Ogród - hal1959 /r.2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja robiłam wczoraj kalafiora.hal1959 pisze: Izuniu smacznego,ja też trochę za mało mięsa upchałam i nie posoliłam wody jak gotowałam kalafiora,byłby lepszy :
Zamiast sosu pieczeniowego dałam "Pomysł na..."
Upchałam prawie pół kg. mięsa do kalafiora.
Trochę było nie takie, bo nie dodałam rozmoczonej bułki, ale ogólnie było dobre.
Następnym razem zrobię farsz typowo gołąbkowy.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Tess,to dobre masz oczy
,jest 3.
Izuniu cały czas mam ją w gruncie ,pierwszy rok po posadzeniu była otra zima i przeżyła bez zabezpieczenia
Jadziu,gdyby nie forum to w ogóle nie wiedziałabym,że róże mają tak piękne imiona
Gabrysiu,myślę,że to nie jest jakaś sztywna zasada co do rodzaju sosu,po prostu będzie pewne urozmaicenie.Jak Ci się udało upchać tyle mięso,mocna jesteś,mnie się nie udało tyle wcisnąć
Farsz gołąbkowy będzie super 

Izuniu cały czas mam ją w gruncie ,pierwszy rok po posadzeniu była otra zima i przeżyła bez zabezpieczenia

Jadziu,gdyby nie forum to w ogóle nie wiedziałabym,że róże mają tak piękne imiona

Gabrysiu,myślę,że to nie jest jakaś sztywna zasada co do rodzaju sosu,po prostu będzie pewne urozmaicenie.Jak Ci się udało upchać tyle mięso,mocna jesteś,mnie się nie udało tyle wcisnąć

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ja kupowałam 2 woreczki po 5 kg.Tobie to za dużo.Kup sobie ile Ci potrzeba,włóż do słoików i zrób jedną porcję,zobaczysz na ile słoików ci wystarczy,jak braknie to dorobisz zalewy ,nie gotuję zalewy tylko mieszam dokładnie cukier sól i ocet i zalewam,wiec z dorobieniem sobie poradzisz zachowując proporcje.Na 10 kg ze 3 porcje zalewy musiałam zrobić,dokładnie nie pamiętam