Kwiatowo-owocowy balkon Moni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatowo-owocowy balkon Moni

Post »

W bloku mojej mamy jest zakaz zabudowywania balkonów ;:223 niektórzy sąsiedzi narzekają że im woda cieknie jak ktoś wyżej podlewa kwiaty ;:222 mimo wszystko ja też musiałam mieć zgodę o zawieszenie kratki wiec niby balkon mój ale ingerencja administracji jest ;:131

U mnie na osiedlu coraz więcej osób w tym roku ozdabia balkony ;:63 pare osób pytało mnie o lampki, cudnie wyglądają wieczorem (zauważyłam z nimi fajny trik, jak zmierzcha wystarczy na chwilę zasłonić panel I zaczynają świecić non stop).
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wyobrażam sobie jazdy z sąsiadami. Pode mną nikt nie mieszka a i tak sąsiadce z góry przeszkadzało, że mam ładnie na balkonie i ze skargą do administracji poleciała. Ale ja też widzę, że coraz więcej osób uprawia kwiaty w tej miejskiej dżungli. Jak jadę autobusem, to obserwuję balkony, taka dziwna przypadłość :oops:
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Piękny masz balkon :) i lampki, na wieczorne siedzenie - bajka :)

A mi np sąsiad mówił, że płatki mu lecą na balkon i że musi zamiatać... To taki starszy pan, kasiasty jak nie wiem, i jeszcze powiedział że w swoim życiu to nigdy sam podłogi nie mył ... - współczuję żonie ...
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p

Post »

Magdallena moja sąsiadka z góry ma manię podlewania kwiatów raz w tygodniu (ma 4 skrzynki pelargonii takich czerwonych). Nie raz już mi się zdarzyło że siedzę na balkonie a tu coś na mnie leci ;:223 teraz się wycwaniłam bo mam doniczki i jej woda skapuje do moich mieczyków 8-)

mmudant dziękuję, wieczorem jest bardzo przyjemnie. W sobotę siedzieliśmy na balkonie prawie do 12 w otoczeniu świeczek, lampek i gryzących komarów... nie mnie jednak było super, mieszający się zapachy goździków, lawendy, aksamitki :heja

Stolik na balkonie wieczorem

Obrazek

Zaczęły mi kwitnąć poziomki ;:138

Obrazek

Pojawiają się zalążki kwiatów na pomidorach ;:oj (niestety jeden się połamał ale wypuszcza nowe liście)

Obrazek

Mój balkon wygląda tak (schowana suszarka i leżaki)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Monisiu super ale masz zdecydowanie za mało skrzynek na barierkach ;:306 marnuje się taka cudna przestrzeń dla kwiatków :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Świetny, duży balkon... Ale ile miejsca jeszcze dla zielonych przyjaciół :-) musisz je wykorzystać
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p

Post »

Niunia1981 Fajerka jeszcze mam parę roślinek do zagospodarowania na balkonie :;230 kwestia kupienia osłonek i mogę wieszać ;:138 plus jeszcze zioła z kuchni pora przenieść (na razie wystawione są 2 mięty i stewia)

BTW marzy mi się mały grill na balkon (do tej pory robiliśmy na jednorazowych), taki który nie przeszkadzałby sąsiadom i nie zajmował dużo miejsca ;:173
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To kup elektrycznego grilla ;:108 moi sąsiedzi mają i korzystają i nic a nic nie przeszkadza ;:215
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p

Post »

Niunia1981 elektryczny to już nie ta sama frajda ;:185 niby mamy zakaz grillowania na osiedlu ale większość i tak grilluje w takich dużych zwykłych (tylko 4 mieszkania na parterze mają balkony, reszta ogródki). Za dużo rzeczy mi się marzy na ten balkon ;:204
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Moniko, dziekuje za wizytę u mnie, Twój balkon podziwiam od początku (wszystkie wątki ze słowem balkon w tytule przyciągają mnie jak magnes :wink: troche zazdroszczę powierzchni, jaką masz do dyspozycji i tego stolika, przy którym można usiąść :D pochwalam pomysł uprawy owoców na balkonie, ja truskawki i poziomki mam juz od lat, w tym roku rozważałam malinę (Twoja zdaje się nie przetrwała?), ale ze względu na Potomka stanęło na jeżynie bezkolcowej, troche się jej obawiam, bo ponoć bardzo ekspansywna, ale na razie grzecznie sobie rośnie, zobaczymy :wink: pięknie u Ciebie, zwłaszcza wieczorami, też mam lampeczki w planach na mój roślinnik, ale jeszcze na żadne się nie zdecydowałam.
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam, widziałam i nic nie napisałam ;:223 Nie wiem jak to się stało..A teraz latam po forum i poszukuję "gdzie ten duży balkonik ja widziałam?"..
Piękny masz duży balkon ;:138
A ile jeszcze miejsca ;:224 Ale za rok, zobaczysz zresztą sama, jeśli z nami zostaniesz ;:306
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p

Post »

emka29 dziękuję bardzo ;:168 moją malinę dosłownie coś zżarło ;:223 oglądał dokładnie liście, pędy (ona nawet miała już kwiatuszki) nie było żadnych robaczków a liście z dnia na dzień znikały ;:223 obcięłam to co zostało (bałam się, że przejdzie na inne rośliny). Na razie stoi sobie na uboczu i mam nadzieję, że na przyszły rok odbije ;:131

Alenka dziękuję ale u ciebie też jest pięknie (ta ilość podwieszanych doniczek ;:173 ) takie okwiecenie balkonu uzależnia ;:63 za rok sprawię sobie miniaturkę nektarynki :tan

Moja hoja od Filigranowa27 wypuszcza listki :tan

Obrazek

Według mnie najwspanialsze kwiaty na balkon ;:108 goździki

Obrazek

Fuksja rośnie mi na potęgę

Obrazek

Druga też zaczęła kwitnąć ;:108

Obrazek

Trzecia niestety ma paczki ale jeszcze ich nie rozwija.

Kalla chianti z każdym dniem coraz większa

Obrazek

Z owoców ;:224
Moja cytrynka wypuściła malutkie zalążki ;:65

Obrazek

Borówki też coraz bliżej owocowania ;:63

Obrazek

Pomidory zaczynają wypuszczać kwiatuszki (nie mogę się doczekać owoców) ;:63

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia fuksja zachwycająca ;:oj nie mogę się doczekać kiedy moja się tak zapączkują ;:65
A goździki tez bardzo lubię, ale sadzę na działce ;:108
Chociaż może na przyszły rok sobie jednak sprawię na balkonik ;:224 Kropka będzie miała co wąchać :;230
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p

Post »

Niunia1981 ta duża długo kazała czekać na zakwitnięcie :roll: ta ciemniejsza mała kwitnie od momentu zakupu (troszkę zmarzła kiedy nocami było zimno).
Zdecydowanie polecam goździki, wczoraj w castoramie widziałam piękne kolory ale dopiero dziś uzbrojona w wypłatę wybieram się po roślinki nowe ;:138
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Malina i borówka na balkonie? Maszje pierwszy sezon? Jak je będziesz zimować?
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”