Witaj Aniu właśnie zbieram się do powrotu zaglądam do wątków i zachwycam się. W ostatnim czasie nie miałam czasu na nic ale zaczyna wszystko wracać do normy Mam nadzieje, że jutro uda mi się powklejać trochę zdjęć i odwiedzić Twój ogród jak i resztę...a już nie mogę się doczekać Może zrobię sobie również chociaż krótkie ale jakże zasłużone wakacje
Witam po dłuuuugiej przerwie czasem zaglądałam na chwilkę ale teraz mam nadzieje znów bywać częściej w końcu zaraz jesień...zawsze zastanawiam się czy wiosna czy jesień jest bardziej pracowita dla ogrodnika
Madziu bardzo kolorowo u Ciebie...storczyk wygląda jak namalowany Wrzosy też mam w takim samym stadium kwitnienia...w tym roku po przycięciu, wyjątkowo się rozrosły...chyba deszcz im służy
Madziu i wiosna i jesień równie pracowite z tym, że wiosną chyba jednak przyjemniej się robi, gdy wszystko budzi się do życia, jak pomyślę o zimie, to, aż mi się płakać chce , najchętniej nic bym już nie robiła, ale jak wiosną ma być znów pięknie to nie ma zlituj. Pięknie kwitnie Ci języczka i jeżówka po przejściach, ale jak zobaczyłam ten storczyk to, dostałam wytrzeszczu oczu, jak długo go masz, czy on zawsze ma tyle kwiatów?
Aniu ja również lubię ten szpaler aksamitek wzdłuż podjazdu najładniej prezentują się o tej porze roku
Dorfi ten krzaczek to Żylistek, bardzo go polubiłam bezproblemowa roślinka szczerze polecam
Annes Jeżówkę zdeptał mój synek nie wiem jakim cudem ona dalej kwitnie kiedy była całkiem złamana ale włożyłam ją do ziemi i przywiązałam do kijka i proszę kolejne pączki się otwierają
Ilonko Masz rację z tą zimą, że chce się płakać...ale z kolei jest coś w tym, że najbardziej lubię swoje roślinki wiosną i jesienią. Storczyka szaleńca mam 2,5 roku nawoziłam go wiosną takim zwykłym uniwersalnym nawozem a w lato tylko woda i tak do teraz
Języczka nadzwyczaj okazała! W moim grodzie nigdy taka nie wyrosła, bo zżeraja je ślimaki. Teraz jest aktualnie bez liści, kwiaty mnie zaskoczyły, bo zupełnie o niej zapomniałam
Lilie piękne! Muszą mieć dobrze u Cibie, bo moje w porównaniu do Twoich, to wypłosze magistrackie!
Miłka Języczkę mam po raz pierwszy w tamtym roku jesienią dostałam ją od babci bo musiała miejsce na coś zwolnić, przyjęłam ją bez większego entuzjazmu a teraz bardzo mi się podoba
Misiaczekm polecam żylistka jest bezproblemowym krzaczkiem a storczyk mnie również zaskoczył zwłaszcza, że za bardzo o niego nie dbałam
Witaj smolka u mnie bardzo dziękuje za miłe słowa zapraszam na więcej spacerów
Dalia Paso Doble
Autumn Fairy
Jeżówka
Języczka
Hortensja Vanille Fraise nareszcie zaczęła się pomalutku przebarwiać
Mój perukowiec, który dostałam w maju był całkiem zjedzony przez sarny a teraz proszę jak ładnie odbił
A to drugi majowy prezent Wisteria (Glicynia) zaczęła puszczać ładne pędy i pnie się coraz wyżej
Moja chryzantema zakupiona tamtej jesieni, moim zdaniem powinna przemarznąć bo zapomniałam ją wykopać, ciekawostką jest to, że była ona niską chryzantemą o wielkich kwiatkach a teraz jest ogromniasta i wysoka ciekawe co z niej wyrośnie
Krzewuszka ma troszkę kwiecia
Kobea
Pachnący heliotrop
Żurawki
Nowe nabytki Świdośliwa Lamarcka i trawka Red Baron
mam jeszcze pytanie czy znacie może jakąś sprawdzoną stronę z cebulami kwiatowymi? chodzi głównie o ciekawe tulipany i narcyzy chciałabym by zgadzały się odmianowo...