No to elegancko Moje siewki innych jednorocznych wysiewane 7.03 coś się zatrzymały za ciepło chyba im zafundowałam
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Adamanna, ja w ubiegłym roku wysadzałam do gruntu takie powyciągane, poszły głębiej, pięknie kwitły, tylko nie trzymały się tak prosto, były trochę powyginane, a niektóre prawie płożące, ale na tych kwiatów było najwięcej.
Wysadzę bo szkoda mi będzie wyrzucić , wczoraj je popikowałam zakopując prawie po szyje zobaczymy co w tego wyjdzie , ale posiałam też kilka nowych nasionek
Zasiałam cynie (daliową zieloną i czerwoną liliput Scarlet Gem ) jakieś dwa tygodnie temu. Wygląda teraz tak:
Czy nie jest zbyt wybujała? Wydaje mi się, że ma nazbyt wydłużone łodyżki. Stoi na parapecie okiennym w pokoju (południowe okno), a od trzech dni wynoszę na balkon.
Nie, nie. Tak była zasiana. Na razie nic jej nie robiłam; prawdę mówiąc nie wiem, kiedy pikować. No to dobrze; czyli muszę ją głębiej potem umieścić w ziemi i to wystarczy?
Albo podsyp jej teraz więcej ziemi do tych skrzyneczek, jakoś tak mam w głowie że pikując roślinki zagrzebuje się je po liścienie Twoje posiane są rzadko to w zasadzie nie musiałyby być pikowane
Tak, stamtąd idą do gruntu. Wg mnie szkoda torfowych doniczek na cynie, one dobrze tolerują przesadzanie. Do doniczek torfowych wysiewa się rośliny, które nie znoszą przesadzania.