Aleja Różana 33 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aleja Różana 33 cz. 3

Post »

Hej Tereniu.Widzę,że u Ciebie jeżówy piękne-u mnie 1 się została,nie będę dokupować bo coś nie rosną...Co tam u Moni na działeczce? Zajrzyjcie do wątku kujawskiego. :wink:
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Mamciu Tereniu ;:196 .Rozmawiałam już z Monisią o jeżówkach :lol: .Bardzo jestem chętna.To już może ustalicie między sobą-u której się bardziej rozrosły i nie szkoda dzielić,co ?:wink:
Już się nie mogę doczekać,by je mieć ;:131 .
Powiększam ogród od wiosny :heja .Tzn.mamy z m.takie plany.Ale czy dojdą do skutku i jak długo to potrwa...(grodzenie)

Przepiękne jeżówki.Ja kiedyś kupiłam floksa wysokiego o liściach weriegata.I też go na wiosnę nie zobaczyłam ;:223 .A kosztował chyba też z 12 zł za 1 gałązkę normalnie...
Szkoda trochę kasy-na roślinkę która ma nie przezimować.A floksów trochę różnych miałam.Więc się w ogóle nie spodziewałam,że może nie przezimować.
Ale chyba jeżówki dość dobrze zimują,nie?Tylko 1 wypadła,a widzę że masz sporo.

Takiego słoneczniczka pełnego też nie mam ;:224 :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu witaj, wiem, wiem kochana, nie będę się porywać za wczasu, najpierw zdrówko, potem reszta ;:108 a jeżówki pewnie już mówiłam ale powtórzę, są prześliczne, takiej żółtej, no tej dziwnie żółtej nie widywałam jeszcze, Tereniu na jesieni zbieraj nasionka :wit No patrz ja już o przyszłym roku, ale pogoda taka jak by to za chwilę sezon się miał rozpocząć ;:3
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Mamuś ta Aloha to mi się będzie śniła po nocach ;:306 pilnuj co by tam jakiegoś maluszka puściła bokiem ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Monia wstałaś? Co zamówiłaś za pelasie? Ja założyłam sobie konto,uszykowałam sobie paczkę paluszków i 23.40 zorientowałam się,że moje dziecko założyło hasło na komputer...Mało tego-tej nocy nie było Juli w domku bo nocowała u kolegi.Puściłam bardzo nieelegancką wiązankę przekleństw wszelakich bo zasadziłam się na pelasie i fuksje a tu guzik z tego.
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko mam nadzieję że Monia się w końcu odezwie (trochę zapracowana). Byłam na kuj., nie możemy teraz jechać, przykro mi.

Joluś w porządku, jak się uda to w tym roku będziemy przesadzać rośliny na docelowe miejscówki u Moni to porobię sadzonki :lol: A to nowina ;:138 powiększaj, powiększaj ogród, coś tam u nas pewnie jeszcze sobie wypatrzysz :lol:
Do tej pory jeżówki mnie nie zawiodły, nawet te pełne które gorzej zimują ale w tym okresie od kiedy je mam nie było aż tak bardzo surowych zim.... O jakim słoneczniczku piszesz? nie pokazałam żadnego na ostatnich zdjęciach!

Iwonko no wiem, grzeczna z Ciebie dziewczynka :lol: Ta żółta jeżówka to Aloha, mnie też się bardzo podoba jej kolorek, obiecuję że zbiorę z niej nasionka (w zeszłym zapomniałam).

Moniś ;:196 córcia, czekaj cierpliwie, może w tym roku uda się zrobić sadzonkę, obiecałam ;:306

Oj jak tęsknię za takimi widokami...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu ja też tęsknię, jeszcze powiedz mi tylko za czym :D , co jest na pierwszym i trzecim zdjęciu?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Teraniu, ach kiedyż takie widoczki???? Czy Panienki Torunianki się do Bydgi wybiorą na spotkanie ???
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Tereniu te białe kwiatuszki na 1 fotce co to za cudo?
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Iwonko :lol: na pierwszym zdjęciu, ta chmurka białych kwiatków które też uwielbiam to wiązówka bulwkowa Plena. Na trzecim natomiast to czyściec wielkokwiatowy (stachys grandiflora), śliczny kolor kwiatów prawda?

Iguś no trochę musimy poczekać, prawda? A na spotkanko nie wybieramy się, bardzo żałuję. Może innym razem.

Ewuś to wiązówka bulwkowa Plena, bardzo ją lubię :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Szkoda, :cry: do następnej okazji. ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Tereniu. ;:196 . Tyle kwiatków co ty posiadasz, czasem zastanawiam się czy jest u ciebie trawniczek. ;:oj . Dużo kwiatków co pokazujesz oczywiście nie znam. Mnie także jak poprzedniczkom spodobały się z pierwszego i trzeciego zdjęcia. Piękne kwiatki , piękne kolorki. ;:215 . Mnie się w tym roku coś odmieniło. Zimy nie lubię a za wiosną aż tak nie czekam. ;:224 . Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:3 Mamciu Tereniu...bo ja widzę też kwiatuszki w tle :wink: .Na poprzedniej stronie na kilku zdj.jeżówki były w towarzystwie żółtych słoneczniczków.
Troszkę mi się powiększy ogród ;:138 .Ale i bez tego dużo mi się u Was podoba :lol: i chciałabym mieć u siebie.Pewnie bym wywaliła coś innego,by zrobić miejsce dla jeżówek np.;:224 .Gdyby ogród został po staremu.
Ale nie da się ukryć,że tak się nakręciłam tymi zmianami,że buszuję po ogrodach na fo w poszukiwaniu pomysłów.Tylko znając mojego m...martwię się,czy aby starczy mu czasu w tym roku :?

Piękna ta wiązówka ;:167 .I żurawki cudne.Też będę prosić byś zrobiła sadzonki ;:131 .Piękna ta żółta
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Iguś ;:196

Zeniu robię spis całego tego mojego "inwentarza" i też jestem lekko zdziwiona gdzie to wszystko się mieści :lol: A jeszcze mam ochotę na inne roślinki :D Dziękuję w imieniu kwiatków. A trawnika mam i to sporo ;:306 Wiem że wiosna dla Ciebie nie będzie za ciekawa, ale dasz radę, zanim się obejrzysz już będziesz mogła robić to co kochamy....popracować w ziemi.
Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie ;:196

Jolu w tle jeżówek na zdjęciach jest rudbekia naga "Goldguelle" ...chyba o nią Tobie chodziło, tak?
Ja też śledzę wątki na FO w poszukiwaniu inspiracji i chyba cały czas będą u mnie jakieś zmiany ;:306 W tym roku także, jak oczywiście się wyrobię..Z żurawek które mam porobię w tym roku sadzonki. Na zdjęciach które ostatnio pokazałam nie mam już dwóch, padły łupem złodzieja ;:145
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa,to rudbekia.Niczego sobie.Teściowa miała coś podobnego,ale b.wysokie rosły.Pokładały się i do tego łapały mączniaka ;:222 .Więc zostały tylko 'niedobitki'.

Czasem gdy tu chodzę po ogrodach i widzę cudne dróżki,,kwiaty i krzewy posadzone ''schodkowo''Pięknie skoszony trawnik i oczko...to sobie myślę,że w tym ogrodzie to już chyba wszystko zrobione.Teraz tylko właściciele leżą i pachną :;230 .U mnie chyba ciągle będzie przesadzanie i artystyczny nieład...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”