Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zosia a ile wy macie w ogrodzie rododendronów. Bo ja znalazłam na waszych fotkach dwa - takie ładne dorodne liście mają. Czy wy je zasilacie też tym nawozem robionym na bazie pokrzyw?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosia a ile wy macie w ogrodzie rododendronów. Bo ja znalazłam na waszych fotkach dwa - takie ładne dorodne liście mają. Czy wy je zasilacie też tym nawozem robionym na bazie pokrzyw?
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu mam dokładnie 7 rododendronów i wszystkie są takie ładne . Podlewam moim nawozem i tak pięknie wyglądają .Zrobiliśmy sobie podlewanie kropelkowe i nie leję wody na liście roślin.Może dlatego mniej chorują . ;:50
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To podlewanie kropelkowe to super rzecz i ja sie zastanawiam nad tym - tymbardziej, że ta główna częśc mojego ogrodu jest lekko nachylona i jest to strona połudiowa. Ja zawsze mówię,że te rosliny i trawnik maja jak na patelni. A wy sami to wykonywaliście, czy robiła to wam firma?
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniu firma nam wyliczyła 3500 zł. a my to zrobiliśmy za 900 zł. To nic trudnego rozłożyć przewód i powpinać końcówki od przewodu do rośliny .Jak masz możliwość to załóż sobie . W ogóle lepiej rosną rośliny , bo woda idzie w korzeń . ;:8
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To faktycznie różnica straszna. Wy to jesteście strasznie pomysłowi ludzie i tak sami wiele potraficie zrobić. No, ale działacie we dwoje. A tak w ogóle, gdzie wy sie podziewacie - już chyba trzeci dzień zaglądam - a o Was ani słychu, ani dychu.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniu ja lubię robić sama ,bo wtedy mam satysfakcję , że to moje dzieło . Jędruś też ma niezły pomyślunek i wiele rzeczy sam wymyślił .Jak coś trudniejszego ,to wtedy pomaga nam mój brat .Teraz miałam trochę zajęcia ,zachciało mi się poszyć zasłony ,żeby zmienić coś w domciu .Codziennie też biegamy do szpitala , bo brat mi się rozchorował .Cieszę się niesamowicie , że zaglądasz do nas ,a ja też nie jestem Ci dłużna , bywam u Ciebie codziennie choć na chwilkę . ;:100
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu, właśnie zwiedziłam Wasz ogródek i jestem zaskoczona :shock: , że w tak krótkim czasie, tak pięknie porosły Wam roślinki. Musi to być zasługa Waszego "cudownego" nawozu, regularnego podlewania ale przede wszystkim włożonej ciężkiej pracy i serca. Jako miłośniczka róż jestem pod szczegolnym wrażeniem ogromnej ich ilości, jaką posiadacie :!: :!: :!: Przycinanie, nawożenie, opryski... :roll: szalona robota! Napisz, Zosiu, jakie najciekawsze/najpiękniejsze okazy róż posiadasz. :?: :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Zosieńko, Jędrusiu posłuchajcie

http://www.thecompassgroup.biz/merryxmas.swf
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witam Was Zosiu i Andrzeju :)

Dziękuję za odwiedziny u mnie. Czym prędzej przybiegłam z rewizytą. No i okazuje się, że już tu byłam u Was i podziwiałam, oprócz piękna roślin, przede wszystkim tempo ich wzrostu :shock:
Ile razy czytam, w jakim tempie powstał Wasz ogród, na którym już można "oko zawiesić" :) to wstępuje we mnie nadzieja, że nie będę czekać u siebie na pierwsze widoczne efekty te 10 lat :)
Piękne to Wasze dzieło.

Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

andriu53 pisze:Reniu firma nam wyliczyła 3500 zł. a my to zrobiliśmy za 900 zł. To nic trudnego rozłożyć przewód i powpinać końcówki od przewodu do rośliny .Jak masz możliwość to załóż sobie . W ogóle lepiej rosną rośliny , bo woda idzie w korzeń . ;:8
A mogę poprosić o więcej szczegółów?
Rododendrony wsadziliśmy w ubiegłym roku, latem doszły powojniki, to przy naszej ciasnocie, o choroby grzybowe nie trudno.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Witaj miła Alu w moim ogródeczku .Nie przywiązywałam wagi do nazw moich różyczek , bo wybierałam jakie mi się podobały .A było ich dużo więc i tak bym nie zapamiętała mimo szczerych chęci. Alu , ale ja bardzo lubię przy nich robić ,a one nawet mnie nie kłują . Chętnie zrobię Ci zdjęcia , gdy będą kwitły i podeślę .Takie jak sobie kupiłaś też mam .Sztamki trzeba obcinać na krótko , żeby mogły rozrastać się na boki ,wtedy utworzy Ci się ogromna kula pełna kwiatu .Zapraszam Cię częściej do moich różyczek ;:138
Spis wątków
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

andriu53 pisze:Nie przywiązywałam wagi do nazw moich różyczek , bo wybierałam jakie mi się podobały .A było ich dużo więc i tak bym nie zapamiętała mimo szczerych chęci.
Doskonale rozumiem i wcale mnie to nie dziwi! A na zdjęcia czekam z niecierpliwością! Na wiosnę, będę cięła, że aż będzie szumiało!!! :lol: :lol: :lol: Mam jeszcze bardzo małe doświadczenie z cięciem, bo i jeszcze krotko ta moja ogrodowa przygoda trwa. Kiedy np. Wszystkie gałązki skrócę do określonej długości, to w następnym roku gdzie ciąć? Te same gałązki, które już były skracane, tylko jeszcze niżej, czy tylko te nowe, które wyrosną z tych ciętych? Bo przecież nie da się ciąć coraz krócej! A jeśli będę cięła tylko nowe, to z kolei będzie coraz dłużej... I to jest mój problem.. :? Nie wiem, czy wyraziłam się jasno... :wink:
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Mirusiu jak masz dobrą ziemię i troszkę nawozu to nie musisz czekać tylu lat. Kup sobie po worku azofoski ,hydrocomplexu i nawozu do zielonych ,zmieszaj i syp dwa razy do roku pod drzewka . Będą Ci ładnie i równo rosły .Nie wolno Ci pesymistycznie myśleć ,ciesz się tym co już masz , bo ja zaglądam do ciebie .Rośliny lubią jak się je głaszcze ,mówi do nich wtedy lepiej rosną.
Pozdrawiam Cię i zapraszam ;:100
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Alu ja mam sztamki obcięte na 15 cm długości . Z oczek wyrosną nowe gałązki ,jak obetniesz kwiat to znowu z boku puści ci następne odrosty ,powoli z tego utworzy się kula ,bo ona się będzie rozrastać po cięciu . Nie możesz dopuścić do wyrośnięcia długich łodyg , bo róża straci swój urok , a tak to będzie taka pełna i gęsta . Jak zdejmę im ubranka zimowe to zrobię Ci cyk i pokażę ,żebyś wiedziała jak ciąć oki? Jak coś nie wiesz to pytaj , bo ja się już wiele nauczyłam jak je pielęgnować .One same mówią za mnie . ;:25
Spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”