Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Albo trojeść amerykańska...teraz mi się przypomniało.Ale ona ma fioletowe kwiaty.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś od rana pogoda przechodzi samą siebie.W ciągu kilku minut potrafi się zmienić z ulewnego deszczu w chwilowe promienie buchające z nieba...o co kaman?Ja wiem,że to marzec i w marcu jak w garncu,ale dziś naprawdę nie jest nudno....dzieje się ;:303
Grad oczywiście tez zawitał...

Madziu czasami jest tak,że z tej najsłabszej sadzonki wyrośnie potem piękny krzaczor,czego Ci życzę ;:108

Wandziu tak,kupiłam wtedy róże w Auchan.Miały być angielskie.I tu mam problem,ponieważ nie do końca je zidentyfikowałam.
W tym roku postaram się im uważniej przyglądnąć,powąchać,zajrzeć do wnętrza kwiatu.
Jedną z nich tą morelową posadziłam na rabacie z trzema innymi i nie podpisałam ;:222
Teraz mam całkowite pomieszanie,jeśli chodzi o odmiany.Nie dopilnowałam ;:303

Pepsi zapytam się wujka jakie to ma kwiaty,sama nie wiem co z tym zrobić....no dylemat się pojawił.
Nie znam tej rośliny i boję się,że później będę żałowała ;:224

Dzisiejszy śnieg z deszczem,grad i wszystko co było możliwe....na balkonie

Obrazek

Zimno mi....Dr.Ruppel

Obrazek

Trawka ostnica puszcza zielone...

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu werbena na pewno wzejdzie, może masz jakiś chłodniejszy parapet. U wszystkich pokazują się siewki. Powojnikowi przydałby się szaliczek. Piękna kompozycja różowych. Mojej ostnicy w gruncie jeszcze nie przycięłam, nie wiem czy przeżyła. Dziękuję za rady różane. ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

He, he, Annes, pogoda zaiste wisielcza, przechodzi samą siebie :shock:.
Marzec żegna się z nami ostro, a jest obawa, że równie ostro przywita nas kwiecień ;:219.
U Ciebie pogoda jak z tragedii Szekspira, u mnie podobnie, choć bez śniegu i bez słońca.
Biedny ten Dr Ruppel, taki zmarznięty... ;:224.

Ale moje pozdrowienia gorące - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aness, mam dokładnie taką samą pogodę ;:222 Wczoraj nawet grzmiało i błyskawice rozświetlały niebo przez dobre pół godziny :shock:
Czy te powojniki będziesz wnosiła do domu, albo jakoś okrywała? Pytam bo mój Jackmani jest na tym samym etapie co twój Dr.Ruppel i nie wiem czy go jakoś zabezpieczać czy zrobić mu szkołę przetrwania ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie taka sama pogoda dobrze ,że trwają świąteczne przygotowania to w domu jest praca
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie werbena wyszła parę dni temu są wszystkie cztery sztuki :;230 , na nie wiem ile :wink: .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

U mnie wczoraj grad, dziś śnieg ze dwie godziny padał i to taki gruby, mięsisty. Normalnie zima no. :oops:
Moje powojniki mają mniejszą zieleninkę.
Tez mi się wydaje, że wyjdzie Ci ta werbena. Daj jej jeszcze czas.
No i muszę przyznać, że strasznie poszczułaś mnie różą Baronesse w wątku Sonii. No cudo z niej! ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Anes - zaiste pogoda spłatała nam wszystkim niezłego figla. Tyle już było radości w związku z ciepełkiem i słoneczkiem, a tu krach : deszcz, śnieg, grad i na domiar złego jeszcze wichury. Aż strach się bać, co będzie dalej.
Mimo wszystko życzę Ci ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Pogoda u mnie jak u Ciebie.Własnie słucham o zburzonych budynkach. zerwanych dachach ;:185
Własnie żeby nauczyć się trochę cierpliwości warto wysiewać nasiona.Ja siałam nasionka i żeby siewek nie zagłaskać, bo mam skłonności ;:224 kupiłam sobie azalię taką mała doniczkową , wymagała ona ode mnie codziennego podlewania.Odwróciła moją uwagę od nasionek i dzięki niej dochowałam się ładnych sadzoneczek pomidorków ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anuś :wit
Leonardo piękny.Mam nadzieję,że i mój w tym roku zakwitnie ładnie :)
Zimno
strasznie,ale roślinki prą do przodu.Wiosna coraz bardziej się nam rozwija.I dobrze!!.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, ale nam tu piękne "wiosenne" zdjęcia pokazujesz... brrrrr ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zimnica totalna nadal panuje,zmiana pogody z minuty na minutę,powtórka z wczorajszego dnia.
Słońce,deszcz,grad i wiatr,który gra i udaje,że jest artystą. No nieciekawie...hmm
Brak mi ruchu,brak mi działki...wiem trzeba się zająć garnkami,ale ja już nie byłam kilka dni i ciekawa jestem jak moje roślinki ;:224

Soniu czekam wciąż i byłabym happy,gdyby mimo wszystko mi wzeszło kilka nasionek.
Na wszelki wypadek mam jeszcze część nasionek,to posieję wprost do gruntu.
Powojniki radzą sobie,dopóki nie ma przymrozku to jest ok...nawozu żadnego nie dostały,a pną się w górę bardzo ochoczo ;:333
Zawsze służę dobrą radą :D

Jagodko kwiecień chyba pozazdrościł marcowi i przejął jego rolę,nie odpuszczają ...
Dr.Ruppel poradzi sobie,mam osłonięty balkon z dwóch stron,dość głęboki,na fotce tak to groźnie wygląda ;:108
Pozdrawiam i macham w Twoją stronę :wit

Sabinko ja swoje hartuję,nie wnoszę do pomieszczenia,przymrozków nie widać jak na razie,bo 8 kwietnia podobno mają być kilkustopniowe.

Jadziu to jedyny plus takiej brzydkiej aury,że nie myślę tak często o działce,pewnie gdyby była słoneczna pogoda to mało co w domu bym zrobiła ;:218

DTJ 4 sztuki? No ciekawe ile u mnie wyjdzie,na razie mam jedną i z dnia na dzień jest nieco większa.
Codziennie z rana lecę do niej i zaglądam,czy rośnie ;:303

Aneczko prawda,że ładna jest Baronesse? Pamiętam,że wiele osób ją chwaliło,za bujne kwitnienie,zdrowotność...i tak mi utkwiła w pamięci.Sama jej nie mam,ale nie można mieć wszystkich róż,więc będę podglądała u innych...
Tobie wyszła werbena,więc i moja w końcu się pojawi,liczę na to ;:333

plocczanka pogoda dziś jak kameleon,wszystko z nieba leciało.Ciekawe,czy w nocy dalej będą gwizdy,czy się uspokoi?
Dziękuję za słoneczko,Tobie też życzę promyków ;:333

MamaFrania masz dobre pomysły,najpierw z oponą,a teraz podpowiadasz,że należy kupić inną roślinkę do zagłaskania...co by tu zakupić?

Anabuko próbuję doszukać się rozkręcającej się powoli wiosny i zauważyłam,że rosnąca pod oknem wierzba mandżurska zaczyna się zielenić ;:108
Nie zdążyłam kupić bratków na balkon,chyba kupię sobie do wazonu pęk tulipanów ;:224

sweetdaisy pokazuję aktualne,wiem,że aż zimno się robi jak się na nie patrzy...zaraz wstawię coś do ogrzania :D

Niecierpliwa ze mnie istota ...czekając na werbenę z nasion,na która nadal czekam...kupiłam sadzonkę werbeny...teraz ze spokojem oczekuję rodzimej ;:333

Obrazek

Pashmina z lipca 2014

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

F twierdzi że Kaiserin w pierwszym roku zawsze jest taka niemrawa... no nie wiem. Będę ją obserwować. Mam nadzieję że nie padnie. I będzie ładnie kwitła. Mam w domu mini ogród. Stoją magnolie i 19 powojników. Przede mną sadzenie. A tu taka pogoda że sama nie wiem co robić.
No tym zdjęciem tej Pashminy sprawiłaś że rozpłynęłam się. W żadnej kwiaciarni nie widziałam takiego bukietu. Oj przecudna, prześliczna nooo i robo konkurencję Edence.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu a połóż te swoje nasionka werbeny na ciepłym, nie gorącym, kaloryferze. Nie parapecie ale bezpośrednio na kaloryferze. W ciepełku, nawet jeśli będą mieć ciemnawo. Ja tak swoje trzymałam ok dwa tygodnie. Może dlatego szybciej wzeszła niż Twoja? Bo chyba w tym samym czasie posiałyśmy... Tak sobie gdybam... Może coś przyspieszy?
Jaką werbenę posadziłaś? Patagońską? Czy tą taką zwykłą doniczkową?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”