Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Bardzo podoba mi się pomysł z hiacyntami ;:138
Też się wkurzam jak się pokładają.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

rikkuu pisze:Ania, ma rację, pięknie wygląda ten hiacynt ;:108 niestety ja nie mogę mieć tak intensywnie pachnących kwiatów w domu, bo bardzo źle na nie reaguję ;:219
U mnie hiacynty są w salonie, a ponieważ salon duży, ponad 50m2, to zapach nie jest mocno wyczuwalny :wink: Poza tym, po kwitnieniu żywych wykorzystuję sztuczne - na ostatnie fotce widać ;:108 Może taka wersja bardziej by Ci odpowiadała ;:168

-- N 31 sty 2016 23:11 --
aneczka1979 pisze:A ja ustawiłam sobie całą gromadkę hiacyntów nad łóżkiem. ;:333 Liczę na piękne, kolorowe i pachnące sny. ;:215
Jeśli nic się nie zmieni w zapowiedziach pogodowych, to chyba i ja zacznę od przyszłego weekendu prace porządkowe. zacznę od wycięcia ton suchotników. Liści jeszcze ruszać nie będę. W końcu to dopiero przełom stycznia i lutego. ;:224
Moni hiacynt ma i mój ulubiony kolor. Obrazek
Ooo, nie, nad łóżkiem nie dałabym rady :lol:
U mnie też dużo suchych badylków i okropnie mnie to już drażni. Zaczynam od kocimiętek, bo te robią wielki, suchy busz :lol:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko....jeżeli nie byłaś na rekonesansie to i dobrze bo wybór jeszcze niewielki.Kupiłam jedynie dalie w niebieskościach. Mało roslin ,jedynie wybór w nasionach.Ogólnie trzeba poczekać .Wszystkie robimy się niecierpliwe ;:65 ,już nas nosi po ogrodach, brakuje ;:3 ciepełka i ukochanych roślinek. Masz rację , z braku zajęcia planujemy kolejne rabaty i nasadzenia a potem się dziwimy że wiosna tak szybko mineła ;:306 . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nena08 pisze:Bardzo podoba mi się pomysł z hiacyntami ;:138
Też się wkurzam jak się pokładają.
polecam ;:333
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Alania pisze:
rikkuu pisze:Ania, ma rację, pięknie wygląda ten hiacynt ;:108 niestety ja nie mogę mieć tak intensywnie pachnących kwiatów w domu, bo bardzo źle na nie reaguję ;:219
U mnie hiacynty są w salonie, a ponieważ salon duży, ponad 50m2, to zapach nie jest mocno wyczuwalny :wink: Poza tym, po kwitnieniu żywych wykorzystuję sztuczne - na ostatnie fotce widać ;:108 Może taka wersja bardziej by Ci odpowiadała ;:168
Gdybyś nie powiedziała, że na ostatnim zdjęciu są sztuczne hiacynty, to w życiu bym nie zgadła :shock: Może to byłoby rozwiązanie ;:196 na pocieszenie tydzień temu kupiłam sobie pierwiosnka. Z nim nie mam problemów zapachowych :;230
Ula
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni super rozwiązanie,jak spotkam to kupuję podobne tuby,ile razy Hiacynty mi się przewracają ;:124
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Super pomysł na hiacynty jak one pięknie wyglądają w tym szkle :D
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Monia już za chwilę takie dekoracje znowu będziesz robiła. :heja . Zawsze coś fajnego wymyslisz ;:333
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, u Ciebie już wiosna pełną parą ;:oj Hiacynty na oknie ;:170 Ja dopiero dzisiaj likwiduję dekoracje świąteczne :oops:
Mogłaby już ta wiosna przyjść naprawdę, w sobotę było tak przyjemnie :D Poza tym masz rację, że długa zima sprzyja coraz to nowym zamówieniom i jest niebezpieczna dla portfela ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam serdecznie :wit . Z niecierpliwością czekam na Twoją wiosnę ;:108 , chociaż zima także jest śliczna. Widzę, że wiosna w domu już jest tak więc zaraz będzie i ta w ogrodzie :wit . Pozdrawiam i miłego dnia życzę .
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Moniu a jak podlewasz hiacynty w tych wazonach? Udaje ci się trafić z wodą do doniczki czy je z wazonów wyjmujesz na czas podlewania?
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 20:31

Post »

Moniczko cudne hiacynty,w moim ulubionym kolorze:)
Dziewczyny nie możecie wiosny się doczekać to obejrzyjcie dokładnie rabaty;).Ja dziś znalazłam kilka nosków wystawionych z ziemi-piwonia,rabarbar,krokusy,irysy,tulipany,narcyzy ;:202 jak przyjdzie spory mróz to ehh.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Moniczko ....wytłumacz mi proszę jaka jest różnica pomiędzy irysami kłączowymi a cebulowymi i czy te drugie się wykopuje ,czy nie ? Kłączowe nie bardzo u mnie kwitną .Dzięki piękne ;:180 ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moni, pamiętasz może o poidełkach? ;:173
Jak sprawdziłam ile mam roboty wiosną od razu zabrałam się do dzieła, bo inaczej bym nie zdążyła :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:
Alania pisze:
U mnie hiacynty są w salonie, a ponieważ salon duży, ponad 50m2, to zapach nie jest mocno wyczuwalny :wink: Poza tym, po kwitnieniu żywych wykorzystuję sztuczne - na ostatnie fotce widać ;:108 Może taka wersja bardziej by Ci odpowiadała.
Gdybyś nie powiedziała, że na ostatnim zdjęciu są sztuczne hiacynty, to w życiu bym nie zgadła :shock: Może to byłoby rozwiązanie ;:196 na pocieszenie tydzień temu kupiłam sobie pierwiosnka. Z nim nie mam problemów zapachowych :;230
Tak, czasami można trafić na bardzo dobrej jakości sztuczne kwiaty ;:108 Myślę, że to rozwiązanie w sam raz dla Ciebie ;:333

Annes 77 pisze:Moni super rozwiązanie,jak spotkam to kupuję podobne tuby,ile razy Hiacynty mi się przewracają ;:124
Ja właśnie z tym miałam kłopot - nie byłam w stanie utrzymać hiacyntów na baczność, a to dobre rozwiązanie, sprawdza się świetnie ;:215
Filemon24 pisze:Super pomysł na hiacynty jak one pięknie wyglądają w tym szkle :D
;:196
Przemekt23 pisze:Monia już za chwilę takie dekoracje znowu będziesz robiła. :heja . Zawsze coś fajnego wymyslisz ;:333
Już mam nowe pomysły na wiosenny wystrój w domu :D Ja to bardzo lubię ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”