Grażynko zgadzam się to strasznie niesprawiedliwe

, w ogóle jakoś zimniej u mnie. Patrząc na Twoje zdjęcia to u Ciebie naprawdę pełnia lata

. To dopiero widoczki. Ta wykoszona na robienie zdjęć ścieszka też mi się podobała, ale no nie tu. Przy trawie pod płotem, pod brzozami będzie łączka ( jak wyrosną maczki, odętki i już nie pamiętam co jeszcze, ale na pewno nie będzie tam rumianku

( bo nie kupiłam- jakiś rarytas czy co?).
Aniu tymianek( macierzanka ) kwitnie główkowato na fioletowo, biało różowo , róznie ten chyba jest niebieski, albo fiolet ale dopiero w pąkach był no i oszroniony

. Chcesz? to wyślę.
Marysiu wiedziałam, że ta fotka ze sławojką Ci się spodoba

, mi w sumie też to zdjęcie się podoba

. Irys mleczny jak tylko się rozrośnie ( a taką mam nadzieję) pojedzie do Ciebie

,. Tylko zapisz sobie proszę i przypomnij.
Dorotko

Domek przez wielkie D>>

. Mam nadzieję , że się doczeka ławeczka , jak bym chciała. Na razie choć wirtualnie mi wyślij fotkę

.
Trochę białego zakątku pod dębem Leosiem.

. Coś tam białego kwitnie

ale doszły też niebieski i żółty, bo doszłam do wniosku, że mało jest roślin białych, które chcą rosnąć w cieniu, na suchej górce, więc trochę już eksmitowałam w lepsze dla nich miejsca.
Na razie lepiej prezentuje się lewa , niższa strona górki, rośliny lepiej się rozrosły( przez rok), tam więcej wilgoci. Z prawej strony dębu jest wyższa i sucha górka w cieniu, więc tam mam problem.

Na zdjęciach Berberys Thunberga Golden Ring
marzankia wonna, biały pierwiosnek( już drugi miesiąć tak kwitnie, teraz dostał towarzystwo żótego, jasnota plamista Beacon Silver Lamiom, brunera od Marty (koziorozec) ale nie wiem jaka- ważne że się przyjęła i kwitnie, białe fiołki,Tiarella 'Candy Striper', dąbrówka bordowa od Dorotaki Dorotkow0
- reszta na razie mało atrakcyjna.
,

i ogólnie