Parapetowe misz-masz

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Parapetowe misz-masz

Post »

Piękne kwitnienia ;:63 życzę powodzenia z dobroczynkiem, mnie się udało, mam nadzieję, że na dobre ;:108 Chyba niedługo w podobny sposób rozprawię się z ziemiórkami, kolejna zmora, nawet dla ludzi uciążliwa :evil:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izo skrętniki cudne ;:oj a i hoje budzą się do życia u mnie też pokazały się malutkie lisateczki i tak sobie marzę kiedy one zakwitną ;:173
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Blueberry pisze:Piękne kwitnienia ;:63 życzę powodzenia z dobroczynkiem, mnie się udało, mam nadzieję, że na dobre ;:108 Chyba niedługo w podobny sposób rozprawię się z ziemiórkami, kolejna zmora, nawet dla ludzi uciążliwa :evil:
Ziemiórki mam i ja ;:222
Próbowałam najpierw rumianek- niestety bez efektów. Żółte tabliczki porozwieszane, a te cholery nic sobie z tego nie robią.
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10

Post »

Przykleją się, przykleją. Tylko trzeba cierpliwości. Poza tym możesz też postawić kieliszek z niewielką ilością octu jabłkowego i kropelką płynu do mycia naczyń- one lecą do żółtego koloru i topią się w takiej pułapce przez ten płyn właśnie. Ja też z nimi walczę- latają wszędzie france wstrętne :evil:
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
izary
500p
500p

Post »

Mycha, ale one się przyklejają, ale wciąz mimo wszystko ich za dużo :evil:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

O jakie cudne parapet owce. ;:333 Ruszają ślicznie i skrętniki w takiej fazie jak moje, może dziś się kolejne pokażą
A ziemiórki to i moja zmora, leje w ziemię płyn na ssące, bo wschody mi zjadały. ;:145
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na ziemiórki kochane ja mam 1 sposób. Do butelki z wodą daję parę rozgniecionych czosnków to musi przejść z 24h i podlewam raz w tygodniu taką miksturą . :wit Jak dla mnie to jedyny skuteczny na nie sposób.
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Też czytałam o czosnkowym sposobie ale sama nie próbowałam. To paskudztwo jakoś nas omija na szczęście ;:173
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Ja kiedyś w doniczkę włożyłam rozcięty na plasterki czosnek i też pomogło. Chociaż rok wcześniej nie, więc nie wiem, czy to przypadek czy działa...
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

izary pisze: kolejny kwiatek się rozwija..

Obrazek
Musiałam zerknąć na poprzednią stronę,by dowiedzieć się czym się tak wszyscy zachwycają...
Ja dużo nie napiszę ten jest ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

izary pisze:Mycha, ale one się przyklejają, ale wciąz mimo wszystko ich za dużo :evil:
U mnie też tak samo, lepy, pułapki porobione, podlewam rozcieńczoną wodą utlenioną... plaga dalej jest :evil: Podobno jest na nie środek biologiczny, tak jak dobroczynek na przędziorka. Jak skończę przesadzanie, to poczytam i może spróbuję - tani nie jest, ale jak raz na zawsze można się ich pozbyć...
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Raz na zawsze, to pewnie nie, bo będą wracać. Ale na pewno pomoże chociaż na chwilę :)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wrócić mogą na 2 sposoby - z kupioną rośliną albo z ziemią. Zawsze jest takie ryzyko, ale jeśli nawet spokój będzie przez parę lat, to i tak dobrze :wink:
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

One wlatują też przez okno i rozpoczynają inwazję na nasze roślinki :(
Awatar użytkownika
izary
500p
500p

Post »

Pati, słyszałam o tym czosnku...ale zapomniałam zupełnie :).
Ale muszę Wam powiedzieć, ze dziś zauważyłam, że cos zaczyna się dziać po dobroczynku. Rozetki wyrażnie się rozluźniły i nabierają normalnego koloru. Mam juz tylko 4 zatwardzielców u których nie widać działania, to im ,wytrząsnęłam,, na listki i do środka trochę z torebeczki i będę obserwować :).
A tu widać wiosenne poruszenie :)
Obrazek

no i troszkę wiosny w ogródku :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”