Dla ciebie floksy jeszcze raz....
Małgosiu Pepsi muszę porządnie poczytać kaktusową lekturę. Doczytałam ,że właśnie zimą trzeba im zrobić porę odpoczynku. Tak teraz myślę , gdzie ja mam zimą dość jasno i chłodno. Chyba jedynie na strychu przy okienku....
Elu już część parapetowych wyprowadziła się na dwór. Są na wakacjach....
Od razu parapety przejrzały. Tak teraz
łyso na nich....
Takie w tym roku zrobiłam kompozycje donicowe....Miały być trochę inne , pojechałam w poniedziałek do ogrodnika a tam takie pustki

....Wyszłam z dwoma komarowcami i pelargoniami stojącymi...Trawkę dokupiłam w innym miejscu a bataty mam ze Święta Kwiatów.
przydały się do donic....
Do skrzynek kupiłam tylko pelargonie. Zielistka i trzykrotka jest moja....
Teraz przerwa , później muszę nadrobić zaległości w waszych wątkach. Do napisania....