W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zbliża się pólnoc...
Ciekawe co w tę wigilijną noc powiedzą nam nasi przyjaciele....
Nadstawmy uszu ,wsłuchajmy się w ich potrzeby,tęsknoty i marzenia.....:)

Obrazek

Na zdjęciu Reda pałaszuje swój prezent gwiazdkowy... :D
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Prot nic nie powiedział ;:96

Nie wiem, czy bardziej się z tego cieszę, czy powinnam się smucić :lol:

Kość zwijaną w supełki pobrał jak swoją i tyle :roll:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

A mój Brutus bardzo dużo miał do powiedzenia w noc wigilijną.Najwięcej miał do powiedzenia właśnie Tobie ,kochana Naleweczko . Jest już po 20 -dniowej kuracji. Tyle dni brał Meloxicam,bo weterynarz chciał być pewien,że pozbędzie się na pewno stanów zapalnych .Oprócz tego bierze Arthrostop Rapid ,codziennie po jednej tabletce i ma zmianę witamin.Właściwie nie wiem po co nam był potrzebny weterynarz,on tylko potwierdził Twoje zalecenia :lol:
Futrzak czuje się dużo lepiej. Nie ciągnie nóg przy każdym wstawaniu,tylko od czasu do czasu.Jest dużo żywszy .Chętnie wychodzi do ogrodu i nawet znowu chodzi po schodach.Zaczął opierać przednie łapy na parapecie i wyglądać przez oko(znowu okno brudne na wysokości jego pyska,ale co mi tam! :lol: ) a to świadczy tylko o tym ,że tylnie łapy już tak nie bolą. Nawet chętnie biega przy płocie i obszczekuje wszystko co trzeba obszczekać.Z nami też bawi się chętniej. Dla nas jest to pełnia szczęścia. Wiemy,że nie uda nam się go wyleczyć,ale jeżeli choć trochę uda nam się poprawić mu zdrowie i przedłużyć życie ,to będziemy szcześliwi.
Brutus kazał Ci przesłać jego serdeczne hauuu i powiedzieć ,że Cię za to bardzo kocha i nigdy nie będzie na Ciebie szczekał jak będziesz w pobliżu . :lol: Jeszcze raz uściski dla Ciebie i dla Prota. ;:79
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

;:26 ;:50 ;:26 ;:50 ;:26

Hurrra!!!! Strasznie się cieszę!!!

A tak przy okazji muszę się pochwalić, niedawno odkryłam, że ... dotyk dłoni może leczyć :shock: Kiedy Prot miauczy i pojękuje, bo gnatki go bolą, zaczynam lekko masować prawą stronę jego tyłka i nieco mocniej mięśnie tylnej łapy. On ustawia się tyłem i nadstawia grzbiet, żeby głaskać dłużej :D Na koniec kładę ręce na bolącym miejscu i trzymam chwilę bez ruchu. A Prot przestaje jęczeć :roll:

Nie, nie, nie uważam się za równą Kaszpirowskiemu, nie będę też leczyć dotykiem tłumu chorych i kalekich :lol: Ale lekki masaż i ciepło dłoni rzeczywiście łagodzi ból. A jeśli tak, to czemu tego nie robić, prawda?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Masz rację Naleweczko!
Skoro masaż pomaga ludziom z pewnością przynosi ulgę naszym przyjaciołom.
Podobnie my i oni lubimy głaskanie, smyranie a często nawet drapanie (my - po pleckach najczęściej!).
Cieszę się razem z Wami ,że dzięki Nalewce- Brutusowi poprawił się tak zdecydowanie komfort jego psiego życia...
Pozdrawiam psią brać jeszcze świątecznie.. ;:97
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

KaRo pisze:Zbliża się pólnoc...
Ciekawe co w tę wigilijną noc powiedzą nam nasi przyjaciele....
Nadstawmy uszu ,wsłuchajmy się w ich potrzeby,tęsknoty i marzenia.....:) ...
I co powiedziała? :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Że jej życie jest piesko-szczęśliwe,
że nas kocha ale i tak będzie chodziła własnymi drogami...
bo ma charakter ..
że musimy się z tym pogodzić...
Na koniec wylizała moja rękę aż po łokieć...
Było sympatycznie.... :D
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja też próbowałam gadać z "bydlusiem", ale tylko patrzył i ziewał

Obrazek
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Moja Viki najwyraźniej uznała, że nie warto z nami gadać bo o północy już smacznie chrapała :lol:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

mój się przebudził i patrzył takimi zamglonymi oczkami które mu się same zamykały, a łapy rozjeżdżały hi hi hi

ziewnł i położył się wzdychając głośno :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Nalewko masuj pieska stawy jak najczęściej, ja Ci pomogę wirtualnie ;:113

mój Kefir też nic nie mówił, ale po jego radosnej mince sądzę, że prezent gwiazdkowy był dobrze wybrany ;:225

Obrazek
BeataG
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 lip 2007, o 20:00

Post »

A my święta spędzaliśmy intensywnie spacerując

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam po małej przerwie. Jakiś czas temu zaprezentowałam Wam moją małą Fizię. A dziś nieco ładniejsze zdjęcie mojej drugiej suni Lady. Lady znalazłam dwa lata temu w grudniu (to była ta bardzo zimna zima) kiedy miała 2 miesiące. Siedziała na chodniku samotna i usilnie próbowała się przyklejać do nóg różnych przechodniów. Po przeprowadzeniu wywiadu z każdym kto był w zasięgu wzroku okazało się, że tego psa nikt nie zna i nikt nie chce. Oczywiście zabrałam ją natychmiast do weterynarza na szczepienia - a wybierałam się docelowo na świąteczne zakupy. Dziś Lady jest piękną suczką, bardzo żywą i dobrze pilnującą domu. Uwielbia biegać jak szalona. Uwielbia kąpiele wodne. Jest mądra i posłuszna. Świetnie się dogaduje z moimi trzema już kotami - w święta adoptowałam kolejnego kiciusia ze schroniska. Tak więc moje mini zoo to 3 sztuki piesków i trzy sztuki kotków. Od wczoraj zastanawiam się czy nie podjąć się pracy jako wolontariusz w najbliższym schronisku. Ale to dopiero rozważam.
Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

sonia pisze:mój Kefir też nic nie mówił, ale po jego radosnej mince sądzę, że prezent gwiazdkowy był dobrze wybrany ;:225

Obrazek
Piękny kudłacz kocham puchate pieski.
Kefir to mieszaniec? Jużak?
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Iwiko Kefir to pies rasy komondor - owczarek węgierski, jest psem pasterskim, rasa w Polsce mało popularna i ogólnie w Europie jest psem mało popularnym, ma zadziorny charakterek, ale jest kochanym pluszakiem ;:333
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”