Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Jolu, nie przepraszaj , czasami tylko takie porównania pasują :;230 .

Marto to ja poszukam lesie, choć przyznam że w lasach takich okazów jak Twoje nie widziałam nigdy, dlatego myślałam że to jakieś inna odmiana, gdzieś w lubelskim w lasach rosną. Jak nie znajdę to się uśmiechnę, może coś jeszcze odrośnie od niego. :D

Elwi, tak taka żarówa przydatna na wszelkie prace eMów w ogrodzie :;230 .

Ale po krótkiej złości :cry: :twisted: ;:223 wybaczyłam bo same zobaczcie , że można w takiej trawie nie zauważyć wsadzonych patyczków ;:202 . Tak wybujała przez tydzień.
Obrazek
Młode patyczki wycięte,a stara wierzba połamana
Obrazek

Efekty pracy wierzba sprzątnięta , trawa skoszona .
Obrazek

Przed wypoczynkiem weekendowymObrazek
A teraz efekt wypoczynku weekendowego :;230. ( tu trawa jeszcze nie rośnie, nie żebym wyskubała :;230 )
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko ile ja roślin straciłam ;:oj Co wracałam do domu,a M siedział nad Al i szukał roślin to już wiedziałam :;230 teraz w ogrodzie mam minimum trawy i koszę sama....nie ma innego wyjścia, a M kosi łąkę :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to chociaż chciał odkupić na tym Al. swoje winy :;230 .

Trochę tulipanów , już koniec, część przekwitła część uschła......, i floksy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To udane :;230 chodziło o tego bodziszka żałobnego a nie zdjęcie resztek tulipana
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Te tulipany rozmarzają po "Zośce" Obrazek Obrazek
.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miałaś zimną Zośkę? To dobrze że pomidory nie zmieściły się do auta :;230 Dorotko coraz więcej kwiatów pokazujesz, a na zdjęciu z bodziszkiem widziałam w pierwszej chwili tylko tulipana zgodnie z
Trochę tulipanów , już koniec, część przekwitła część uschła......, i floksy.
;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz czasami mi eMa wymysły na dobre wychdzą :;230 . A myślałam, że ten tulipan będzie niezauważony :;230 :;230. Marysiu aż mi się moja twarz sama śmiała jak zobaczyłam takie widoki , a przede wszystkim coś takiego.
Obrazek Obrazek To jest chyba irys mleczny mój ulubiony, niesamowitej jest to jak ucieszyć może taki mały kwiatuszek. Jeszcze jedna roślina ( jeśli można już ją nazwać rośliną) mnie bardzo ucieszyła , to tamaryszkowe gałązki zerwane w W-wie , przetrwały zimę i jedna będzie kwitła ;:63 (wielkość rośliny 5cm ;:170 ).
Po Zośce takie widoczki( z tyłu :;230 tulipany z opuszczonymi głowami) kukliki zmarznięte ale stoją i cieszą.
Obrazek Obrazek
Tymianek zaraz będzie kwitł Obrazek
Mój przemarznięty złotlin zakwitł jednym kwiatuszkiem ;:185 Obrazek
pigwa też zsypana ;:306 Obrazek
pierwszy czosnek
Obrazek
bzy dopiero zaczynają, ale jestem opóźniona ;:222 Obrazek .
O tu jest super zdjęcie , sławojka z naturalnym aromatem w koło Obrazek prawie już jak zabytek , pięknie wśród bzu się prezentuje :;230 .

Dobrze , już nie zanudzam tymi zdjęciami przekwitłych tulipanów. :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dorotko jak to zanudzasz takich widoków nigdy za dużo.
Zdjęcie z brzozami jak z katalogu, matko jak ja Ci ich zazdroszczę / pozytywnie /. ;:196
Ta ścieżka w trawce całkiem fajnie wygląda, tak jakby była zrobiona specjalnie.
Tylko kwietnej łączki po bokach brakuje. :D
U Ciebie przymroziło a u mnie cieplutko jak w lecie.
Jakie to niesprawiedliwe.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No co ty Dorotko jakie zanudzanie, ślicznie, że chce się wskoczyć przez ekran i pobuszować w twoich rabatach ;:87 a kwitnący tymianek widzę pierwszy raz jest BOSKI ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zanudzaj jeszcze ! proszę ;:180
Sławojka klimatyczna ;:224 przymroziło w Zośkę u nas nie i mam nadzieję że już w ogóle nie przymrozi ;:185
Irys mleczny....zapisany, bo jest uroczy ;:167
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Dorotko, witaj... ;:196
Ależ Ci ogród dorośleje, a Te Brzozy, to dla mnie sama radość... ;:167
Ciesz się, że u innych bzy to wspomnienie, a u Ciebie dopiero kwitną...
Domek wśród bzów wygląda rewelacyjnie... ;:333
Ławeczka czeka, mówię moim, że dla Pani Dorotki... Śmieją się, że się na panią przefasonowałam... ;:306
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko zgadzam się to strasznie niesprawiedliwe ;:145 , w ogóle jakoś zimniej u mnie. Patrząc na Twoje zdjęcia to u Ciebie naprawdę pełnia lata ;:3 . To dopiero widoczki. Ta wykoszona na robienie zdjęć ścieszka też mi się podobała, ale no nie tu. Przy trawie pod płotem, pod brzozami będzie łączka ( jak wyrosną maczki, odętki i już nie pamiętam co jeszcze, ale na pewno nie będzie tam rumianku ;:222 ( bo nie kupiłam- jakiś rarytas czy co?).

Aniu tymianek( macierzanka ) kwitnie główkowato na fioletowo, biało różowo , róznie ten chyba jest niebieski, albo fiolet ale dopiero w pąkach był no i oszroniony ;:222 . Chcesz? to wyślę.

Marysiu wiedziałam, że ta fotka ze sławojką Ci się spodoba ;:306 , mi w sumie też to zdjęcie się podoba :;230 . Irys mleczny jak tylko się rozrośnie ( a taką mam nadzieję) pojedzie do Ciebie ;:196 ,. Tylko zapisz sobie proszę i przypomnij.

Dorotko :;230 Domek przez wielkie D>> ;:306 . Mam nadzieję , że się doczeka ławeczka , jak bym chciała. Na razie choć wirtualnie mi wyślij fotkę ;:180 .

Trochę białego zakątku pod dębem Leosiem. :wink: . Coś tam białego kwitnie ;:306 ale doszły też niebieski i żółty, bo doszłam do wniosku, że mało jest roślin białych, które chcą rosnąć w cieniu, na suchej górce, więc trochę już eksmitowałam w lepsze dla nich miejsca.

Na razie lepiej prezentuje się lewa , niższa strona górki, rośliny lepiej się rozrosły( przez rok), tam więcej wilgoci. Z prawej strony dębu jest wyższa i sucha górka w cieniu, więc tam mam problem. :? Na zdjęciach Berberys Thunberga Golden Ring
marzankia wonna, biały pierwiosnek( już drugi miesiąć tak kwitnie, teraz dostał towarzystwo żótego, jasnota plamista Beacon Silver Lamiom, brunera od Marty (koziorozec) ale nie wiem jaka- ważne że się przyjęła i kwitnie, białe fiołki,Tiarella 'Candy Striper', dąbrówka bordowa od Dorotaki Dorotkow0
- reszta na razie mało atrakcyjna.
,
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek i ogólnie Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, coś pomyślę, nad tymi zdjęciami, ale czy coś z tego wyjdzie to nie wiem. Syn mi oprogramowanie zmienił i powoli się uczę, bo to dla informatyków jest, a ja ciut wolniejsza jestem... ;:131
Zakątki masz śliczne, chętnie obejrzałabym Twoje urokliwe miejsce na żywo... Ale może kiedyś...
Tak to już jest, że zmieniamy planowane założenia, na tym chyba polega nasze zamiłowanie do ziemi... Zawsze coś innego, gdzieś indziej... Naśladujemy naturę, choć w minimalnym stopniu... ;:333
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko wszystko można ogranąć, powoli syn na pewno nauczy. ;:196 Przyjedziesz, posiedzimy ;:136 , pogadamy.
Ale właśnie doła złapałam. Wstawiając zdjęcia białego zakątka pod dębem Leosiem, przypomiałam sobie, że wsadziłam wiosną cymbalarie bluszczykowatą- i wiesz co , wyyyyyyyyyypieliłam ;:145 ;:145 ;:145 . Już będę resztę dni myślała, czy ją w kupie zielska znajdę, może nie obeschła , to była malutka sadzonka, dobrze, że nie rozrzuciłam zielska z pielenia tylko na kupie leży . Może się uda. ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, jak by syn był w domu, to pewnie by nauczył, a tak ja sama powoli ogarniam. A czasu na komputer, jak na lekarstwo. Dziś leżę grypskiem powalona, to coś tam czasu mam, tylko głowa i oczy mi nie dają spokoju...
Zdjęcia robię w miarę na bierząco, więc ten rok dokumentuję...
Też mi się zdaży coś ciekwego na kompostownik wyrzucić. Jeszcze jak zdążę przed mężem to uratuję, a tak on porządki porobi, potnie, poszatkuje i nic nie gadam, bo sama zawaliłam sprawę... :roll:
Zimno miałaś, nikt nie gmerał, może się uda. Ja niestety nie mam, bo bym Ci podesłała... ;:167
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Masz cudownie z tymi drzewami, jak ja bym chciała mieć takie drzewa w ogrodzie..... :roll:
Ludzie często po kupnie działki pierwsze co robią to wycinają wszystko jak leci a potem żałują że wycięli, bo na duże drzewo czeka się dziesiątki lat a wielu nawet nie dożyje takiego drzewostanu.
Jak dosadzisz krzewy i się rozrosną to będzie piękny i naturalistyczny efekt, którego tylko można pozazdrościć. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko moja dobra duszyczko ;:196 nie kłopocz się bo ja i tak nie mam gdzie sadzić ;:145 chyba że tego białego, zadarniającego masz pod dostatkiem to kawałek bym przygarnęła ale to dopiero na jesieni. Mam jedno miejsce w ogrodzie pod wierzbami ale tam ciągle sucho, jak myślisz dałoby radę tam rosnąć?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”