Antosiu ustaw ciborkę tak, by woda była ciepła a nie będzie problemów z ukorzenieniem, np. nad kaloryferem. Moje kradzione badylki tak ukorzeniłam, a teraz mama chce ukraść je mi
Hibiskus oczywiście wspaniały, gdzie upolowałaś?
Ilonko dziękuję bardzo za radę,na pewno tak zrobię .Hibiskusik(dziękuję) został upolowany tydzień temu w pewnej kwiaciarni.Miał byc żółty ,ale i tak jest czarujący...było ich więcej,ale reszta w opłakanym stanie...
Pozdrawiam,Kinga. Na skraju lasu jest mały domek...
NEZKO bardzo dziękuję ,AGAXKUB kilka dni temu ucięłam jedną parasolkę dla siostry,ukorzeniła się bez problemu w zwykłej wodzie w słoiku na parapecie,więc myślę,że lato i deszczówka w tym wypadku nie są konieczne ,ale bardzo dziękuję za poradę
ale ja nie twierdze, ze Twój sposób nie jest dobry
jasne że tak sie robi
chodziło mi tylko o to, że w warunkach o których ja pisałam z jednej parasolki w ciągu tygodnia - dwóch uzyskujesz do kilkunastu młodych listków z korzonkami
to po prostu warunki podobne do naturalnych
ale każdy sposób jest dobry
mnie na parapecie nie szło rozmnażanie...
Wiolu,dziękuję bardzo.W przyszlym tygodniu będziesz miała swoją A na dodatek to jakaś dziwna odmiana,która kwitnie,jak szalona i wiele jej do szczęścia nie trzeba...
Agnieszko trudno mi powieziec,co mogło mu zaszkodzic,bo aż tak dobrze ,ale skoro coś wypuszcza,to jest nadzieja.Ja bym go zostawiła gdzieś w spokoju(gdzie stał do tej pory?) i obserwowała....a zraszasz go?