Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Ewuniu najlepiej uszczykiwać trawnik po kawałeczku, wtedy się nie zorientują nawet ;:306 Albo przedstawić to jako dbałość o to, żeby ukochany mąż miał mniej pracy przy koszeniu ;:306 Mnie kiedyś denerwował mój kocurek na parapecie, więc ustawiłam ciaśniej doniczki... Poddałam się dość szybko, gdy wchodząc do kuchni zobaczyłam mojego Florka usadowionego wygodnie w doniczce z szeflerą ;:306 Od tamtego czasu pogodziłam się z futrzastym kwiatkiem ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zdolniacha z Ciebie- super przytulanka Ci wyszła. Szydełko to zupełnie nie moja bajka, a Tobie jak widać dobrze leży w dloni ;:63
Zwierzaki w domu są niezastąpione, są ciepłe, przytulaśne i nie pyskują. Nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt, a chyba jednak tak będzie. Co prawda z moim psem jeszcze wszystko w porządku, ale za bardzo przeżywam każde rozstanie na zawsze.
Miss Fine już się u kogoś zachwycałam. Ma ciekawy układ płatków i wielkie kwiaty. Zamówienie już jednak zrobione i nic nie domawiam. Na razie poobserwuję ją w zaprzyjaźnionych ogródkach, a kupić zawsze zdążę.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu wpadłam z odwiedzinami do Ciebie i wyjść nie mogę... ;:196 takie masz cudowne miejsce!
Te zdjęcia, które pokazałaś z lotu, to wprost bajka! Bajkowy teren... ;:167 Nie dziwię się, że zakochałaś się w tym miejscu. ;:167
Wspaniały pomysł na uprawy workowe, ;:138 chyba coś od gapię od Ciebie, zainspirowałaś mnie i chyba w tym roku będę w taki sposób pomidorki i ziółka uprawiać - zlikwidowałam jesienią grządkę ziołowo-pomidorowo-sałatową, nawiozłam tam dobrej ziemi i posadziłam róże ;:306 a teraz muszę szukać miejsca na jednoroczne ziółka i kilka krzaczków pomidorków. ;:306

Kociaki wychodzą na ogród? Jak się "dogadują" z psami?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko zobaczymy czy moja miss przetrwała mrozy :? , bo ona miała pierwsza zimę do zaliczenia i od razu taką srogą ;:173
Małgosiu mam dwa futrzaki, ale obydwa przyzwyczajone do siedzenia na parapecie razem z doniczkami i jak tylko słoneczko przyświeci dekorują okno ;:173
Iwonko różnymi rzeczami się bawiłam ... pergamano, quilling, decoupage, cardmaking (robienie kartek), ale przez chorobę stopniowo rezygnowałam z kolejnych technik, aż zostało mi tylko szydełko i to to grubsze :wink: No ale ile można narobić czapek i szalików, tak więc robię przytulanki w jesienno- zimowe wieczory, a czasem latem , wieczorem na tarasie... jak wnuczek przyjeżdża to się nimi bawi, a czasem robię malutkie zabawki dla kociaków (one szybko je niszczą) ;:173
Basiu ciesze się że wpadłaś :D Ta workowa przygoda to była spowodowana koniecznością, ale muszę powiedzieć , że pomidorkom i ziołom się podobało ;:333 , tylko następnym razem gdybym miała tez użyć worków to nie używałabym tych biały (węglowych ze sztucznego tworzywa) one nie wytrzymują promieni słonecznych, lepsze są jutowe , albo skrzynki po jabłkach... tez mam dwie i w nich super radziła sobie sałata ;:173
Koteczki mam niewychodzące ... korzystają tylko z tarasu 8-) , U nas jest sporo drapieżnego ptactwa, a one mieszczuch, sterylizowane więc troszkę się boję żeby nie zginęły. Z psami pełna komitywa... psy były już dorosłe jak dołączyły koty i jest pełna symbioza ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewuś - przypatruję się Twojej Miss Fine. Kształt kwiata się zgadza, ale kolor zupełnie nie. Może zdjęcie zmieniło jej kolor, ale ta róża w żadnym razie w realu nie jest ani pomarańczowa ani różowa. Sprawdź dla upewnienia na innych zdjęciach tej rózyczki, może tylko to ma taki kolor?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, trzymam kciuki, by Twoja miss okazała się silną babą i by zdrowo przetrwała zimę. ;:138
Spokojnej nocy życzę i słonecznego czwartku. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Witam się i ja. I po pierwsze zazdroszczę drzew i cienistych zakątków. Oj , co ja bym dała, żeby takie mieć. U mnie drzewek , które miałyby ponad 1.5 m wysokości jest całe 3 sztuki :;230 .
I widzę, że róż to u Ciebie już początek kolekcji. Ja mam tylko 2- Nostalgię i Venrosę.
Widzę, że zima też ci się dłuży i rączki swędzą.Posiej sobie partię nasion pomidora najwcześniej w połowie marca. Jeśli mają docelowo rosnąć w gruncie. Bo siane w lutym będą się bardzo wyciągać do światła i będą wiotkie.Ja w zeszłym roku posiałam 1 marca. I zwłaszcza malinowy warszawski bardzo się "wyciągnął" .W kwietniu wyniosłam do tunelu żeby mialy więcej światła i się wzmocniły i nakrywałam je tam włókniną . Wysadzone w tunelikach końcem kwietnia musiały być dogrzewane zniczami bo przez kilka nocy były spadki temperatur w okolice 0 stopni Celsjusza
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czy u was też znikają posty ??? Wczoraj wieczorem napisałam odpowiedzi załączyłam zdjęcia i wszystko zniknęło ;:oj było 13 stron a jest 9. Nawet Kasiaodpowiada na zdjęcia i post który zniknął BRRR.... no cóż może teraz nie zniknie :roll:
Ewuniu nie upieram się przy tej nazwie ... bo się nie znam, ale taką nazwę miałam na etykietce więc może pomyłka... jak ją zweryfikuję to powiem, a na razie niech przetrwa zimę, bo pięknie pachnie ;:173
Lucynko fajnie ze zaglądasz i trzymaj za ta pannę kciuki, też martwię się o moje panienki... te starsze dadzą radę ;:333 ... ale te młodziaki ;:174 Miłego dnia ;:3

Kasiu Jeszcze raz odpowiadam na post który się zgubił... Miło cię gościć... od ponad roku nie mieszkam w Tarnowie, ani nawet w Małopolsce :D , lecz na wsi, takiej prawdziwej :) (nie miejskiej sypialni)... To decyzja podjęta świadomie ... na tak zwane wieczne wakacje ;:173 Szkodaze nie moge podglądnąć Twoich włości :wink: Ja nie mam tunelu tylko dość chłodną werandę po przesadzeniu troszkę się będą na niej hartować, ale to taki próbny siew... potem posieję swoje nasiona zebrane w ubiegłym roku

Wstawiam po raz drugi moje fotki (znikające )

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

U mnie chyba nic nie znikło . Co nieco Ewo możesz podejrzeć u mnie w wątku o skrętnikach.( Tak od 5 strony). Trochę ogrodowych tam umieszczam.Może kiedyś założę oddzielny. Na tunelik nawet niewielki warto kiedyś namówić męża. Zwłaszcza, że miejsce masz.My zaczęliśmy od 2 samoróbek ze stempli (drugi z okien).Ja mam ten luksus, że od dziecka mieszkam na obrzeżach miasta. Do centrum rzut beretem.A wokół domu jak na wsi - same pola. ;:306
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ewuniu coś w tym znikaniu jest bo ja też wczoraj byłam w ogródkach i jakoś wchodziłam ponownie ale postu nie było, pomyślałam, że forumka nie życzy sobie i skasowała,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, zdarza się, że coś w wątkach znika, ;:108 ale my i tak robimy swoje. ;:7 Przejdź nad tym do porządku i kontynuuj wątek zgodnie z własnymi pomysłami. ;:303
Mam taki sam wiciokrzew. :tan Bardzo go lubię. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu widziałam zdjęcie pieska w cieniu, ale już zgłupiałam czy to było wczoraj wieczorem czy dzisiaj rano. Często wchodzę do wątków już w pozycji horyzontalnej i wtedy nie piszę bo mi nie wygodnie ;:185 No ale nie pamiętam takiego Twojego wstępu więc chyba jednak widziałam wieczorem ;:131
A i jeszcze jedno sprawdzałam w Utylizatorze i nic z Twoich wątków tam nie ma więc ktoś inny tu grzebał ;:4

Ewciu tą różę pomarszczoną masz taką jasną? bo ja mam ciemno (albo średnio) różowe .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu i znowu niespodzianka :;230 wchodze na Twój skrętnik-owy wątek i niema 5 strony ;:202 ;:306 jest tylko 1 z 15 lutego :) pewnie z czasem coś się objawi i będzie OK

Aniu nadrobiłam w miarę to co zginęło mojego ;:173 ... mam nadzieje, że to jednorazowa wpadka na FO :D

Lucynko mój wiciokrzew był bardzo stareńki i zakwitł i pachniał ... jakby wydawał ostatnią pieśń, nie miał wcale liści tylko kwiaty, a kwiaty nie zawiązały owoców ... i odszedł ;:174 Co prawda próbowałam ukorzenić kilka patyczków, ale niestety nic z tego nie wyszło. Teraz będzie tam rosła pnąca róża ... a wiciokrzew może z czasem ;:173 Zdjęcie zachowam żeby wiedzieć czego szukać :D

Marysiu Piesek w cieniu był i zniknął, ale rano wstawiłam go znowu... i niech spróbuje znowu zniknąć ;:306 A róże pomarszczone mam w większej ilości, tyle że właśnie jasno różowe i białe. Pięknie pachną i będą próbować zasłonić co nieco brzydki dół starej stodoły sąsiada, która jest na granicy naszej działki ;:173 Na razie kwitły nie wszystkie i niezbyt dużą ilością kwiatów ... jak przetrwały nieco osłonięte słomą zobaczymy ... chyba już niedługo ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oj szkoda tego wiciokrzewu, nie wiem jak ty, ale ja uwielbiam jego zapach ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu mam 4 różne wiciokrzewy i mogłam wsadzić patyczki, ale może będzie jakiś odrost to następnym razem. W międzyczasie znajdę ich zdjęcia. Jeden staruszek po poprzednikach przesadzany, cięty, obsiadają go mszyce, ale żyje :;230 Pozostałe kupowane już przeze mnie i nawet mniej lubiane przez mszyce :;230 Coś mi te zniknięcia jakims hakerem pachną ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”