Kilka fotek z Ogródka GERTRUDY

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
judysia21
50p
50p
Od: 6 maja 2008, o 17:37

Post »

Cudowne funkie bardzo mi się podobają :lol: a tulipaniki żegnam razem z Tobą i czekam z niecierpliwością na przyszły rok ;:1
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Isiu obowiązkowo - lista już zrobiona , jak zwykle zbyt długa :lol: W tym roku pójdę ku biało niebieskim wiosennym aranżacjom [ białe tulipany i niebieskie i granatowe hiacynty , szafirki i zawilce ] Zobaczymy co z tego wyniknie :wink:
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Gosiu, naowa niebiesko biała aranżacja będzie piękna! Już czekam na fotki :D

A to dla Ciebie, zdjęcie Warwick Castle, dzisiejsze :) Obrazek

Zdjęcie troszkę przekłamuje kolor, jest zdecydowanie bardziej różowa :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Cudna :shock: Musze ja dorwać :twisted: Czy pachnie ?Mój William Shakespeare znowu łapie czarną plamistość , więc jutro zaczynam pryskać [ on tak co roku , ale jest tego wart ] :wink:
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Hmmmmm, jak na mój gust słabo, ale może nie pamiętam dobrze :? Dzisiaj nie wąchałam :lol:
Ale jak mokro i zimno to róże słabo pachną, w każdym bądź razie nie pamiętam jej jako mocno pachnącej. Ma za to wiele innych zalet, mnóstwo kwiatów, nie choruje i kwiaty są do mrozów!
aktualny
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja też czekam na Twoje róże, ale jak widać z powyższych zdjęć, nie tylko róże zdobią Twój ogród. Piekne tulipany, kolekcja host, rododendrony... Ten żółtawy iglaczek jest uroczy. Czy znasz jego nazwę? A jak nazywa się trzecia z kolei serduszka różowa?
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gertrudo, w tym ogródku byłam już jakiś czas temu. Powaliły mnie cudne róże. Są niesamowite, a reszta roślinek równie piękna. A czy ten iglaczek to świerk biały Maigold? Bo też mam taki, zakupiłam sobie kilka dni temu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

chatte pisze:Ja też czekam na Twoje róże, ale jak widać z powyższych zdjęć, nie tylko róże zdobią Twój ogród. Piekne tulipany, kolekcja host, rododendrony... Ten żółtawy iglaczek jest uroczy. Czy znasz jego nazwę? A jak nazywa się trzecia z kolei serduszka różowa?
kocico i chatte
Mój świerk biały nazywa się " Daisy White" i jak na tą odmianę przystało rośnie strasznie wolno , mam jeszcze świerk biały o igłach niebieskich [ zdjęcie wkleję jutro ] . Maigold też mam ale jest jeszcze dość mały , ma igły troszkę bardziej złote niż Daisy . Co do serduszki tej na ostatnim zdjęciu to serduszka wspaniała - Dicentra eximia , bardzo piękna delikatna roślinka - kwitnie dłużej niż inne serduszki i jest znacznie mniejsza , ma bardzo ładne delikatne mocno powycinane listki [ jedyna jej wadą jest kruchość - łatwo się łamie ] . Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Te iglaczki prawie się nie różnią na pierwszy rzut oka, dopiero jak się je ze sobą zestawi to widać różnicę:-). I rzeczywiście wolno rosną, a ich ceny w związku z tym są dość wysokie. W szkółce też widziałam tę odmianę, ale jakoś tak Maigold wpadł mi w oko :wink: .
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Widzę że też jesteś wielbicielką funki ,róże są bajeczne chyba i ja zacznę kolekcjonować angielskie będę tu często zaglądać
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Gosiu, ale masz kolekcję funkii :lol: A ten bldoróżowy tulipek śliczny:)
Zaglądnij do Różę 2008 tam wkleiłam Warwick Castle najnowsze zdjęcie, na tym kolor prawie jak oryginał :)
aktualny
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zanim nadejdzie czs róż jeszcze troszkę różności [ między innymi biała kocimiętka , która pojawiła się w kępie zwykłej niebieskiej :shock: ] oraz mój kawałek buszu utkanego z rogownicy kutnerowatej .

Obrazek Obrazek Obrazek

Troszkę azalii [ niestety dostały od przymrozku i nie ma takiej burzy kwiecia jak zazwyczaj ] i trzy z pierwszych obudzonych Rh . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Na koniec następna z moich funkii i kilka pierwszych w tym roku orlików [ uwielbiam je :heja ] no i żółty bukszpan [ moja duma , posiadam go od 2 lat wyhodowany z tyci patyczka ] oraz żurawka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[ ostatnia fotka to borówka amerykańska ]
Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Gosiu! Orliki przepiękne :D Też sobie w tym roku posadziłam, ale takie nic specjalnego :? Ta kępa jest przepiękna, jaka to odmiana? Siałaś, czy kupowałaś sadzonki?

Żółty bukszpan? Super! Pierwszy raz widzę :shock: Gratuluję, wygląda już bardzo dorodnie! Gdzie Ty go dorwałaś?
aktualny
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Daisy - Buszkpanika skubnęłam [ troszkę nielegalnie ] na wycieczce z przed restauracji - a potem z drżeniem serca ukorzeniałam chuchałam itd ta zimę spędził w ogrodzie , więc najgorsze już za nami :wink: . Orliki są z siewu -to mieszanka z PNOS orlik niski mix - mam też inne ale jeszcze nie kwitną . Siałam do doniczek potem pikowałam i do ogrodu , kwitną w drugim roku .

Poniżej jeszcze jeden rzut na rabatkę z rogownicą [ niestety susza daje się we znaki trawie ] i mój najukochańszy czworonożny szkodnik ogrodowy [ okaz objęty bezwzględną ochroną :wink:
]
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Małgoś, nic nie widać !
Fotosik nie pokazuje Twoich kwiatków ?!
Obrazek

Ale dzieciątko złotookie- teraz pokazał ! :P :P :P