Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja muszę jechać choćby nie wiem co. zamierzam jechać w 1. dzień, bo wybór największy.

a dzisiaj spełniłam jedno z moich marzeń. niestety, białych z mazami nie było, ale był taki:

Obrazek Obrazek Obrazek

może to nie storczyk, ale też jest cudne:
Obrazek

wybór storczyków był bardzo duży, ale w większości były zwyczajne lub takie, co już mam. jeszcze 1 mi się podobał, ale mu pęd wyrastał ze stożka wzrostu i dlatego go nie wybrałam.
Quercus
50p
50p
Od: 28 lut 2009, o 13:43
Kontakt:

Post »

Śliczny falek, kolory ma przepiękne :D
Pozdrawiam
Danka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mojej M. się nie podobał, ale ja postawiłam na swoim i kupiłam tego, bo jest oryginalny. zauważyłam,że ma pęknięcie między liśćmi, może wyjdzie mu tam drugi pędzik...
a pędzik na liodoro chyba trochę podrósł. tak bym się ucieszyła, jakby zakwitł.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Storczykowa ale ŚLICZNY kupiłaś,a wiesz że Edyseja ma taki sam i jej pachnie??
Powąchaj swojego a jak nic nie wyczujesz to próbuj jutro ;:6
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

spróbuję jutro, bo Phal. raczej pachną w dzień. fajnie by było, gdyby pachniał, bo lubię pachnące. takich jak ten co kupiłam było 3, ale ten miał chyba najlepsze liście i korzenie. na jednym listku ma plamkę wyglądającą jak oparzenie słoneczne, myślę, że to nic poważnego. zaczyna mu wyrastać nowy liść, między liśćmi jest pęknięcie, może mu wyjdzie drugi pędzik.
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Storczyki

Post »

Storczykowa masz piekne storczyki,na pierwszej stronie jest zdjecie epidendrum rozowe,ja mam takie ale zolte moze kiedys wymienimy sie sadzonkami,moje jeszcze troszke i zakwitnie ;:1 pozdrawiam
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie mam już Epidendrum. na pierwszych stronach sporo fotek jest sprzed kilku lat. obecnie mam 41 Phalaenopsis, 4 Vandy, 2 Tolumnie, 1 Dendrobium. Kupuję już tylko Phal. i Vandy bo to moje ulubione storczyki i do tego najlepiej się czują w moich warunkach. bo inne storczyki (Paphiopedilum, Miltonia, Dendrobium itp) nie chciały u mnie rosnąć ani kwitnąć, szybko marniały. dlatego pozostałam przy dwóch moich ulubionych rodzajach, pozostałe uschły, kilka Cattleyi komuś oddałam na storczykowym spotkaniu.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ten nowy zakup. :D
Czyli o jedno chciejstwo mniej :wink: , życzę aby na wystawie były wszystkie, których poszukujesz.
Hortensja śliczna, niesamowity ma kolorek.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wystawa za niecałe 3 tygodnie. bardzo się cieszę i nie umiem się doczekać. mam nadzieję, że będzie biały z mazami, bo o nim marzę najdłużej, a ciągle go nie mam. cieszyłabym się też z lueddemaniany, ale nawet jak będzie, to pewnie nie dostępny dla mnie.

hortensja to miniaturka. ciekawe, czy ściemnieje, czy już taka zostanie. kilka lat temu na podwórku była niebieska hortensja, ale zrobiła się różowa. ta jest śliczna, na razie trzymam ją w moim pokoju.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Ładny zakup, gratuluje. ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ciekawe, czy rzeczywiście będzie pachniał... idobrze by było, gdyby to pęknięcie okazało się pędzikiem.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Dusiu, właśnie zauważyłam Twój nowy nabytek. No, piękny, piękny i bardzo niepowtarzalny. Też bym takiego chciała...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja dzisiaj pierwszy raz takie widziałam, ale wiedziałam, że takie istnieją, bo na forum ktoś już pokazywał takie. ale podoba mi się, bo jest oryginalny. było dużo ładnych, ale większość takie, jakie już mam.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny :) Ostatnio ten kolorek robi karierę na forum :wink:
Ja już kilka razy widziałam takie w sklepie, ale za każdym razem były z tych starych dostaw, już zmarnowane, a nawet z chorobami :(
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja widziałam pierwszy raz. było mnóstwo Phalaenopsis, conajmniej 100 albo nawet 200, nie mogłam obejrzeć wszystkich, bo były na półkach gęsto poustawiane albo za wysoko, bym mogła do nich sięgnąć... ale tych z mazami nie było. było dużo ładnych, chyba jeden co ty też taki masz, ale mu pęd wychodził ze stożka i go nie wzięłam. mój wygląda dość dobrze, ale na 1 listku ma coś, co mi wygląda na oparzenie. były jeszcze 2 takie, ale 1 miał potargane liście, a drugi takie wąskie i słabowite. ten kolor to może jakaś nowa odmiana, bo wcześniej takich nie widziałam nawet na zdjęciach. mam nadzieję, że coś ciekawego (np. biały z mazami) będzie na wystawie.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”