anabuko1 Aniu dziękuję za odwiedziny!

Hortensje i ja lubię bardzo,pierwsze bukietowe posadziłam ok 7-8 lat temu..W międzyczasie dosadziłam jeszcze parę, na nowe nie mam miejsca a i jakoś więcej nie potrzebuję.. Różnią się między sobą niewiele a miejsca wymagają sporo więc już raczej nic nie dokupię.
iwona0042 u nas też duchota i skwar ostatnio doskwierają..Wczoraj po południu była burza a dzisiaj z rana spokojny deszcz ale w bardzo mrocznej scenerii budzącej grozę...Teraz się przejaśniło a deszczyk drobniutki spokojnie sobie pada..taki powinien nawodnić rabaty..Miło, że mnie odwiedziłaś!
Blueberry 
Natalio serdecznie dziękuję miło,że Ci się podoba!
apus Basiu liliowców kilkanaście odmian uzbierałam ale to takie popularne bo takie lubię...Miło, że zawitałaś u mnie!
plocczanka Lucynko

za ciepłe słowa! Hortensje dość leciwe więc się starają, żebym była z nich zadowolona.

l Do liliowców powróciłam całkiem nie dawno bo jakoś przez lata wyzbyłam się moich pierwszych nasadzeń ale pewne odmiany ponad 30 letnie zachowałam do dzisiaj !
Margo2 Gosiu to jeżówka zwykła bo rumianów nie posiadam,jakoś nie darzą mi się ostatnio co posadzę to giną i jakoś przestałam dbać o to,żeby zechciały łaskawie u mnie rosnąć..

Cieszy mnie, że odnajdujesz spokój oglądając zdjęcia z mojego ogródka ...
Chwila oddechu od upału , powietrze świeże i rześkie ...trochę fotek przygotowałam na dzisiaj dla miłych Gości , zapraszam!
Jakieś
takie tam róże się tlą u mnie jeszcze...doświadczane boleśnie w tym sezonie przez sarny ale jak tylko mogą to się starają ucieszyć właścicielkę... Choćby po to, żeby obiektywem zarejestrować mogła ich ulotne piękno.
takie tam inne różniste też się starają jako tako..
Crimson Pirate