Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko, dziękuję ;:196 Przypomnę się na pewno. Chyba najbardziej mi tęskno za tulipanami. Nie mam ich dużo, kupuję tylko po kilka sztuk, ale każdy kwiat mnie cieszy. Ale na wiosnę każdy najmniejszy przejaw życia powoduje szybsze bicie naszych ;:167 Bo czyż można odmówić uroku np. takim tłuściutkim nosom hiacyntów? No, przecież, że nie można :heja A czy pierwsze kwiaty mleczy nie wywołują na Waszych twarzach uśmiechu? Bo na mojej tak :heja A później już mnie trochę wkurzają, bo się wszędzie sieją i muszę je pielić. Ale taka cała żółciutka łąka jest przecież cudowna.
Kaprys też nie przepada za sylwestrem. Jest wtedy niespokojny i też woli mieć towarzystwo. Ale to przyszło mu z wiekiem. Kiedyś można było z nim nawet wyjść na spacer i podziwiać fajerwerki z podwórka.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, rok stary się kończy...
Kochana, niech Nowy Rok przyniesie Ci dużo zdrówka, miłość, radość i pomyślności wiele oraz spełnienie marzeń , tych osobistych, rodzinnych jak i ogrodowych, pachnących ;:196
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko :wit :wit
Jakie piękne wiosenne kwiaty ;:63 ;:63 ;:63 już nie mogę się doczekać takich w realu - ale jeszcze chwilka :D
Tylko zasiejemy , przepikujemy i już wiosna ;:138
Wstawiaj częściej takie śliczne zdjęcia ;:180
Dobrej nocy ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Piękny dziś miałam dzień od wschodu do zachodu słońca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wieczorem zrobiło się trochę pusto, jako że ostatni gość odjechał i znowu zostaliśmy z eMem samiusieńcy. ;:174
Powiało nudą, wobec czego odszukałam biokalendarz i już mam plan pierwszych wysiewów. ;:303
Co prawda dopiero od dziewiątego stycznia mogę zaczynać, ale wcześniej zrobię przegląd nasionek i pogłówkuję nad tym, które wysiać i kiedy. Liczę na to, że do dziewiątego wypełnię czas. Tym bardziej, że aż do Trzech Króli nawet miejscowi młodzi będą poza zasięgiem. :(

Asiu [iwwa] - pierwiosnki powinny Ci przezimować, ale jeśli to są jakieś odmianowe z tzw. wyższej półki, to okryj je stroiszem. Tak mi poradziła Halinka [Hala].
Tulipany sadziłam głównie w grupach, tylko nie wszystkie przeżyły do wiosny. Część mi po prostu zgniła. ;:222
Dziękuję za życzenia noworoczne ;:180 i Tobie wzajemnie życzę wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze. ;:196

Alicjo - dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. ;:196
Ja mam okryte wrażliwce i o te się nie martwię. Duże mrozy bez okrywy śnieżnej mogą jednak zaszkodzić każdej roślinie. ;:108 Tak się stało w ubiegłym sezonie z moim kilkuletnim już dziurawcem Hidcote Gold. ;:174
Tobie również ciepłych dni oraz dużo zdrówka. ;:196

Ewelinko - ja już mam zajęcie, tylko że takie bardzo mało absorbujące i tęsknota za działeczką wcale nie maleje. Bo to jedynie plany i przeglądanie nasion. ;:306
Kupować nic nie będę. Mało miejsca na nowości. Tak myślę, a jak będzie w praniu, się dopiero okaże. ;:108

Marysiu [Maska] - też mam taką chcicę: wiosny kcę! Wiosny!!! ;:223
Misia głównie śpi i tylko miejsca zmienia, ale od czasu do czasu przychodzi po należną jej porcję czułości. Wymiziam ją więc i w Twoim imieniu. ;:180
Za śniegiem tęsknię prawie tak jak za wiosną, ale na razie mam tylko lekusieńki mrozek i słoneczko.
Tobie również dobrego dnia życzę. ;:196

Iwonko1 - dla mnie też tulipany to jedne z najpiękniejszych kwiatów wiosny. Szkoda że tak krótko kwitną, ale dobrze że można je na fotkach zachować. ;:63
Biedne te nasze zwierzątka w noc sylwestrową. W tym czasie bardzo potrzebują naszej czułości. ;:168

Tereniu [TerDob] - świetnie ogarnęłaś temat: "zasiejemy, przepikujemy i już wiosna." ;:224
Fajnie by było, gdyby tak szybko się to wszystko odbyło.
Dziękuję za Ciepłe słowa. ;:196

Jeszcze mała porcja wiosennych wspominków.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko cudowne wspominki i zdjęcia nieba ;:215 ;:215
Czytam że masz w planie wysiewy ?? proszę zajrzyj do mnie - wstawiłam fajną listę nasion które można teraz wysiać na działeczce :D
Na pewno się przyda ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Piękne wiosenne fotki u Ciebie ;:138 . Ty to jesteś niecierpliwa, już chcesz siać ;:oj ?? Dwa lata temu wysiewałam w styczniu pelargonie . Muszę przyznać, że nie były złe bo były bardzo zwarte jednak kwiaty mnie nie zachwyciły wielkością. Upalne lato i moja skleroza sprawiły, że nieco je podsuszyłam i wyglądały marnie. Ja wolę poczekać z wysiewami bo jednak prawie pół roku trzymania roślinek w domu to sporo czasu ;:108 . Tobie życzę powodzenia i pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Jeśli wschodziły dwa słońca a zachodziło jedno to znaczy, że drugie nadal u Ciebie świeci ? ;:oj
Mówisz, że od 9 stycznia można siać? Ja się zastanawiam nad orlikami, to byłoby moje trzecie podejście w zeszłym roku jedyne dwa, które przetrwały wysadziłam na rabatę a moja Mama wypieliła je myśląc że to takie wielkie chwasty ;:223 ;:223 ;:223
(ręce mi opadły bo sama proponowałam jej żeby posadzić tego orlika w tym miejscu, sadziłam przy niej, a Ona zapomniała... :roll: i teraz nie mam żadnego)
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna wiosna a kotek uroczy, takie widoki robią ciepło na sercu. Widzę że sianie już masz w planach , ja wyszłam na prostą i mam trochę wolnego czasu. :tan Dzisiaj mam piękny dzień , powitam moją siostrę i spędzimy kilka dni radośnie ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam! :D
Widzę Lucynko , że wyspecjalizowałaś się w fotkach wschodów/zachodów ;:63 ;:63
O siewkach już myślisz ;:oj Podziwiam zapał i chęci! :) :)
Serdeczne życzenia wszelkiej pomyślności na nowy rok zostawiam dla Ciebie i Rodziny! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit :wit Witajcie, kochani, w ostatnim dniu starego roku!
To był dobry rok dla mnie i mojej rodziny i życzę sobie, by ten nowy nie był gorszy.
Dzień ostatni roku 2016 wstał piękny. Jasne słonko wędruje po czystym błękicie nieba. Lekki mrozek delikatnie pobielił trawniki, które lśnią w jasnych promieniach ;:3 .Kocham takie zimowe krajobrazy. ;:215

Tereniu [TerDob] - dziękuję. ;:196
Zapoznałam się z wstawioną przez Ciebie listą i pozwoliłam sobie dopisać do niej rośliny, które ja znalazłam w spisie do zimowego wysiewu. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. ;:168

Ewelinko - ja mam ADHD i nosi mnie już niecierpliwość. ;:306 Będę siać i eksperymentować, bo co mi szkodzi....
Jak Ty wyliczyłaś te pół roku? Wszak to zaledwie 4 miesiące, a może nawet mniej... Poza tym ja w marcu, a niektóre siewki nawet już w lutym wystawiam w minifoliaku na balkon. ;:303

Malwinko - a nie, to drugie słońce to ja do Ciebie wysłałam! ;:3 Doszło?
Orliki wysiewam w maju do inspektu, a jesienią wysadzam na miejsce stałe. Oczywiście nie mam pomocników do pielenia, więc żyją i mają się dobrze. ;:333

Irenko - dobre wieści od Ciebie. ;:333 Nie tylko odpoczywasz, ale dodatkowo cieszysz się spotkaniem z siostrą. Bawcie się dobrze. :tan
Wszystkiego najlepszego na kolejny rok dla Ciebie i wszystkich Ci bliskich oraz sukcesów w uprawach ogrodowych. ;:167

Maryniu - trudno mówić o specjalizacji, :;230 nie mniej lubię obserwować niebo w takich chwilach, a skoro mam pod ręką aparat, to próbuję te obrazy mniej lub bardziej nieudolnie uwiecznić. ;:303
O sianiu to ja myślę z braku innych zajęć oraz z tęsknoty za wiosną i opieką nad roślinami. ;:7
Dziękuję za życzenia i ślę wzajemne. ;:196

Obrazek

Obrazek

Życzę Wam Wszystkim wspaniałego 2017 roku w życiu rodzinnym, zawodowym i ogrodowym.
Niech Wam pięknie rosną, kwitną i owocują wszystkie roślinki.
;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
jagusia111

Post »

Lucynko dla Ciebie i Twojej Rodziny też wszystkiego najlepszego no i oczywiście żeby pojawił się wreszcie Karolek lub Karolinka :wink: .
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Lucynko wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Ciebie ,Twojej Mamy i Twoich bliskich ;:196

Widok zachodzącego słonka piękny :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . U mnie też dzisiaj był piękny dzień ;:108. Trochę przesadzilam z tym pół roku no ale 4 i pół miesięca to i tak długo. Ja nie mam foliaka i do kwietnia wszystko mam w domu a jeśli pogoda pozwala to na dzień wynosze na zewnątrz. Na noc znowu do domu więc jest z tym zabawy. Ja czekam cierpliwie na sianie do połowy lutego albo nawet do jego końca ;:108. Masz rację nic nie tracisz eksperymentujac więc powodzenia Ci życzę ;:196. Udanego Sylwestra Ci życzę i pozdrawiam :wit.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko ,ja teraz ręce zajęłam szydełkiem,ale jeszcze trochę i wysieje heliotropa ,niech coś stoi na parapecie .Kotek śliczny ,moje córki też mają koty,ja mam przykre doświadczenie i nie mogę się przemóc,chociaż ostatnio jest lepiej ,jedna córka przywoziła swojego i zostawiała mi na 3 dni do opieki ,ale ona jest taka grzeczna a druga teraz musiała oddać kotkę,bo z zazdrości zaczęła atakować wnusię .Smutek był ogromny ale po co ma dojść do nieszczęścia.
Pozdrawiam Teresa :wit
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Lucynko, najwyraźniej słoneczko dotarło bo świeciło dziś przez cały dzień, dziękuję ;:168

Może też w tym roku wysieję heliotropa? Tylko kiedy? :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”