Halo halo halo
Jutro mam wolne to dzisiaj mam "mały piątek"
Melduję Wam wszem i wobec że balkonik skończony

to prawie bo jeszcze przyjadą dwa koszyki wiklinowe do fuksji (tych co stoją koło Żabci) i muszę założyć linki no nowego nabytku

pewno i tak zmienię jeszcze ustawienie doniczek jak zaczną kwitnąć ale już jest wszystko posadzone i to jest najważniejsze
Justynko - gotowe już
Iwek - zaraz będzie kolejna porcja fotek

jeśli mogę sprecyzować Twoją wypowiedź - Vancouver to pelargonia z gruby stellar - Vancouver Cennential to konkretna odmiana pelargonii, a stellary to grupa tak samo jak np. różane, tulipanowe, bluszczolistne. Sorki za mądrowanie się ale mam na punkcie pelasiek bzika
Madzia - dzięki

staram się jak mogę szukać nowości

po prawej koło Hope był klonik variegata Souvenir de Bonn - już stoją inaczej

notuj notuj, na pewno coś ci jeszcze wpadnie w oko

Ślubny welon ma się dobrze tzn żyje - odchorował podróż ze sklepu i przesadzenie, teraz nabiera sił - ważne żeby zadomowił się w nowym miejscu, na kwiatki poczekam
Izuś smolka - super to będzie jak zakwitną wszystkie roślinki

pelargonie mam część z wymianek, od Adriana i kilka z zagranicznych zakupów - w tym roku kupiłam ze szkółki z Holandii kilka nowości: Barbara Lambert, Annsbrook Jupiter, Charmay Snowflurry i Milden.
Pati - ja już tez zaczęłam notować nowe ciekawe odmiany u forumek, tylko gdzie ja to upchnę
Moniś - pelargonia ma zapachowe liście ale nawet nie wiem jaki to zapach

mi się sposobał ten wzorek na listkach no i to zawsze jakaś ciekawostka pelargoniowa. Skrzaciki są, zaraz je pokażę.