Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

U ciebie to by się przydało okryć ;:108 kopczyk z kompostu czy tam ziemi lub trocin , a szczepienie to miejsce to najlepiej jakby było pod ziemią :!: Ja też się doskonalam po w tym roku to pierwsza zima ;:108 a przycinaj przemarznięte pędy na wiosnę jak już wypuszczą nowe liście ale do różnych rodzai np wielokwiatowe , wielkokwiatowe itp inaczej się tnie np wielkokwiatowe im bliżej miejsca szczepinia tym kwiatów będzie mniej ale za to większe ;:108
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Więc okryję.Dzięki za rady. :)

Już myślałem , że mi cały temat poleciał do kosza. :shock:

Nie będzie już spamu . :roll:
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

:wit Dawno mnie tu nie było.Znaczy byłem ale nie miałem czasu zrobić upka .Wiele się dzieje u mnie ogólnie . :?

:heja prezenty przyszły dziś do mnie od naszej kochanej koleżanki , ale o tym napiszę jak będę miał czas - pocykam zdj i opiszę . ;:215

Upek kostek na szybko .Wrzucam duże zdj , żebyście widzieli co i jak .

Kostka będzie kładziona na obrzeża rabat .
Koszt wykonania jednej kostki to 10 gr, m2 - 9 zł .Kostek zrobiłem 100 jak na razie .Na wiosnę kolejne kształty .Pd lewej najsuchsze .Przy obecnej temp. schną ok. 3 tygodnie .Tą kostką możemy robić cuda - esy , kółka itd . ponieważ zachodzi na siebie . :lol: Kostka jest twarda i mocna jak kamień . :) Jak będzie troszkę osób ciekawych jak się robi tą kostkę i foremki to wrzucę manuala - od podstaw krok po kroku .Piszcie w swoich postach jak coś .Dodam że może to wygląda na prostą robotę ale tak niestety nie jest .Możecie popełnić sporo błędów i zmarnować trochę materiału - tak ja je popełniłem .Pozdrawiam . ;:138 ;:138 ;:215 :tan :tan :tan :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Re: Garden of my dreams :) KOSTKA by Koleszko :D

Post »

Zaje... te kostki ;:215 oj mi by się przydały bo już kamieni brakuje :? może na wiosnę coś zrobię ;:108 daj tą instrukcję ;:180
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Toś się narobił ;:108
To za ileś lat mi też zrobisz :;230
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Fajna ta kostka..Jak się chce to wszystko można jak widać :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Kostki bardzo elegancko wyszły ;:138 . M-a zaciekawiło wykonanie, więc w wolnym czasie wrzuć instrukcję ;:180 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Paweł naucz mnie robić albo zrób mi trochę bo bardzo mi się podobają.Fachowiec z ciebie ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle! wczoraj już podziwiałam ;:215
Ekstra kostka , obrzeża będą świetne. Pozdrawiam cieplutko!
A formy kupowałeś? ja tez chcę takie robić, proszę o proporcje składników. ;:108
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdolny z Ciebie facet :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Pawle miło było mi gościc u ciebie pięknie zapowiada sie ogród .Masz tak dużo ciekawych pomysłów dotyczących ogrodu. powodzenia na wiosne będzie co podziwiać.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

mati Dziękuję bardzo . :) jak masz troszkę czasu to oczywiście że rób .

Tulap wbrew pozorom sporo jest roboty z wycinaniem foremek . :wink: A potem to już z górki . ;:215 Myslę , że opłacałoby się ją produkować i sprzedawać . :lol: Ale ja za kratki nie chcę .A poza tym mi się zejdzie kilka lat , żeby narobić jej dla siebie . :) Jakbyś mieszkał bliżej to wiadomo , że by się coś zdziałało . :)

Marta dziękuję . :) Można, kasa żadna ale pracy sporo nad foremkami . :wink: Jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia . :wink:

Ania dzięki bardzo . :lol: To co u góry widać zalane to jest nierówny dół .Górna część kostki jest gładka jak papier i widać efekt lustra .Nie mam jak tego uchwycić aparatem . :)

Beatko nauczę Cię . :heja Dziękuuuuję .No na obrzeża zrobią robotę , myślę . :tan Zrobiłbym Ci ale chyba daleko mieszkasz . :?

Bogusiu formy to rura pcv 110 mm o cienkiej ściance odpowiednio wycięta - optymalnie metodą prób i błędów . :D Jak ja bym miał kupić foremki to by mi się nie opłaciło to .A tak to miałem 2 metry sam , od znajomych wziąłem kolejne 2 i mamy produkcję . ;:138 Tu chodzi o jak najmniejsze koszty . :)

Madziagos dziękuję . :wink: Mam to po dziadku ... :wink:

eukomis nie wiem jak masz na imię niestety .Również witam. :) Pomysłów mam milion i dziękuję za odwiedziny , zapraszam jak najczęściej .Wpadnę niebawem do Ciebie . Pozdrawiam .

Nie spodziewałem się tylu pozytywnych słów .Dziękuję Wam, że ze mną jesteście .Dajecie mi niezłego kopa do dalszego działania pomimo przeciwności losu .Jesteście kochani a ja jestem szczęśliwy , że mam takich przyjaciół, bo mogę was tak nazwać .Dziękuję ! .

Dokładny , porządny manual wrzucę jutro albo pojutrze .Założę chyba oddzielny temat jakiś , żeby nie było bałaganu w innych .Poza tym to dopiero początek , myślę o innych kostkach .Zobaczymy co z tego wyjdzie .Do każdej osoby podlinkuję na priv .Przekroczyłem juz limit emotek ...
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Koleszko pisze: Nie spodziewałem się tylu pozytywnych słów .Dziękuję Wam, że ze mną jesteście .Dajecie mi niezłego kopa do dalszego działania pomimo przeciwności losu .Jesteście kochani a ja jestem szczęśliwy , że mam takich przyjaciół, bo mogę was tak nazwać .Dziękuję ! .
Amen... ;:304 ;:118 ;:41
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Paweł super kostka
Można nią wyrabiać wszelkie zaokrąglenia, łuki na rabatach
Świetny pomysł ;:138
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Dziękuję Ewuniu . :wink: Otóż to . Cieszę się , że się Tobie podoba . :)

Ostatnio skosiłem trawę wszędzie ostatni raz .Jesień -tydzień temu ...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obciąłem Brzozę :

Obrazek Obrazek

A takie oto prezenty dostałem od naszej kochanej koleżanki Bogusi bwoj54 ;:oj : Szałwia, Irysy , Berberys, Pęcherznica i wiele innych roślinek.Perukowca Podolskiego również od Bogusi dzisiaj posadziłem :

Obrazek Obrazek

Kupiliśmy ostatnio Morwę białą i Czarną ale jeszcze myślę gdzie je wsadzić ;:191 :

Obrazek

Aktualne zdj. z ogródka :

Obrazek Obrazek

Obrazek

Dzisiejsza zabawa . ;:306 Była sobie wierzba ... Ostre cięcie sekatorem i masa gałęzi ... na końcu piła spalinowa poszła w ruch i jedziemy .Myślę że wyszło doobrze ,oczywiście mioejsca po cięciu zostały zasklepione sztuczną korą. ;:215

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

To taki mały upek dla Was . ;:191 ;:191
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”