Mój ogród- moja oaza spokoju
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Witaj! Wpadłam się przywitać i pooglądać Twoje dzieło.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Przemku - zamówienie u Gieni już prawie złożone czekam tylko na kwitnienie irysów. Ale będzie piękny ten staw.
Renatko - Dziękuję za odwiedziny. Zapraszam i biegnę z rewizytą.
Kochani dzisiaj u Ewy (naszej forumowiczki) tak jak mi zaleciliście zakupiłam takie oto róże:
Alden Biesen
Jacquline du Pre
Aspiryn Rose
Lustige
Angela
Pastella,
Seagull
Beys,
Cornelia,
Nostalgie,
Candlelight,
Goldelse,
A jeszcze u drugiej pani z polecenia Waszego pragnę zakupić
Fimbriata, Bienenweide Rot, Matador, Elfrid, Cubana, My girl.
Boże ale będzie pięknie.
Renatko - Dziękuję za odwiedziny. Zapraszam i biegnę z rewizytą.
Kochani dzisiaj u Ewy (naszej forumowiczki) tak jak mi zaleciliście zakupiłam takie oto róże:
Alden Biesen
Jacquline du Pre
Aspiryn Rose
Lustige
Angela
Pastella,
Seagull
Beys,
Cornelia,
Nostalgie,
Candlelight,
Goldelse,
A jeszcze u drugiej pani z polecenia Waszego pragnę zakupić
Fimbriata, Bienenweide Rot, Matador, Elfrid, Cubana, My girl.
Boże ale będzie pięknie.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Na pewno będzie pięknie, oby tylko różyczki nie podłapały w sezonie chorób,a będziesz je uzupełniać innymi roślinami?
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ale zakupy same ślicznotki.
Ja na razie sadzonek nie szukam mam za dużo nasion.

Ja na razie sadzonek nie szukam mam za dużo nasion.

- Anuleczka
- 500p
Kasiu - Ja nie mam ani nasion ani sadzonek, a ziemi ogrom do obsadzenia. kiedyś trzeba zacząć.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
A ja mam to i to a ziemi mało.
no cóż radze sobie, muszę.
....Mam i kolekcjonuje następne lecz niestety nie mam możliwości by moje kwiaty miały wielkie kępy,,,Liczę na ilość by zawsze było kolorowo. 

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Aniu jak staw będzie urządzony to poproszę zdjęcie ogrodniczki na jego tle. 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu widzę, że różyczki już wybrane
Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć, to bardzo dobrymi odmianami rabatowymi są Artemis, Baronesse, Mariatheresia, Bailando. Trzy ostatnie to różowe, natomiast Artemis jest biała. Żeby uzyskać fajny efekt warto posadzić przynajmniej po trzy sztuki z każdej odmiany 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Oj, ładnie zaszalałaś z różanymi zakupami, Aniu - dobre odmiany wybrałaś 

Dotarłam wreszcie i ja 
Nad staw, między kamienie polecam tarczownicę - jeśli lubisz ciekawostki.
A cena 44 zł za lilie himalajską nie jest wcale wysoka, bo ja widziałam po 65; najtaniej chyba 49. Ale ostatnio wyczytałam, ze cebula lilii himalajskiej zakwita tylko raz, a potem ginie - co najwyżej zostawi jakieś cebulki przybyszowe.
I jakbyś chciała cieszyć oczy i nos także czymś w zimie to ponoć jaśmin nagokwiatowy świetnie się do tego nadaje - jeszcze nie sprawdziłam, ale w tym roku mam zamiar sobie taki sprawić
A Emil nie odbiera wiadomości i od 3 tygodni nie logował się na forum, więc czarno widzę tegoroczne zakupy liliowców....

Nad staw, między kamienie polecam tarczownicę - jeśli lubisz ciekawostki.
A cena 44 zł za lilie himalajską nie jest wcale wysoka, bo ja widziałam po 65; najtaniej chyba 49. Ale ostatnio wyczytałam, ze cebula lilii himalajskiej zakwita tylko raz, a potem ginie - co najwyżej zostawi jakieś cebulki przybyszowe.
I jakbyś chciała cieszyć oczy i nos także czymś w zimie to ponoć jaśmin nagokwiatowy świetnie się do tego nadaje - jeszcze nie sprawdziłam, ale w tym roku mam zamiar sobie taki sprawić

A Emil nie odbiera wiadomości i od 3 tygodni nie logował się na forum, więc czarno widzę tegoroczne zakupy liliowców....
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,pospacerowałam po twoim ogrodzie,masz tyle pięknych okazów,ogród ślicznie się rozwija a zamówione róże dopiero dodadzą świetności,pozdrawiam i dobrej nocki życzę

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Aniu kochana różyczkę Bienenweide Rot dla mnie też zamów a z resztą zaraz dam znać:) 

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witaj Aniu widzę,że różyczka Cię złapała, oj piękne są te królewny, ja też je kocham i małe zamówienko też zrobiłam, Cubana jest śliczna mam u siebie trzy krzaczki,w tamtym roku zachwyciły mnie bardzo, długo trzymają kwiaty i ładnie się rozrastają
Będzie co podziwiać 

- Anuleczka
- 500p
Dorcia 7 - tak chcę czymś uzupełnić ale na razie nie mam koncepcji na pewno lilie bo wyglądają pięknie i zakupiłam ich chyba ze 100
Przemek23 - Jak najbardziej zdjęcia ze stawu będą a ja nawet ubiorę się w wodery mojego M
Dorotka350 - Różę, które zaproponowałaś są cudne, dopisałam je do listy ale zakup musze odłożyć na później (poczekać muszę na przypływ jakiejś gotówki) hahahahaha
Alania - Dziękuję za potwierdzenie mojego wyboru. Już chcę je sadzić.
Vimen - Dziękuję za odwiedziny. Tarczownica jest przecudna nawet nie wiedziałam, że takie cudo istnieje. Muszę ją mieć. Gdzie takową mogę nabyć?. Lilia himalajska już mi przeszła, w jej miejsce wolę 10 sztuk innych. Jaśmin nagokwiatowy dopisany do listy zachciewajek. Co do liliowców to mam nadzieję na zakupy u Gieni też je ma cudowne.
Koziorożec - Martuś już nie mogę się doczekać na te róże i oby mi zakwitły jeszcze w tym sezonie.
Ewuniu-Garden11 - Różyczka dla Ciebie zamówiona i mnóstwo innch też do tych Twoich 63 sztuk, które już u Ciebie się zadomowiły.
Krysia - Krychna - Krysiu dziękuję za opinie na temat róży Cubana. Cieszę się że dobrze wybrałam. Mam nadzieję, że też będą tak piękne jak u Ciebie.
Przemek23 - Jak najbardziej zdjęcia ze stawu będą a ja nawet ubiorę się w wodery mojego M
Dorotka350 - Różę, które zaproponowałaś są cudne, dopisałam je do listy ale zakup musze odłożyć na później (poczekać muszę na przypływ jakiejś gotówki) hahahahaha

Alania - Dziękuję za potwierdzenie mojego wyboru. Już chcę je sadzić.
Vimen - Dziękuję za odwiedziny. Tarczownica jest przecudna nawet nie wiedziałam, że takie cudo istnieje. Muszę ją mieć. Gdzie takową mogę nabyć?. Lilia himalajska już mi przeszła, w jej miejsce wolę 10 sztuk innych. Jaśmin nagokwiatowy dopisany do listy zachciewajek. Co do liliowców to mam nadzieję na zakupy u Gieni też je ma cudowne.
Koziorożec - Martuś już nie mogę się doczekać na te róże i oby mi zakwitły jeszcze w tym sezonie.
Ewuniu-Garden11 - Różyczka dla Ciebie zamówiona i mnóstwo innch też do tych Twoich 63 sztuk, które już u Ciebie się zadomowiły.
Krysia - Krychna - Krysiu dziękuję za opinie na temat róży Cubana. Cieszę się że dobrze wybrałam. Mam nadzieję, że też będą tak piękne jak u Ciebie.