Moja przygoda z roślinami
Re: Moja przygoda z roślinami
Nie przepraszaj - wszyscy będziemy teraz nadrabiać na forum przez jesień i zimę. Śliczna dyńka 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic się stało. Najważniejsze, że wróciłeś i jesteś.
Ta dynia też przyciągnęła mój wzrok. Ciekawy okaz!

Ta dynia też przyciągnęła mój wzrok. Ciekawy okaz!

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Witam ponownie
W tym tygodniu spacerowałem po lesie zbierając szyszki, korę, mech, itp. W piwnicy mam bałagan bo wszystko się tam suszy.
Z zeszłorocznych zapasów leśnych darów dziś zrobiłem pierwszy stroik - nikt jeszcze o nim nie wie jesteście pierwsi.
W grudniu może będę miał więcej wolnego czasu to będę działał dalej. Mam nadzieję że wam się spodoba mój pierwszy w 2015 roku stroik bożonarodzeniowy.
Sezon świąteczny uważam za otwarty.

W tym tygodniu spacerowałem po lesie zbierając szyszki, korę, mech, itp. W piwnicy mam bałagan bo wszystko się tam suszy.

Sezon świąteczny uważam za otwarty.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren

-
- 200p
- Od: 30 paź 2007, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Cieszę się że wam się podoba.
Lubię wymyślać rożne ciekawe, odmienne ozdoby. Mam nadzieję że w tym roku nie zabraknie mi czasu na rozwijanie swoich umiejętności.

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Hej wam wszystkim
By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie!
Troszeczkę te życzenia spóźnione, ale jak to bywa przed świętami byłem zawalony pracą przez ostatnie kilka dni.
Takie tam moje dekoracje:
Ten już znacie tylko teraz jest udoskonalony przez mamę

By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie!
Troszeczkę te życzenia spóźnione, ale jak to bywa przed świętami byłem zawalony pracą przez ostatnie kilka dni.
Takie tam moje dekoracje:
Ten już znacie tylko teraz jest udoskonalony przez mamę

Helen Mirren
Witaj Rafałku
Tylko pozazdrościć mamie, takiego synka!
Mój nastoletni osesek poproszony o pomoc w ogrodzie, jeśli już ma chęć pomocy, to najczęściej kończy się na tym, że z dobrych chęci, wychodzą złe czyny, razem z trawnikiem kosi kwiaty twierdząc, że myślał iż to chwasty
Gratuluję cierpliwości do wysiewów, efekty godne podziwu
Mam pytanie natury technicznej. Jestem szczęśliwą posiadaczką starych okien
, chciałabym poprosić męża o zbudowanie takiego inspektu, możesz mi wyjaśnić zasadność nachylenia w/w pod kątem? Z tego co widzę "dno" nie jest płaskie, prawda?
Jeśli chodzi o stroiki, to gratuluję, młody człowiek, chłopak(!), a zajmuje się takimi manualnymi cudami przypisywanymi z reguły kobietom, brawo!

Tylko pozazdrościć mamie, takiego synka!

Mój nastoletni osesek poproszony o pomoc w ogrodzie, jeśli już ma chęć pomocy, to najczęściej kończy się na tym, że z dobrych chęci, wychodzą złe czyny, razem z trawnikiem kosi kwiaty twierdząc, że myślał iż to chwasty

Gratuluję cierpliwości do wysiewów, efekty godne podziwu

Mam pytanie natury technicznej. Jestem szczęśliwą posiadaczką starych okien

Jeśli chodzi o stroiki, to gratuluję, młody człowiek, chłopak(!), a zajmuje się takimi manualnymi cudami przypisywanymi z reguły kobietom, brawo!

Kasia
Dziękuję za tyle pochwał.
Jestem na studiach i jakoś tak wyszło że w ogrodzie lubię odpoczywać. Wysiewy są moje i mamy to ona ma więcej cierpliwości do roślin. Jeśli chodzi o stroiki to mam ciotkę florystę i cos zawsze z mamą u niej podpatrzymy ona coś doradzi i cos sami zrobimy.moim zadaniem jest ucięcie jakieś deski, pnia zbicie czegoś (jestem po prostu od ciężkiej pracy) a mama dodaje swoje dodatki, typowe dla świąt.
A o inspekt poprosiła mnie mama żebym zrobił. Dno ma proste tylko się tak wydaje bo deski są skośno przybijane. I jeśli ustawisz inspekt tak to prawdopodobnie będzie się szybciej nagrzewał. Mam nadzieje że pomogłem.

A o inspekt poprosiła mnie mama żebym zrobił. Dno ma proste tylko się tak wydaje bo deski są skośno przybijane. I jeśli ustawisz inspekt tak to prawdopodobnie będzie się szybciej nagrzewał. Mam nadzieje że pomogłem.

Helen Mirren
Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość, miłość,
pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń,
a gdy się one już spełnią, niech dorzuci garść nowych marzeń,
bo tylko one nadają życiu sens!
Szczęśliwego Nowego Roku życzy rafik5678 dla wszystkich forumowiczów odwiedzających mój wątek.

pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń,
a gdy się one już spełnią, niech dorzuci garść nowych marzeń,
bo tylko one nadają życiu sens!

Szczęśliwego Nowego Roku życzy rafik5678 dla wszystkich forumowiczów odwiedzających mój wątek.

Helen Mirren
Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, pozwoliłem sobie odwiedzić Twój piękny ogród. Jestem pełen podziwu, zazdroszczę Ci troszeczkę bo jak widzę produkujesz wiele sadzonek samodzielnie a ja niestety nie mam takiej możliwości, mieszkanie małe a zona mnie goni z parapetów
.

beatrix+ witam w skromnych progach
dzięki za pozytywną opinię. A na mikołaja szukam dużego drzewa na grubego mikołaja na następne święta.
Zbyszek50 Witam!
Tylko tak ci się wydaje, aż tak dużo sadzonek nie produkuję; chociaż patrząc w skali całego roku to jednak się trochę tego nazbiera. 

Zbyszek50 Witam!

Helen Mirren
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rafale !świetna lektura Twojego wątku. Jestem pełna podziwu i uznania dla Twojej pracy, jako młodego ogrodnika
Świetne wysiewy i doskonałe efekty. Ja co roku wysiewam też bardzo dużo jednorocznych kwiatków , są świetnym dopełnieniem rabatek bylinowych. Pelargonie wysiewam od kilku lat, z doskonałym efektem. Wyhodowane od nasionka najbardziej cieszą i satysfakcjonują. Stroiki i rodzinka mikołajkowa świetna. Będę kibicowała Ci w ogrodowych poczynaniach. Pozdrawiam serdecznie i w Nowym Roku życzę Tobie i Twoim bliskim samych serdeczności, wszystkiego co dobre i piękne oraz sukcesów w uprawie różnorodnego kwiecia i warzyw. 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki