Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

-Piotr- pisze:Cześć Agnieszka, widzę że już wstałaś. Czyżbyś już szykowała się do pracy w ogródku. ;:oj
Jeżeli tak to życzę przyjemnej pracy: przesadzania, rozsadzania, podlewania, nawożenia, wywożenia, a efekty na pewno będą.
Zresztą efekty Twojej pracy widać na każdym zdjęciu ;:138 . Tylko pozazdrościć. ;:333
Czyżby Cię Piotr podglądał ? :;230, bo ja Cię jeszcze nie widzę :wink:
Aga chyba się złapała za grabie i pracuje ;:196
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko tak galopujesz z wątkami, że nie nadąrzam. A tu taka wiadomość- rozpoczęte studia ;:oj , gratuluję decyzji, odwagi i sama nie wiem czego jeszcze. No po prostu oniemiałam z wrażenia.
Powodzenia :wit . Teraz biegnę nadrobić zaległości
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie w słoneczną środę!

Wróciłam właśnie z kijów, jem kanapkę regeneracyjną i zaraz zabieram się do pracy na ogrodzie. W planach jeszcze mam odszczurzenie chałupki, przeczytanie fragmentu książki 'Historia architektury i sztuki ogrodowej', małe zakupy i kaszaneczkę z cebulką na obiad.
Może się wyrobię ze wszystkim ;-)

Marzko, witam serdecznie! Kochana, decyzję o studiach podjęłam dość spontanicznie i równie nagle okazało się, że jestem na nie przyjęta. Bardzo mnie to kręci i mimo ogromnej ilości pracy, jaką muszę wykonać, cieszę się niesamowicie z kierunku, jaki obrałam! :)
Dzięki za wsparcie i pozdrawiam!
Gat, dziwnie zabrzmiało, prawda? ;-)
Za grabie za chwilę chwytam... zrobiło się już ciepło, więc śmiało można działać :)
Miłego dnia!
Dario, jestem jestem, tylko zajęć na dziś za dużo zaplanowałam i się nie wyrabiam z priorytetami ;-)
Małgolinko, witam serdecznie i zapraszam! Nic się takiego nie działo, więc na spokojnie :)
Udanego dnia również!
Piotrze, rzeczywiście wstaję rano, ale od razu nie działam w ogrodzie - przymrozki ustępują do 9-10, więc mam czas na poranną kawę i relaks przy FO.
Dziękuję za życzenia - dzień zapowiada się miło i produktywnie :)
Reniu, bardzo mi miło, że się ujawniłaś! :) Odwiedziny w milczeniu zupełnie mi nie przeszkadzają, ale fajniej jest porozmawiać.
Kaskadowe problemy na pewno rozwiążemy... na razie jednak muszę z rozwagą dysponować finansami, więc zdecydowanych kroków jeszcze nie możemy podjąć, ale powolutku, z czasem, będzie dobrze. Póki co, sprzęt naprawiony, to najważniejsze, będzie więc i filtrowanie i napowietrzanie, bez działającej kaskady.
Dziękuję za serdeczne słowa i zapraszam Cię, kiedy tylko masz ochotę na odwiedziny :)
Justynko, witaj! Cały czas dopieszczam rabaty... kret porobił sporo zniszczeń, trzeba więc uzupełnić korę, wygrabić etc. Róż jeszcze nie przycinam... zapowiadają opady śniegu z przymrozkami, czekam więc, aż ten czas minie.
Pozdrowienia!
Dario, a żebyś wiedziała, że dość długo działałam wczoraj w ogrodzie... dni piękne, pełne słońca, warto je wykorzystać...
Miłego!
Robaczku, super - cieszy mnie Twoje poparcie i wiara, że uda mi się wynieść jak najwięcej dla siebie z edukacji, jakiej się podjęłam. Bardzo ciekawe i inspirujące są zarówno wykłady, jak i ćwiczenia. W zasadzie muszę powiedzieć, że przede wszystkim są to zajęcia praktyczne... posłuchać oczywiście trzeba, ale już nauczyć się rzemiosła można tylko ćwicząc swoje umiejętności.
W ogrodzie wciąż robię porządki i różne korekty... wiesz, mając ogród w otulinie drzew liściastych, ciągle jest coś do zrobienia. Z nawozami i cięciem róż czekam - zapowiadają pogorszenie pogody i chcę to przeczekać.
Zaraz idę kontynuować swoje zajęcia na zewnątrz :)
Dzięki za wszelkie słowa wsparcia!
Aga, właśnie wróciłam z kijów, wczoraj oczywiście też byłam :) Super, że Ci się ta aktywność podoba - zwłaszcza, gdy chodzisz w towarzystwie, musi być przyjemnie :)
Słonecznej środy życzę! Działasz dziś w ogrodzie?
Dorciu, wow, jakaż temperatura! Jak w maju :) Po nocy dziś było chłodno, ale już zrobiło się bardzo przyjemnie... lecę do ogrodu!
Asiorku, poradziłabyś sobie... wszystko można przełamać, wyćwiczyć, nauczyć się... ja także mam różne opory, wierz mi, ale nie zamierzam się nad nimi skupiać, tylko chcę iść do przodu!
Pozdrawiam serdecznie :)
Moniko, dzięki za wszystkie porady dotyczące kaskady... jak tylko podejmiemy decyzję o naprawie, natychmiast z nich skorzystam...
My również naprawialiśmy folię - z tym nie ma dużego problemu... kaskada, która przecieka, już niestety tak, w dodatku wymaga inwestycji... zobaczymy jak będzie :)
W moim ogrodniczym wystawili już pierwsze wiosenne kwiaty :) Sezon powoli się otwiera!
Miłego dnia Ci życzę... jak się miewa Zak?
Nelu, witam we środę! Pracy w ogrodach jeszcze długo nam nie zabraknie, ważne jednak że pogoda dopisuje i codziennie można podgonić z pracami... dziś jest równie pięknie, zatem uciekam do ogrodu!
Tobie życzę udanego dnia!
Ewcia, widzę że w pełni korzystasz z uroków pogody i nie próżnujesz w ogrodzie... sporo już zrobiłaś!
Zajęcie się różami dopiero przede mną... chcę przeczekać zapowiadane już na niedzielę pogorszenie pogody...
Dobrej środy!
Aniu, to prawda, doczekałam się! Mało mam krokusów - pozanikały, albo coś wyjadło cebulki... jesienią będę musiała sporo dosadzić!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu witaj w przepiękną słoneczną środę. Widzę, że dzień u Ciebie bardzo pracowity od samego rana :D U mnie też już domek wysprzątany, obiadek dochodzi w piekarniku, zostało tylko buraczki zrobić, ale to już później - teraz stygną, a ja pędzę do ogródka :D
Miłej pracy i wspaniałego dnia ;:196 :wit
x-ag-a
---

Post »

Agusiu, pracowita mróweczko, piękny dziś mamy dzień - jest energia, chce się żyć, pracować i góry przenosić :)
Do czego podajesz buraczki?
Udanego dnia także!
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Tak gwoli wyjaśnienia, to Podglądam tylko Wasze wątki, a Twój wpis widziałem rano u Ani
dlatego się domyśliłem że już wstałaś. A że godzina była wczesna, no cóż jedni wstają, inni dopiero będą
się kłaść. Ja w tym tygodniu chodzę akurat na nockę. Pozdrowionka.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
x-ag-a
---

Post »

Piotrze, to tylko taka żartobliwa konwencja naszych komentarzy :) Domyśliłam się, że gdzieś w innym wątku widziałeś mój wpis.
Nocki nie zazdroszczę... kiedyś pracowałam w takim trybie, ale to na dłuższą metę nie było dla mnie.
Potem masz 24h wolnego?
x-ag-a
---

Post »

Oj, ospała dziś jestem w ogrodzie... nie zrobiłam nic, poza uzupełnieniem kory na jednaj z rabat...
Zrobiło się natomiast bezwietrznie i bardzo ciepło, z lubością zrobiłam kilka zdjęć, a teraz siedzę z herbatą i książką na tarasie :)
Spokojnego popołudnia Wam życzę!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aga, to miłej lektury i owocnego popołudnia :)
Ogród wygląda spokojnie i majestatycznie.... niebo w pięknym kolorku ;:3
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Oj, zazdroszczę Ci tego widoku. ;:167 mi mocniej bije, kiedy widzę tak fajnie zagospodarowane ogrody i od razu się w nich ;:166 . Za każdym razem coraz bardziej. ;:215 ;:215 ;:215
Miłej lektury :wit .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja też Ci zazdroszczę tego wypoczynku na tarasie z książką w ręku. Gdy wychodzę z pracy to zaraz koniec dnia, a na dworze piękna pogoda.Pociesza mnie myśl, że to dopiero początek, że jeszcze i ja usiądę na swoim tarasie z książką i kawą w ręku.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aguś pięknie wypucowany ogród ;:138 w pełni gotowości czeka na pierwsze zielone listki ;:3 a widoki masz przecudne o każdej porze roku ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Oj,Aga, czarujesz swoim pięknym ogrodem. Mogę Twoje zdjęcia oglądać i zawsze coś ciekawego odkryję. On jest skończony w każdym calu.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jeszcze trochę i będę mogła i ja posiedzieć po południu na tarasie, za moment zmiana czasu i wtedy troszkę dłużej nacieszymy się dniem.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś :wit
Dziś tylko słoneczne pozdrowienia, trybiki przestawione na zajęcia w ogrodzie w promieniach słoneczka ;:196
Miłej cd. lektury :wit
Małgoś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”