Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

Nie przepraszaj - wszyscy będziemy teraz nadrabiać na forum przez jesień i zimę. Śliczna dyńka ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nic się stało. Najważniejsze, że wróciłeś i jesteś. ;:138
Ta dynia też przyciągnęła mój wzrok. Ciekawy okaz! ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam ponownie :wit

W tym tygodniu spacerowałem po lesie zbierając szyszki, korę, mech, itp. W piwnicy mam bałagan bo wszystko się tam suszy. ;:223 ;:223 Z zeszłorocznych zapasów leśnych darów dziś zrobiłem pierwszy stroik - nikt jeszcze o nim nie wie jesteście pierwsi. :D W grudniu może będę miał więcej wolnego czasu to będę działał dalej. Mam nadzieję że wam się spodoba mój pierwszy w 2015 roku stroik bożonarodzeniowy. ;:131
Sezon świąteczny uważam za otwarty. ;:138 ;:138

Obrazek

Obrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

;:215 Bardzo oryginalny - mnie się podoba :D
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit , Też mnie się bardzo podoba, lubię takie ozdóbki. Chętnie obejrzę jeszcze inne .
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Cieszę się że wam się podoba. :heja Lubię wymyślać rożne ciekawe, odmienne ozdoby. Mam nadzieję że w tym roku nie zabraknie mi czasu na rozwijanie swoich umiejętności. ;:306 ;:306 ;:306
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Hej wam wszystkim :wit

By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie!

Troszeczkę te życzenia spóźnione, ale jak to bywa przed świętami byłem zawalony pracą przez ostatnie kilka dni.

Takie tam moje dekoracje:
Ten już znacie tylko teraz jest udoskonalony przez mamę ;:170

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
    Helen Mirren
Uszaty
50p
50p
Od: 26 gru 2015, o 11:52

Post »

Witaj Rafałku :wit
Tylko pozazdrościć mamie, takiego synka! ;:333
Mój nastoletni osesek poproszony o pomoc w ogrodzie, jeśli już ma chęć pomocy, to najczęściej kończy się na tym, że z dobrych chęci, wychodzą złe czyny, razem z trawnikiem kosi kwiaty twierdząc, że myślał iż to chwasty ;:219
Gratuluję cierpliwości do wysiewów, efekty godne podziwu ;:180
Mam pytanie natury technicznej. Jestem szczęśliwą posiadaczką starych okien :wink: , chciałabym poprosić męża o zbudowanie takiego inspektu, możesz mi wyjaśnić zasadność nachylenia w/w pod kątem? Z tego co widzę "dno" nie jest płaskie, prawda?
Jeśli chodzi o stroiki, to gratuluję, młody człowiek, chłopak(!), a zajmuje się takimi manualnymi cudami przypisywanymi z reguły kobietom, brawo! ;:168
Kasia
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Dziękuję za tyle pochwał. ;:oj Jestem na studiach i jakoś tak wyszło że w ogrodzie lubię odpoczywać. Wysiewy są moje i mamy to ona ma więcej cierpliwości do roślin. Jeśli chodzi o stroiki to mam ciotkę florystę i cos zawsze z mamą u niej podpatrzymy ona coś doradzi i cos sami zrobimy.moim zadaniem jest ucięcie jakieś deski, pnia zbicie czegoś (jestem po prostu od ciężkiej pracy) a mama dodaje swoje dodatki, typowe dla świąt.

A o inspekt poprosiła mnie mama żebym zrobił. Dno ma proste tylko się tak wydaje bo deski są skośno przybijane. I jeśli ustawisz inspekt tak to prawdopodobnie będzie się szybciej nagrzewał. Mam nadzieje że pomogłem. :wit
Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość, miłość,

pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń,

a gdy się one już spełnią, niech dorzuci garść nowych marzeń,

bo tylko one nadają życiu sens! ;:138

Szczęśliwego Nowego Roku życzy rafik5678 dla wszystkich forumowiczów odwiedzających mój wątek. ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Zima przyszła. ;:145 Nie lubię zimy. ;:145 Chociaż mam na kogo popatrzeć przez okno jak buszuje po ogrodzie. :heja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
    Helen Mirren
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Witaj, pozwoliłem sobie odwiedzić Twój piękny ogród. Jestem pełen podziwu, zazdroszczę Ci troszeczkę bo jak widzę produkujesz wiele sadzonek samodzielnie a ja niestety nie mam takiej możliwości, mieszkanie małe a zona mnie goni z parapetów ;:14 ;:14 ;:14 ;:14 .
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Masz rację chyba zleze!
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

beatrix+ witam w skromnych progach ;:180 dzięki za pozytywną opinię. A na mikołaja szukam dużego drzewa na grubego mikołaja na następne święta. ;:333

Zbyszek50 Witam! :wit Tylko tak ci się wydaje, aż tak dużo sadzonek nie produkuję; chociaż patrząc w skali całego roku to jednak się trochę tego nazbiera. ;:131
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Rafale !świetna lektura Twojego wątku. Jestem pełna podziwu i uznania dla Twojej pracy, jako młodego ogrodnika ;:63 ;:63 ;:63 Świetne wysiewy i doskonałe efekty. Ja co roku wysiewam też bardzo dużo jednorocznych kwiatków , są świetnym dopełnieniem rabatek bylinowych. Pelargonie wysiewam od kilku lat, z doskonałym efektem. Wyhodowane od nasionka najbardziej cieszą i satysfakcjonują. Stroiki i rodzinka mikołajkowa świetna. Będę kibicowała Ci w ogrodowych poczynaniach. Pozdrawiam serdecznie i w Nowym Roku życzę Tobie i Twoim bliskim samych serdeczności, wszystkiego co dobre i piękne oraz sukcesów w uprawie różnorodnego kwiecia i warzyw. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”