Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Oj Ulko, nie zanudziłaś :D
"Kiedyś napiszę o pra wiosce na palach też na Jeziorze Bodeńskim". Tak, tak, prosimy :D

Kózko..."która...to TY" :lol: :?:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!!! ja to ta "gidia" :lol: :lol: :lol: :lol: Brylki (okulary stare wtedy) ale wzrost zawsze miałam!!! Fryzura typu łomatko!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

koza pisze:Marysiu!!! ja to ta "gidia" :lol: :lol: :lol: :lol: Brylki (okulary stare wtedy) ale wzrost zawsze miałam!!! Fryzura typu łomatko!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D
Witaj w klubie o wzroście modelek ;:87 ;:80
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uluś, super wycieczka, piękne wspomnienia.
A burza już za nami, mam nadzieję, że u Ciebie na ranczo było spokojnie.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Hurrrra ! ;:50 Ulka dotrzymała obietnicy i Napisała o Mainau :shock: .. i to jak napisała ? ;:333 Przeczytałam z wielką przyjemnością - ależ tam musi być pięknie .. To prawdziwy dar losu, że mogłaś to wspaniałe miejsce zobaczyć własnymi oczami .. , a nie tylko w necie ( jak np. ja :cry: ).
Świat jest taki ciekawy i chciałoby się tyyyle zobaczyć, lecz niestety - wszystkiego nie można :wink: .
Tym bardziej więc dziękuję Ci, 'Gidio' :lol: , za ten obrazowy opis, no i tę romantyczną historię ( której nigdy nie słyszałam - aż wstyd !!! :oops: ).
Obrazek

Ps. Miło Cię znów ujrzeć .. , w gwarze wielkopolskiej powiedziano by, że jesteś Gideja :lol: , zresztą ja też do małych nie należę ;:18
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Piękna opowieść Ulko! Szkoda, że masz tylko jedno zdjęcie. Następnym razem pamiętaj zrobić ich duuużo! ;)
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izus!!! Wtedy nie robiłam zdjęć....Wstawię teraz inne ale to szwagrostwo robiło :lol: Obrazek Obrazek Obrazek i te pierwsze dwa o dwa miesiace mą wizytę na Mainau wyprzedzają Biorę na siebie ewentualne fochy Jasia szwagra!!!! :lol: :lol: :lol: No cóż ! Moja Rodzinka pokochała Mainau i wraca tam....
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

koza pisze:Izus!!! Wtedy nie robiłam zdjęć....
Domysliłam się :D Tym bardziej przy następnej wizycie musisz nadrobic te zaległości ;)
A szwagrostwu wcale się nie dziwię, że wracają, skoro tam tak pięknie!
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie opisałaś Ulu swoją wycieczkę na wyspę kwiatów i tę romantyczną historię powstania-założenia a raczej upiększenia tej wyspy.
A tym jednym "upadłym" świerczkiem to się nie przejmuj, zawsze są jakieś straty w nowych nasadzeniach. Z tego co pamiętam to u mnie kiedyś padł Cedr Libański, dwa rododendrony 3 -4 letnie, skimia, pieris, budleja, pogniły cebule korony cesarskiej. Tak to już bywa, gdzie drwa rąbią tam wióry lecą.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Mnie też sie podobała romantyczna historia, bardzo lubię słuchać opowieści z podróży i oglądać zdjęcia.

Ulko, nie może Cię zabraknąć na imprezie u Kogry ;:109 , dziś o 20,00!!! Szykuje się wielkie pączkożerstwo i tańce ;:114
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No i wyszło jak wyszło!!!!! Zaszwankował net i.... na imprezkę u Kogry nie udało sie dotrzeć!!! ;:98
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Tam musi być cudownie i jak w bajce. Oj pojechałabym w takie miejsce....może kiedyś.
Dzięki Ulko za piękną opowieść.
A tym jednym krzaczkiem się nie martw na to miejsce będziesz miała 100 innych. :D
Miło Cię poznać. ;:101

Pozdrawiam. pa :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Uleczko - nic się nie martw. Co tam imprezka - będzie jeszcze nie jedna. :wink: :D
A opowieść była piękna i nastrojowa. Bardzo mi się podobała . Szkoda, że nie masz więcej zdjęć. Ja kiedyś przejeżdżałam koło jez. Bodeńskiego i potwierdzam, że widoki są boskie. Sama z chęcią bym jeszcze raz odwiedziła tamte strony.
Całkiem fajna z Ciebie kobitka i żadne tam łomatko. Jesteś super. Nie ważne co się nosi na sobie, ale co w duszy gra - a tam wszystko jest OK. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa !!!! To balsam dla mnie na depresyjność i tesknotę za ranczem :D Odliczam juz dni do 1-go marca !!!
No i kompletuję nasionka . Wczoraj dokupiłam z jednorocznych :
- mikołajek niebieski,
- nasturcja lobba,
- lwia paszcza,
- wilec trójbarwny,
- lobelie niebieską,
- floks mieszanka
- słonecznik ozdobny - mieszanka barw
- słonecznik kwiatowy - Velvet Ouin
Wszystko z Gartenperle ( cos w ubiegłym roku miałam tej firmy i wyszło).....
I ciekawostka !!!!
Na opakowaniu" Mikołajka niebieskiego jednorocznego" w opisie czytam : "wysiany w lutym zakwitnie w tym samym roku"
:lol: :lol: :lol:
I jeszcze jedno . Te dwie ostatnie torebki słonecznikowe różnią się tym , że pierwsza na obrazku ma kilka kolorów słonecznika wśród nich również Velvet i kosztowała 0,99 PLN. Ta druga czyli Velvet cena 2,49 PLN :lol: :lol: :lol:
aha!!!! Do dzis nie otrzymałam nasion zamówionych przez internet w Polanie (zaplaconych 21 stycznia) , a na moje maile cisza....... ;:145 ;:145

PS. Gdzie robimy śledzika ???
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Śledzik dobra rzecz i zdrowa ale mój M już jest zazdrosny o forum i przywoływał mnie dzisiaj, że mu smutno tylko z telewizorem. Z tego powodu nie mogę zaprosić do siebie ale jak ktoś zorganizuje to chętnie wpadnę na śledziową szyneczkę.

Ulu, widzę, że nie tylko ja kupuję już nasionka. Moja rada posiej takie jednoroczne, które się same rozsiewają, np. dzwonek irlandzki, cleome ciernistą, szarłaty, cosmos, czarnuszkę, nagietki. Przy Twoich hektarach na początku nie zawsze zdążysz wszystko obsiać a te rośliny z roku na rok same sie wysieją i tylko usuniesz nadmiar siewek.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”