Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hihihi...omnibusem nie jestem ale to nie maranta... choć należy do marantowatych. Uwielbia zraszanie ale u mnie i tak zdechła,taka i inne też-to nie dla mnie gatunek a taki ładny! :wink:
A papryczki nie mają nasionek?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i się wyjaśniło.
Mówiłam, że Basia pomoże rozwikłać zagadkę. :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no popatrzcie, ale mnie zaskoczyłaś Olu...
piękna jest!
kuzyneczki mi się pomieszały :)
Anka
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Moniczko nie zaglądałam do Ciebie troszkę, a tu tyle się działo i do śmiechu i do zamyślenia. Calathea piękna. M. na nią choruje, ale na razie niech lepiej zadba o swoją marantę. Wymagania mają takie same, więc pamiętaj o wysokiej wilgotności powietrza. Co do "szkodnika" - to nadal pamiętam jak Zuza wywaliła z wielkiej donicy całą ziemię i można było trawe na podłodze siać. Ale zwierz piękny i kochany, a roślinki mimo, że lubię, to jednak tylko roślinki. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

czytam : woda mineralna z tesco za 11.99" patrze na fote i sobie myślę ,przepłaciła za tę wode ja kupuje za góra 1.99 ,coś sie Kasi foty pomyliły chwali sie,że tak tanio czy drogo kupiła to picie w tym tesco ....myśle nie bedę wariatki z siebie robić i cicho siedze ,niech sobie piją taka drogą wodę ,może lecznicza jakaś czy cuś?
przeleciałam jeszcze raz dwie ostatnie strony i .....załapałam dopiero :;230 :;230 :;230 co to jest ta "woda mineralna" ,dziewczyny tak sie uśmiała,m z własnej głupoty ,że poplułam monitor i prawie w majtki popuściłam :oops:
a swoją drogą Kasiu też bym dała tyle a nawet i więcej za taką "mineralke" podobają mi się kwiaty o psrtokatych liściach :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aguś zozłorzyłaś mnie :D I zmieniłaś mi imię :) Ale nie przejmuj się mnie też się zdarza :

Co do kwiatuszka to na opakowaniu pisało, że to kalatea. Ale rzeczywiście bardziej przypomina marantę :) Przy okazji pokaże moją drugą kalate'e od Kasi. Chyba jej u mnie dobrze, bo puszcza maluszka :) Kasiu wiesz moża jaka to odmiana? Bo zastanawiam się między zebriną a amabilis :roll:

Obrazek

Obrazek

A co do zwierzaków to zgadzam się z Tobą Ilonko. Kwiaty uwielbiam, ale zwierzaki i tak są ważniejsze :) Dzisiaj za moją chwilę nieuwagi zapłaciłam sprzątaniem porwanych ręczników papierowych :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

treissi Moniko! sorki za to imie ,że popitoliłam ale to z wrażenia bo wyłam ze śmiechu przy kompie na własną głupote pomstując :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Monika, ta Twoja mineralna woda w cenie całkiem przyzwoitej :) Dla mnie ta calathea to jak przysłowiowy pijak, codziennie trzeba go i podlewać i zraszać :) Nie chcę Cię martwić, ale jak dla mnie jest to dość wymagająca roślina.
Papryczka.. Ostra jazda bez trzymanki :D:D:D:D:D:D Piekielna wręcz :D:D:D:D
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kalatejke kupiłam bo wiem, że ma wymagania podobne do maranty. A kiedyś moja mama miała marantyę i prześlicznie jej rosła. Mam nadzieję, że będzie dobrze :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Oj dziewczęta ale się uśmiałam :lol: w końcu zgłupiałam jaki to kwiat :? ale Moniko jaki by nie był jest piękny ja też bardzo lubię i maranty i kalate.Tydzień temu dostałam od córci hm chyba marantę .
:lol: :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, czy ta kalatea w paski jest fioletowa pod spodem? Jeśli tak , to tu na forum zidentyfikowali mi ją jako crocatę, ale moim zdaniem to nie jest crocata, tylko zebrina.
Oj z tymi kalateami i marantkami to same problemy są :(
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ta kalatejka pod spodem ma pół liścia zielonego pół fioletowego :) Jest to dokładnie taka jak na Twoim zdjęciu. Ale też mi się wydaje, że to nie jest c.crocata, bo wyczytałam, że ona ma wyraźnie omszone liście, a ta moja bynajmniej nie ma :roll: Znalazłam też informację, że zebrina ma od spodu czerwonje liście i paski z wierzchu też :? A te nasze mają jasne paski :roll: Chyba to nie będzie żadna z nich :( Będę szukać dalej. Jak coś znajdę to dam Ci znać :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Moniko, będe czekała na info
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

Moniś, widziałam Twojego cyklamena...
to można je przelać? ja mojego też poję do oporu... i wypija ile chce = wszystko....
Anka
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”