Szamanka pisze:hmmm... pielenia o tej porze się nie podejmuję, zrobiłam to w zeszłym roku i okazało się, że powyrywałam jakieś ważne malizny

Poczekam więc jak będzie widać konkretnie co jest czym
Bratki miałam 2 lata temu na balkonie, ale dopadł je mączniak? (taki ni to pył, ni to pleśń).. trochę się zniechęciłam.
Liczę się z tym, że mogą być straty - co roku są podczas wiosennego porządkowania - zawsze coś wyplewię albo przydeptam (wschodzące czosnki, lilie)
Nie wiedziałam, że bratki mogą złapać mączniaka

Ja kupuję bratki na rabaty i do donic co roku od wielu lat - miniaturowe i te klasyczne, ale nigdy nie miały mączniaka

. Spróbuj jeszcze raz, nie ma się co zniechęcać. One nie są drogie, a bardzo urocze i dobrze znoszą przymrozki nocne
garden11 pisze:Monia, jak przyjdzie wiosna to Ty labę będziesz mieć taki porządek masz

Oj,
Ewciu, w ogrodzie zawsze jest co robić - chwasty atakują cały rok
Elwi pisze:Moni, przy takich zakupach, dekoracja doniczkowa będzie cudna

No, ale to nic nowego, u Ciebie zawsze wspaniale udekorowane jest wejście do domu
Popracowałaś w ogrodzie? Porządek wzorowy

Dla mnie wciąż za zimno, brrr. Cieplej było w styczniu, wtedy wykopałam część dołów pod róże. Pozostaje nadzieja, że jakieś ciepłe prądy w końcu dotrą nad Polskę.
Zimno, zimno, ale trzeba się sprężyć, bo nie wyrobiłabym się do wakacji
Dzisiaj też na chwilę wyszłam na rabatki - oczyściłam kilka przywrotników na rabacie po prawej stronie. Jutro po pracy też na chwilkę wyskoczę, może uda się chociaż na pół godziny przez zmrokiem
Annes 77 pisze:Moni czytam,że ostro się wzięłaś do pracy,ja wczoraj tylko powojniki poobcinałam,ale jeszcze kilka mi zostało.
Pod koniec marca tez planuję kupić bratki na balkon i stokrotki.Posadziłam tez wczoraj trzy nowe lilie,ziemia idealna do sadzenia
Lobelię planuję wysiać jutro po raz drugi,pierwsza partia nieudana
Miłej niedzieli

W ubiegłym roku stokrotki trzymały mi się wyjątkowo długo w donicach. W tym roku może też kupię
Aniu, jesteś dzielna z tymi wysiewami

Ja się poddałam - wysiewam tylko kobeę