W moim ogródku Cz.5 Becia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na powitanie Becia Cz.5.W moim ogródku 2015

Post »

Witaj Beatko! Dawno do Ciebie nie zaglądałem i trafiłem na piękne zdjęcia z wycieczki! Przypomniałem sobie ogrody Hortulusa, które zwiedzałem 2 lata temu. Jest tam tak pięknie, że postanowiłem wybrać się jeszcze kiedyś w innym okresie, bo byłem pod koniec września. I ładnie mi rośnie jedna roślina stamtąd więc przypomina mi to niezwykłe miejsce.
Czytam, że u Ciebie remont? To niech Wam pogoda sprzyja i by można było dokończyć prace bez zakłóceń :wit
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Same atrakcje dla dużych i dla mniejszych. ;:333
Remonty muszą być,tego nie da się uniknąć.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Małgosiu Mirku Jacku Beatko
Remont trwa w dwu pomieszczeniach tylko pomalować zostało płytki ładnie położone wietrzą się pomieszczenia i schną.Zostało mebelki wstawić ale to po niedzieli pojedziemy coś wybrać.
Małgosiu z wyjazdami różnie bywa ale zawsze coś zobaczyć można
Mirku fajnie ,ze zakupy udane
Jacku remont w czterech pomieszczeniach w dwu robiła firma a w dwu sami i powiem ciężko trzeba było rozebrać podłogi drewniane legary wywieść ziemie a w pomieszczeniu było po 6 ton ziemi ręcznie wynieść potem nawieść piasku ,zalać ,,ocieplić ,zalać chudziaka ,drugą warstwę i czekać aż wyschnie pod panele jeszcze wymiana futryn i drzwi co ciężkie już zrobione Żniwa też w miedzy czasie skończone.Jacku warto było jechać do Hortulusa piękne roślinki tez z pusta ręką nie wróciłam przywiozłam sobie biała ostróżkę ,ostrogowca białego i trojeść bulwiasta orange ,która mi znikła po przesadzeniu duże sadzonki wszelkich roślin były a ceny bardzo przystępne.
Beatko dobra i chwila na relaks w pięknym otoczeniu.
jak się uda to wstawię fotki z ogródka ,teraz mam mały dostęp do komputera wszystko wystawione z domu :D a u nas susza.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Remont, upał, nie zazdroszczę. Ja byłam z rodzinką 6 dni nad wodą w okolicach Leszna, było cudnie. Moje dzieciunie nie chciały zwioedzać okolicy, tylko woda, woda i woda. Był w okoicy ogród boatniczny, niestety tylko ja chciałam, więc przegłosowano...ale Twoi widzę bawili sie super miedzy roslinkami...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Współczuję remontu ale też taki przechodziłem łącznie ze zrywaniem podłóg, bo nie było betonowych. Trzymajcie się, najgorsze za Wami ;:333
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu dzieci w upał z wody wyjść nie chcą normalne Moje pojechały do Hortulusa z rana a potem było morze lody ,wszelkie nadmorskie atrakcje i zadowolenie wszystkich
Jacku
remonty zawsze dotykają wszystkich w różnym czasie szczególnie jak się ma swój domek. ii chce się zrobić samemu po swojemu.
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Beatko, podziwiam twoje siły ;:108 Tyle pracy a ty ze wszystkim dajesz radę. Chylę czoło ;:180 Co do remontu to jest tak jak piszesz- w domu zawsze coś trzeba poprawić, naprawić, zmienić bo się zestarzało. No, ale jak już wyremontujesz to radość będzie ogromna ;:108
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Beatko, świetna wycieczka, dzieciaki zadowolone a Wy nieco odsapnęliście. ;:138 ;:138
A teraz szara rzeczywistość... żniwa, remont a za chwilę znowu szkoła i nie sposób się nudzić. ;:112
Dużo siły i dobrej pogody Wam życzę, żeby wszystko sprawnie poszło. ;:215 ;:215
Uściski dla całej rodzinki. ;:cm ;:cm
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, z remontem mam identycznie, cały dach, poddasze od nowa. Zostało położenie dachówki a w środku kończą ścianki działowe, od nowa elektryka, tynkowanie, wylewki ;:134
Dzieci zaraz wracają do szkoły, znów przybędzie obowiązków, ale nie ma tego złego...

U mnie ogród mocno zaniedbany, wykończony upałami, część roślin ucierpiała...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale Ci młodzież porosła! jakoś się nie przyglądałam, ale niedawno taki drobiazg po ogródku biegał!
Magnolia imponująca! Taka rośnie w Kórniku k. Poznana. Pamiętam, że zbieraliśmy z dzieciakami jesienią jej wielkie liście jako ciekawostkę botaniczną.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40

Post »

Beatko mam nadzieję,że ogród tak się utrzyma do późnej jesieni. Oczywiście podlewam ciągle,co trzy dni włączam zraszacze na całą noc i dolewam tylko z węża te miejsca , które nie sięga. Kupiłem takie zraszacze,które podlewają mi 2/3 działki,mają duży zasięg,przymocowałem je jeszcze na tyczkach wyżej co zwiększa ich zasięg.Jest mi teraz troche łatwiej,bo wcześniej to trzy ,cztery godziny codziennie trzeba było stać.Też myślę o zrobieniu jakiegoś systemu nawadniającego bo nasz region robi się coraz suchszy z roku na rok, a bez podlewania wszystko by schło i tak nie cieszyło by oka. Trawę tez musze kosić co 5 dni bo rośnie jak szalona :), az wszyscy sąsiedzi mi zazdroszczą. :)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Widziałam w sieci fajny filmik. Chyba z USA. Wyschniętą trwaę maluja na zielono - dzieci zobaczyły i powiedziały, że musiał to wymyślić Polak :) kto wie. Niska, nie trzeba kosic i zielona ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witaj kochana dawno nie byłam u ciebie i na forum.Teraz nadrabiam zaległości :wit
Super z was rodzinka ;:215 Mam nadzieję ,że wakacje zleciały wam z bagażem pozytywnych wrażeń i pełnego wypoczynku .Ja niestety spędziłam w domu całe dwa miesiące a ostatni miesiąc z rodzinką ,która mieszkała u mnie trzy tygodnie.Teraz zaczynam wracać do normy i nadrabiam zaległości w ogródku i na forum.Piękne zdjęcia i wspomnienia masz z wakacji :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajny urlop mieliście ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Beatko, jestem pełna podziwu, dla Twojej organizacji i sił, nie dość, że remont w domu, żniwa, trójka dzieci, to jeszcze ogród wypielony i czas na wycieczkę i odpoczynek znalazłaś, tylko podziwiać ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”