Kolekcja dalii ze Śląska cz.II

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2007, o 08:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolekcja dalii ze Śląska cz.II

Post »

maniusika - O tak roboty sporo ,ale nie narzekam :D Zawsze ktoś pomoże choćby tylko trochę .
Odpłacają się za to przez całe lato i jeszcze jesienią .

Bardzo miło mi, że zawitała do nas po dłuższej nieobecności Ola ;:7
Jeszcze miesiąc, może więcej i zaczynamy wyciągać z piwnic i dzielić nasze karpy.
Ciekawe jak się będą prezentować po stosunkowo ciepłej zimie :?:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam kamienną piwnicę i zawsze jednakową temperaturę od 8-10 stopni . Na wiosnę jak jest ciepło na podwórku to wynoszę skrzynki z daliami bo prędzej mi wypuszczają kiełki jak w piwnicy ..
Na oknie już mi się pokazują siewki , jak szybko podrosną to nie wiem gdzie je będę pikować jak w szklarni będzie jeszcze zimno .. Chyba się pośpieszyłam z sianiem ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiesz Grzegorzu, że ja raczej z tych podczytujących i podziwiających osiągnięcia innych. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Dzięki Tobie w zeszłym roku pierwszy raz miałam dalie, mam nadzieję, że i w tym coś z tego wyjdzie :?
Za obecność lilii w miim ogrodzie, to w sumie też Tobie powinnam podziękować ;:138
Pozdrawiam serdecznie :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Grzesiu ja również od kilku sezonów podglądam daliowe wątki i wreszcie wygospodarowałam na nie miejsce.Tym bardziej że podziwiam je u Marty w ogrodzie po sąsiedzku,a ona chwali te twoje że najpiękniejsze .
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu Cieszę się że potrafiłem kogoś zarazić kwiatami ,a w szczególności daliami czy liliami .
Coś kojarzę że kiedyś obiecałaś coś wstawić z dalii na mój wątek , i mimo że tylko podczytujesz i nic nie wstawiłaś nie potrafię się na Ciebie za to gniewać :D

alinaK
- pozdrów Martę .Sezon daliowy już niedługo będziemy otwierać . Może po sąsiedzku teraz Marta będzie zaglądała do Ciebie
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Na Grzegorza idzie zima do morza - zwiastunie wiosennej oczekiwanej aury -
spełnienia wszystkich zamierzeń i planów .Taaaakich dalii i czołowych miejsc na daliowych wystawach ;:cm
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję Lodziu ;:cm
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Witam Grzegorzu czy gorączka wiosenna dotarła i do Twojego wątku? :wink: Na wyciąganie dalii z piwnic chyba jeszcze za wcześnie ale chętnie popodziwiam jakieś Twoje dalie na fotkach których nie pokazywałeś. Mnie też zaraziłeś daliami i przypomniały mi się obrazki z dzieciństwa dobrze, że znowu goszczą w naszych ogrodach.
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewo
No tak pamiętam jak przychodziłaś na wystawy dalii w Rybniku , aż w końcu dałaś się skusić na kilka karp.
Gorączka wiosenna jest tylko w mojej głowie . Do ogrodu jeszcze nie zawitała ,chociaż myślę że to już niedługo.
W moim wątku też chyba bardzo jej nie widać .Także w piwnicy jeszcze wszystko śpi .
Przebudzenia karp planuje najszybciej po świętach . Wtedy to pewnie już będzie czuć wiosnę .
Przyznam szczerze Ewo że nie posiadam fotek których nie pokazywałem wcześniej.
Za to co jakiś czas wstawiam coś do katalogu daliowego , są to przeważnie odmiany które pokazywałem już wcześniej na moim wątku .
Poszukam jeszcze czy można by wstawić coś do katalogu ,ale chyba już wszystko jest .
Nasza Basia posiada niezliczone fotki odmian i ciągnie praktycznie ten wózek w katalogu daliowym sama, samiuteńka .
Powinna dostać jakiś medal chyba za to od administratorów tego forum :D
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lis 2011, o 12:27

Post »

Grzegorzu,
jakby tak policzyć zdjęcia w katalogu dalii, to chyba Twoich jest więcej. I liczę na jeszcze więcej! Ne me quitte pas! Ja wykorzystuję zdjęcia innych osób, oczywiście, za ich zgodą. Swoich już nie mam za dużo, bo robię je w większej liczbie w sumie od niedawna, wcześniej sporadycznie coś cyknęłam, bo nie miałam czasu zajmować się tym na większą skalę. Wciąż liczę na większe wsparcie od miłośników dalii. Katalog przydatny jest dla wszystkich, więc niech wszyscy wstawiają odmiany, których jeszcze tam nie ma. Także te rzadkie, mniej spotykane, starsze - różne!
U mnie do wiosny jeszcze bardzo daleko. Kwitną krokusy, muszę w sobotę pójść na działkę i zrobić parę zdjęć... Bo to, że kwitną wiem od sąsiadki...
Grzesiu, jak miewają się Twoje cesarskie korony - miałeś ich całą masę... Będą kwitły w tym roku?
Pozdrawiam
Barbara
tomisiu
50p
50p
Od: 24 sie 2015, o 12:17

Post »

Drodzy daliowcy, Grzegorzu i Basiu, jak wiecie teraz przeglądam wszytko o daliach. W dobrze znanym Wam katalogu dalia z numerem 1-ym nazywa się Reiso, z ptaszkiem nad s. I nie ma jej w Waszym katalogu, możecie to naprawić?
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lis 2011, o 12:27

Post »

Tomku,
chętnie bym umieściła zdjęcia odm. Reišo, ale nie mam ani jednego, bo ja nie mam w mojej kolekcji tej odmiany. Może Grzegorz?
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety ja nie posiadam tej odmiany także .
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wybacz Grzegorzu, że nie wstawiłam zdjęć w Twoim wątku. Jedyne, które zdążyłam zrobić zanim wiatry i deszcze zniszczyły najładniejsze okazy, przesłałam Ci na maila. Czuję się trochę usprawiedliwiona :oops: Całe szczęście, że masz taką pobłażliwą naturę, że się na mnie nie pogniewałeś ;:168 Bo byłoby mi bardzo smutno :cry:
Może w tym roku będzie lepiej, choć jeśli zrobię jakieś zdjęcia, to raczej też prześlę na maila, bo nie korzystam z żadnego serwera hostingowego.
Inna sprawa, że moje dalie przy Twoich, mogą się schować...
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

W tym roku obiecałam sobie - ograniczam "zachorowanie roślinne" do róż, powojników i pomidorów. Na więcej nie mam czasu, pieniędzy i ogródka. Weszłam w twój wątek Grzegorzu i od razu kupiłam kilka dalii ;:306 Przepięknie wyglądają te wielokolorowe łany dalii, a nagrody na wystawach - w pełni zasłużone. Pozdrawiam :D
Mów mi Jane! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”