Witajcie, bardzo mi miło, że do mnie zaglądacie, chociaż sezon, co tu dużo mówić, martwy

Ale myślę, że wszyscy jesteśmy już optymistycznie nastawieni, a oczekiwanie na wiosnę staje się coraz milsze
Beaby pisze:Aniu, myślę, że roślinki wiedzą co robią.
Oby, oj oby

No już niedługo się okaże czy te wychodzące roślinki w pełni się rozwiną i zakwitną - będę je obserwowała

I oczywiście dam znać.
Ewelinko, no zobaczymy, wszyscy radzą, zeby się nie przejmować, więc cóż pozostaje - tak zrobię
A co do różyczek, to doczekać się nie mogę. Jesienią posadziłam moją pierwszą poważną porcję róż i ciekawośc mnie zżera co zobaczę tego lata

Bardzo chętnie porównam nasze okazy
Soniu, ja niestety też za wiele o rózach nie wiem, doświadczenia nie mam, ale zamierzam nabyć

Czyta, szperam i zobaczymy co z tego będzie. Ja też uwielbiam bladawce, chociaż na jedną czerwoną się skusiłam (co zdziwiło nawet mnie samą

). I ostatnio bardzo przykłuwa moją uwagę słoneczny, ciepły kolor, jak wspomniana przez
Majkę 411 Carolyn Knight - piękna. Zresztą stad też wśród moich nabytków Lady of Shalott i Emma Hamilton. Capri też bym chętnie do siebie ściągnęła

To pewnie brak słońca sprawia, że wzdycham do tych cieplutkich, kojących odcieni
Moniko, dziękuję

Chociaż trawnik to i może był ładny, ale jesienią wzięły się za niego pędraki

Porobiły takich szkód, że szkoda gadać, ściągnęlismy cały płat trawnika od frontu domu... Będziemy na wiosnę zakładać w tej częsci nowy. Mam nadzieję, że to robactwo zwalczyliśmy i już się nie pojawi
A jeśli chodzi o rabaty, to założyłabym chętnie i koło ścieżki i w innych miejscach, ale muszę zachować pewien minimalizm i "rozkładać" się bokami. Nasz Maluszek w tym roku dostaje rowerek biegowy, w tym miesiącu kończy dwa latka i raczej nie liczę, że "uważaj na mamy kwiatki" przyniesie jakieś efekty

Tak więc muszę zachować "przepustowość" szlaku zabawowego wokół domu
W tym roku, jesienią zamierzam założyć ostatnią rabatę, pod ścianą domu - chociaż nikt mi nie wierzy, że będzie ostatnia

Póki co wciąz trzymam się tej wersji
Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło