Witajcie
Za oknem świeci słoneczko, od kilku dni każdą wolną chwilę spędzam na ogródku, przycinam drzewka i wygrabiam trawniki.
Mam nawet pomocnika
Mój wnuczek Michaś dzielnie mnie dopinguje i ma nawet swoją opiekunkę
Mati
Thuja jest stara , była bardzo zarośnięta, gałęziami sięgała do ziemi. Miała swój urok ale w tym miejscu było już za ciemno i nikt nie chciał siedzieć w altance. Nie spodziewałam się,że ma takie fajne gałęzie
Madziu
Myślę,że i Ty wkrótce wyrwiesz się z domu i ruszysz na ogródek. Ja nadal przycinam drzewka i grabie trawniki i rozglądam się w koło i Tyle pracy przede mną. Nareszcie wiosna
Karolinka
Już nie raz podziwiałam Twoje pomysły na obsadzanie starych drzew. To naprawdę wspaniałe kompozycje. W zeszłym roku uschła mi stara śliwka. Nie pozwoliłam jej ściąć. Trochę przycięłam boczne gałęzie i posadziłam powojniki. Teraz czekam na efekt
Ewunia
Podałaś mi dobry pomysł aby posadzić przy thui hortensję pnącą . Jedna już pnie się po wierzbie kaspijskiej, zobaczę czy ma jakieś dodatkowe odrosty i posadzę przy thui
Jadziu
Też lubię posiedzieć w upalne dni w cieniu, moje podwórko to jeden wielki cień. Zacienia mnie stary jawor, rozłożysta czeremcha i bzy.
Na ogródku mam słoneczko więc mogę wybierać
Już chyba zima nam nie dokuczy, od kilku dni obserwuję na niebie klucze dzikich gęsi lecących na północny wschód

Ptaki są coraz głośniejsze i już zawitały do nas żurawie. Uwielbiam ich krzyki- to istne przywoływanie wiosny
Pozdrawiam wszystkich cieplutko