Kochani! witam cieplutko choć na moim niebie

rozciągnięta dzisiaj szaro - bura szmata. Bardzo przygnębiająca pogoda , trochę mżyło - na razie przerwa , a ja jeszcze muszę posadzić nowe nabytki.Wczoraj posadzilam tylko róże , pod pozostałe muszę znaleźć odpowiednią miejscówkę.
Sprostowanie- czerwone,okrywowe róże to
Red Fairy
Andrzeju! 
kolorków jeszcze w ogrodzie , jak na ten czas, jeszcze sporo
gdybym zaczął pod róże likwidować warzywniki, trawniki, potem staw zasypywać
Warzywnik muszę wiosną koniecznie przenieść w inne miejsce/ mniej będę sadziła ziemniaków/, ponieważ pod brzozami marniały
warzywa. Nie wiem jak będą rosły w bliskim sąsiedztwie / okolo 2m/ krzewy i byliny. Trawników nie będę już wydzierała bo ja lubię bylinowe rabatki w otoczeniu zieleni. Poza tym musi być miejsce na grillowanie, basen , trampolinę i i gry / siatkówka , badminton

/ Staw okazał się zbawienny podczas remontu,.Nornice ryją ,obsypują się skarpy zatem było gdzie wysypywać gruz/ nie był zasypywany, tylko wzmacniane skarpy i utwardzane przejście wokół stawu. Jest
Kasiu! tak rabata spora około 80m2 jednak część zajmują truskawki posadzone wiosną,które sporo owocowały. Nawet jeszcze teraz są czerwone owoce/ to odmiana powtarzająca owocowanie/Przez rabatę krzewiasto - bylinową przebiegać będą kamienne ścieżki . Z jednej strony całość ograniczona będzie murkiem z cegły/. Wykop pod fundament już wykonany z pomocą syna . Czekam cierpliwie / choć nie wiem jak długo zdołam wytrwać w stanie cierpliwości

/ na pomoc ze strony męża na wylanie fundamentu. /chciałabym przed zimą/. Betoniarkę włączyć i zrobić zaprawę poradzę sobie sama , gorzej przewieźć tę zaprawę w docelowe miejsce ,a wcześniej zrobić szalunek , Pod kamienną ścieżkę podłoże przygotowałam . Zapowiadają u mnie
na czwartek i piątek pomyślne prognozy , jeśli sprawdzą się, to jedną ścieżkę zrobię.
Kasiu! czerwona okrywowa to RED Fairy / wkradł się z mojej winy błąd/ i też czerwoną / nowy nabytek/ mam Merkury 2000 Koniecznie jeszcze w tym tygodniu muszę wybrać się w to miejsce poczynionych zakupów. Pogoda jeszcze sprzyja , zatem można mieć nadzieję,ze roślinki w ogrodzie zewnętrznym jeszcze będą.
Martusiu! wspaniałe te nasze zakupowo- ogrodowe pasje.

Uwielbiam wybierać nowe roślinki,planować nasadzenia
Jadziu! no właśnie , to jest cudowne- patrzeć na ogród, podziwiać swoją pracę przez okno, cały czas.
W każdej chwili możesz do niego "wyskoczyć"