Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Karolcia to widzę służą Ci upały. :;230 Bo dzięki nim sporo zakupów zrobiłaś. I to jakich fajnych. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu ale w domu nudno siedzieć , na dworze gorąco a w markecie chłodek, klima ;:306 a Stasiowi zawsze wynagradzam trudy :;230
Jadziu pergola słabiutka i leciutka, za 30 zł. z rurek. Ale przed wkopaniem owinęłam rurki folią,żeby od razu rdza ich nie zjadła, potem róże będą jakoś trzymały w ryzach , kiedy stwardnieją .Huśtać się na nich nie zamierzam :;230 Zobaczymy , może będzie dłużej niż 2 lata :;230

-- 1 wrz 2016, o 09:07 --

Ano tak Krysiu meczeta konieczna , zarosniemy jak amen w pacierzu. ja to jeszcze przytnę, ale moi nastepcy to już na pewno zarosną i wywalą. Ale póki co będzie zabawa :;230

-- 1 wrz 2016, o 09:08 --

Podlewaj róże Justynko podlewaj, żeby ładnie przeżyły ;:63 Jak będę już gotowa wysyłać katalpy to się upomnę o adres. A co od Ciebie ? nie wiem ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę jak umieściłam swoje zakupy :wink:

Obrazek

Obrazek

Koń by się uśmiał, bo w amoku kupowania kupiłam kolejną Gizelką, odkryłam to przy sadzeniu :;230 Ale patrzcie co oni pisza na ulotkach: powtarza wielokrotnie kwitnienie a przecież ani razu. Rośn ie 2-4 m a ona rośnie i 10 m. Nie można ślepo wierzyć ulotkom ;:185 Ale rośnie i w przyszłości razem z milinami pójdzie na domek na drzewie . Oto one :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pójdą na podporach na domek a potem sobie bo balkoniku i wyżej jest drzewo :) zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Obrazek

Wszystkie drzewa mam obsadzane Milinami, różami.... ;:306

Obrazek

A tu podpórka gdzie milin i clamatisy :wink:

Obrazek

Róża Pustyni kwitnie coraz piękniej . Dorotko będziesz miała ładne kwiatki

Obrazek

Obrazek

Heptakodium sobie kwitnie :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolcia a jak nazywa sie ta różyczka, bo patrząc na fotkę u góry nazwa jakaś krótka a twierdzisz ,ze to Gizelka. ;:224 Takiemu to dobrze jak delikatnie położył głowę na podusi resztę miejsca pozostawił dla pana albo pani :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

No to popatrz dobrze ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie krótka Jadziunie --Ghislaine de Feligonde :wink: To krótkie to Róża, a nazwa pod tym długa
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aaaaa ;:180 i tak to potem jest jak nie pamięta się nazw swoich róż :;230 kupuje sie dubelki :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja pamiętam nazwę Gizelki, ale w pośpiechu nie popatrzyłam na metkę wcale :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A czy to ważne? Jak ładna to i trzy egzemplarze można mieć,ja sobie jeszcze jedną Burgundy Iceberg kupuję też ;:108
Pytasz się, co wyjdzie z pnączy na latarni,jak to co-statki się rozbiją,bo zasłonią pnącza światło! Nie zapomnij zabrać łupów ;:183
Masz hibiskusy bylinowe? Bo na pewno krzaczaste i chyba w zeszłym roku kupowałaś. Chciałem zobaczyć i się spytać,jakie to wysokie rośnie i jak podlewasz,bo kupiłem sobie za 20zł niedawno (ludzie święci, 20zł za bylinę... no ale i po 40zł były :;230 )
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap nie mam hibiskusa bylinowego. Miałam wiele sztuk, bo jak ginęły to kolejne dokupowałam , ale w końcu odpuściłam . U mnie rosły 2 lata i ginęły. Nie wiem , bo jedni mówią ,że podobnie , ale ktoś tam ma już długo i rosną . No to i Tobie tego życzę :) Te zwykłe są bezproblemowe, długo kwitną i nie wymagają żadnych starań. Ale rozumiem--bylinowe sa piękne. Miałam wszystkie kolory, były piękne, ale krótko :( Masz Bugrundy I., jest piękna, chcę sobie kupić. A Ty nie kupuj drugiej. Wiosną te przytnij i włóż do doniczki z ziemią i daj do cienia, w każdym razie żeby w nia nie grzało słońce bo patyczek wyschnie. Róże się dobrze przyjmują :lol: A za Gizelkę dałam 9 zł i i to piękną to nie szkodzi ,ze kolejna , chociaż ja mogę już sobie własne wyhodować z patyczków :heja
No , jak latarnia będzie zasłonięta to wymyślę coś innego żeby wędrowcom przyświecać . Gizelkę na jabłoni będzie widać z satelity ;:224
A bylinowe hibiskusy rosną ok 1 m , potem się jak bylinę przycina i z nową wiosną znowu rośnie :lol:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Karolinko kwiaty róży pustyni cudowne, muszę taki sobie sprawić.Co do Gizelki to zauroczona Twoją, kupiłam na wiosnę i ja, i chciałam powiedzieć że ona cały czas kwitnie ;:224 , jutro zdjęcie zrobię :) , choć jest malutka, długo nie mogła się zhabrać w sobie, i ciągle ją kret podkopywał.
A milin hoduje :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Może zgniły lub się zasuszyły?
A co do rozmnażania samodzielnego-fajna sprawa,ale u mnie ciężko idzie ;:224 Specjalizuję się w piętkach niźli częściach ciętych ;:306
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Karolino,zobacz-proszę w moim wątku,czy to jest hibiskus bylinowy ?Myślałam, że wymarzł,ale późną wiosną puścił nowe pędy i dzisiaj,ku naszej radości rozwinęły się 2 pąki.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu to ja już nie wiem co z tymi Gizelkami :?: Moja pierwszy rok nie kwitła. Potem coraz mocniej. Ale kwitnie ok 2 miesiące, ponieważ stale rozwijają się kolejne pąki. Lecz potem juz kolejny raz nie zakwita. A teraz jak kupiłam to napisali ,ze powtarza kwitnienie. Chyba ,ze mają na myśli ,że tak długo kwitnie. U mnie skończyła w czerwcu-lipcu i koniec .
Róża Pustyni kwitnąca jest droga, ja zapłaciłam 90 zł. ale jak chcesz to wygrzebię jakieś nasionko. Ładnie wschodzi. Mam małe sadzonki , ale to delikatna roślinka i nie da sie wysłać raczej :wink: Pokazuj Gozelkę :wink:

-- 1 wrz 2016, o 22:21 --

Lodziu to hibiskus bylinowy ;:138

-- 1 wrz 2016, o 22:24 --

Tulap to urwij z gałązki z piętką , jeszcze lepiej się przyjmie , byle podlewać i nie przesuszyć słońcem. A bylinowy faktycznie , albo zgnił, albo zmarzł, albo wysechł. W każdym razie miałam chyba 7 i po kolei ginęły :?
Moje Arboretum
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Karolka one często wymarzają - lepiej przyrzucać je czymś na zimę. Wyschnąć ewentualnie jeszcze może, bo zalania się nie boi - jego drugie imię to "bagienny" :lol: A w zależności od odmiany rosną od 50 cm do 3 metrów, wiec trzeba uważać co się kupuje :twisted:

A mówiłaś, ze miejsca już nie masz, a tu taki ładny kącik wypoczynkowy Ci wyszedł z nowych zakupów ;:333 Róża pustyni super - ja mam z nasionka, ma 2 lata, ale jakaś nędzna jest i jeszcze nie kwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”