Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kiedy bym do Ciebie nie zajrzała Ewelinko, Twój ogród ma zawsze wiele barw
Fantastycznie! zawsze człowiek spojrzy i już mu lepiej
Nie to co u mnie...bleee
Gratuluję wygranej!
Gratuluję wygranej!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pisaliście ostatnio o tym, że mój ogród jest nadal kolorowy...No ja nie wiem , w którym miejscu !
Jest jak jest, z grubsza ogarnięty, posprzątany ( choć nie do końca, ale coś zupełnie mnie nie ciągnie...)
Niestety największa z okazałych dyń zdobiących ganek zgniła i zapadła się - usuwając ją musiałam użyć...szufli od śniegu, bo nie szło jej inaczej złapać. Zostały dwie... no i jeszcze w donicach ostatnie chryzantemki, które odrobinę ubarwiają widok. To jedyne barwne "akcenty " na terenie posesji

Jest jak jest, z grubsza ogarnięty, posprzątany ( choć nie do końca, ale coś zupełnie mnie nie ciągnie...)
Niestety największa z okazałych dyń zdobiących ganek zgniła i zapadła się - usuwając ją musiałam użyć...szufli od śniegu, bo nie szło jej inaczej złapać. Zostały dwie... no i jeszcze w donicach ostatnie chryzantemki, które odrobinę ubarwiają widok. To jedyne barwne "akcenty " na terenie posesji

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Tak ;:228 To zdjęcia z tego tygodnia. Ja co się dało powygrabiałam, powycinałam i wyrzuciłam. A o śniegu i mrozie to w Poznaniu jeszcze tak na prawdę nie słyszeliśmyagaxkub pisze:tak wygląda Twój ogród TERAZ?
oj.. to u mnie gorzej niż na poligonie po ćwiczeniach w czołgach...
troche poryte
większość pognite
liscie przyzypane przez śnieg wyglądają okrutnie a topniejący śnieg obnaża całą tą paskudność ;o((

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
W Poznaniu nadal jesiennie i bezśnieżnie - co ma i swoje dobre strony... Jednak wolałabym, aby Święta były białe.Śnieg po prostu pasuje do tradycyjnej , polskiej wigilii...Tymczasem spacerujcie, patrzcie, tylko ubierzcie się cieplutko,żebyście sie nie poprzeziębiali.

I proszę nie bać się psa - on tylko tak groźnie
wygląda. 

I proszę nie bać się psa - on tylko tak groźnie
- Anya
- Przyjaciel Forum

- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelino, trochę się cofnęłam i zauważyłam gdzie Ty nas zabrałaś!
Ale miałaś wspaniały wyjazd w wakacje! Dzięki, że mogłam to wszystko pooglądać. Wspaniałe zdjęcia w prawdziwym Rotschildowskim otoczeniu. Nie bez powodu nazwisko Rotschild, to synonim luksusu i niezwykłych zachcianek. Pewnie wiesz, że baronowa przerobiła całe wzgórze. Był to ogrom prac, bo wiatry od morza z ogromną siłą uderzały w wysokie skaliste nabrzeże i z ogrodu byłyby nici. Więc zdjęto masę gruntu, zagłębiono teren i dosłownie(!!!) usunięto ogród wiatrom z drogi. Bardzo chciałam zobaczyć to cudo, przekazane w spadku francuskiemu społeczeństwu.
A dzięki Tobie mogłam tam zajrzeć
Super!
Wiesz, ja mam pewną propozycję. Skoro się tak boisz cymbidiów, to jeśli wszystko się do wiosny wyjaśni, mogłabym jedno dla Ciebie mieć. Musi się wyjaśnić, bo przy rozsadzaniu została mi w garażu mała, zapomniana kępka. Posadziłam i zobaczę co z tego wyniknie.
Po takim długim czasie, ale nie wygląda źle. Najlepszy dowód, jakie to wytrzymałe storczyki!
Co Ty na to? Jeśli miałabyś ochotę, to włożę znacznik z Twoim imieniem. To odmiana o dużych bordowo-miodowych kwiatach. Silnie rosnąca.

Ale miałaś wspaniały wyjazd w wakacje! Dzięki, że mogłam to wszystko pooglądać. Wspaniałe zdjęcia w prawdziwym Rotschildowskim otoczeniu. Nie bez powodu nazwisko Rotschild, to synonim luksusu i niezwykłych zachcianek. Pewnie wiesz, że baronowa przerobiła całe wzgórze. Był to ogrom prac, bo wiatry od morza z ogromną siłą uderzały w wysokie skaliste nabrzeże i z ogrodu byłyby nici. Więc zdjęto masę gruntu, zagłębiono teren i dosłownie(!!!) usunięto ogród wiatrom z drogi. Bardzo chciałam zobaczyć to cudo, przekazane w spadku francuskiemu społeczeństwu.
A dzięki Tobie mogłam tam zajrzeć
Wiesz, ja mam pewną propozycję. Skoro się tak boisz cymbidiów, to jeśli wszystko się do wiosny wyjaśni, mogłabym jedno dla Ciebie mieć. Musi się wyjaśnić, bo przy rozsadzaniu została mi w garażu mała, zapomniana kępka. Posadziłam i zobaczę co z tego wyniknie.
Po takim długim czasie, ale nie wygląda źle. Najlepszy dowód, jakie to wytrzymałe storczyki!
Co Ty na to? Jeśli miałabyś ochotę, to włożę znacznik z Twoim imieniem. To odmiana o dużych bordowo-miodowych kwiatach. Silnie rosnąca.
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.