Martusiu rajskie są urocze, ale mnie się spodobała tym razem akacja! jakoś nie widziałam takiej wszystko w Twoim ogrodzie można spotkać. Pisałaś chyba u mnie o piwonii czy chodzi o drzewiastą? Oczywiście jak się rozrośnie to się podzielę, ale pod warunkiem że przyjedziesz i to Ty swoją ręką podzielisz, bo Tobie na pewno się uda Jasnego umysłu na egzaminach
Marto każdy zakątek ciekawy i niesamowity, miło pospacerować. Ten janowiec to to samo co żarnowiec ?. Masz żarnowca wysokiego żółtego bo ja mam formę płożącą. Cały czas szperam i wybieram .
Widzę, ze Twoja jabłoń rajska w formie płaczącej ,,łysieje górą" - tak samo, jak moja. 2 lata temu postanowiłam przeciwdziałać temu procesowi. Jeden z pędów wyprowadziłam wyżej, jako przewodnik, a następnie przycięłam za 4 albo 5 oczkiem. Pozostałe pędy przycięłam bardzo krótko, za 2-3 oczkiem. Korona zagęściła się ładnie po tym zabiegu. jednak w tym roku odpuściłam - wolałam więcej kwiatków - i to był błąd. Myślę, że przez kolejne 2 - 3 lata jabłonka będzie przycinana - tylko na tym zyska.
Czy storczyk stuplamek sam się zasiał, czy Ty go posadziłaś?
Cudne te łubiny i takie wdzięczne stare kwiaty.
Coraz rzadziej się je u nas spotyka.
U mnie wszystkie pożarły ślimaki i już ich nie sadzę.
Rajska ma jabłuszka potem czy tylko ozdobna z kwiecia ?
Halny zaczyna figlować a u jak U Ciebie ?
Martuś jak masz siewki żarnowców to jestem chętna a jak tam babtysja wyszła?
A i jak tam biała firletka utrzymała Ci się...
Widoczki jak zawsze śliczne.
Marto pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie - To RAJ
Nie będę się powtarzać bo dziewczyny już chyba wszystkie kwiaty i roślinki wychwaliły - masz cudnie
Dziękuje nacieszyłam swoje oczy i od razu lepiej się poczułam .
Spokojnej nocy i powodzenia na egzaminach
Martuniu witaj
Nacieszyłam oczy kolorami z twojego ogrodu i jest mi niesamowicie dobrze tak mi tęskno do kolorowych kwiatów i takie obrazki to dla mnie miód na serce
Czerwonych buków to ci trochę zazdroszczę piękne okazy
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Martuś te goździki z ostatniego zdjęcia tak mi intensywnie zapachniały, jakby były prawdziwe. Oj po tych szaro-burych ni to zimowych ni to jesiennych dniach bardzo już chce mi się wiosny. Tym bardziej na widok tak wspaniałych zdjęć ogrodu. Te bordowe drzewka na pniu są piękne. Szkoda ze mój ogród już więcej bordowego koloru nie pomieści. W końcu co za dużo to niezdrowo, a ja muszę się pilnować bo z bordem i czerwienią mogłabym przesadzić. Powoli wychodzę z czerwienią poza ogród i zaczynam przemycać czerwone doniczki do domu, założyłam bordowe zasłony i poszewki na jaśki...to tak gwoli dygresji bo mi się z tymi bordowymi drzewkami skojarzyło
Martuś wspaniała wiosna. Pokazuj jak najwięcej zdjęć bo wieczór bez Twoich fotek jest jakiś taki nie taki jaki być powinien