Witajcie!
Piękny dziś miałam dzień od wschodu do zachodu słońca.

Wieczorem zrobiło się trochę pusto, jako że ostatni gość odjechał i znowu zostaliśmy z eMem samiusieńcy.

Powiało nudą, wobec czego odszukałam biokalendarz i już mam plan pierwszych wysiewów.
Co prawda dopiero od dziewiątego stycznia mogę zaczynać, ale wcześniej zrobię przegląd nasionek i pogłówkuję nad tym, które wysiać i kiedy. Liczę na to, że do dziewiątego wypełnię czas. Tym bardziej, że aż do Trzech Króli nawet miejscowi młodzi będą poza zasięgiem.
Asiu [iwwa] - pierwiosnki powinny Ci przezimować, ale jeśli to są jakieś odmianowe z tzw. wyższej półki, to okryj je stroiszem. Tak mi poradziła Halinka [Hala].
Tulipany sadziłam głównie w grupach, tylko nie wszystkie przeżyły do wiosny. Część mi po prostu zgniła.
Dziękuję za życzenia noworoczne

i Tobie wzajemnie życzę wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze.
Alicjo - dziękuję za wszystkie ciepłe słowa.
Ja mam okryte wrażliwce i o te się nie martwię. Duże mrozy bez okrywy śnieżnej mogą jednak zaszkodzić każdej roślinie.

Tak się stało w ubiegłym sezonie z moim kilkuletnim już dziurawcem Hidcote Gold.
Tobie również ciepłych dni oraz dużo zdrówka.
Ewelinko - ja już mam zajęcie, tylko że takie bardzo mało absorbujące i tęsknota za działeczką wcale nie maleje. Bo to jedynie plany i przeglądanie nasion.
Kupować nic nie będę. Mało miejsca na nowości. Tak myślę, a jak będzie w praniu, się dopiero okaże.
Marysiu [Maska] - też mam taką chcicę: wiosny kcę! Wiosny!!!
Misia głównie śpi i tylko miejsca zmienia, ale od czasu do czasu przychodzi po należną jej porcję czułości. Wymiziam ją więc i w Twoim imieniu.
Za śniegiem tęsknię prawie tak jak za wiosną, ale na razie mam tylko lekusieńki mrozek i słoneczko.
Tobie również dobrego dnia życzę.
Iwonko1 - dla mnie też tulipany to jedne z najpiękniejszych kwiatów wiosny. Szkoda że tak krótko kwitną, ale dobrze że można je na fotkach zachować.
Biedne te nasze zwierzątka w noc sylwestrową. W tym czasie bardzo potrzebują naszej czułości.
Tereniu [TerDob] - świetnie ogarnęłaś temat: "zasiejemy, przepikujemy i już wiosna."
Fajnie by było, gdyby tak szybko się to wszystko odbyło.
Dziękuję za Ciepłe słowa.
Jeszcze mała porcja wiosennych wspominków.
Dobranoc.